De familie, Louise Jensen

De familie, Louise Jensen

Een intelligente, verslavende thriller over familie, verlies en leugens die je tot het einde op het puntje van je stoel laat zitten.
Laura is in de rouw na het plotselinge overlijden van haar echtgenoot. Ze heeft verdriet en worstelt ook om financieel het hoofd boven water te houden. Ze is dankbaar wanneer een lokale gemeenschap, Oak Leaf Organics, haar en haar 17-jarige dochter Tilly een huis aanbiedt.
Maar als Laura en Tilly eenmaal zijn ingetrokken bij hun nieuwe familie, blijken er sinistere dingen te gebeuren. Op een dag overlijdt een van de leden van de gemeenschap. Laura heeft er een unheimisch gevoel over en wil vertrekken, maar Tilly, die onder de indruk is van Alex, de charismatische leider van de Familie, weigert.
Laura probeert uit alle macht haar dochter uit de klauwen van Alex te redden en ontdekt een verontrustend geheim over hem. Maar dan komt ze erachter waarom de Familie haar en haar dochter ooit hebben toegelaten in hun midden – en waarom ze hen nooit meer zullen vrijlaten…

four-stars
De familie geschreven door: Louise Jensen
Bladzijden: 399
Meer van deze auteur: De Date
Uitgeverij: A.W. Bruna | 11 February 2020
Genre: Thrillers & Suspense
Vertaald door: Ineke de Groot
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover?

De Familie heeft een cover waar ik wat mee kan! Er staan geen gezichten op maar wel enkele details die je in combinatie met de tekst nieuwsgierig maken. En dat is wat een cover hoort te doen!

Wat vind ik van het verhaal?

De familie begint meteen met een vliegende start. Een proloog waar je U tegen zegt zet meteen de juiste sfeer en trekt je direct het verhaal in

Laura struggelt met de financiën en probeert haar hoofd boven water te houden voor haarzelf en haar zeventienjarige dochter Tilly.  Hun leven is aan het wankelen gebracht door de plotselinge dood van Laura’s echtgenoot, Tilly’s vader Gavan.

Volledige wanhoop heerst bij Laura nu ze naast een geldgebrek en oplopende rekeningen ook nog het dak boven hun hoofd verliest. Op steun van familie kan ze ook al niet rekenen.

Gezien de verzekeringsmaatschappij niet snel over de brug lijkt te komen en Laura geen uitweg meer ziet vraagt ze om juridisch advies van Alex. Een charmante man die haar en Tilly een plek aanbiedt in zijn biologische woongemeenschap. Maar al gauw blijkt het vredige leven op deze boerderij minder prettig dan gedacht en Laura weet in al haar wanhoop niet meer wat te doen.

Drie is een krachtig getal, hoewel ik dat op dat moment nog niet besefte. Er waren drie beslissingen nodig om mijn leven te verwoesten.

Hoewel de gehele verhaallijn me zeker bevalt en Louise een griezelige sfeer heeft weten neer te zetten was het soms van tijd tot tijd ietwat verwarrend.

Louise heeft met ‘De Familie’ een griezelige detective achtige thriller neergezet die, ondanks soms verwarrend, me toch zeker heeft vermaakt.

De povs wisselen tussen Laura (nu en vroeger) en Tilly, en later ook Alex. Geheel goed te lezen maar toch greep het me door het switchen minder vast dan gewenst. Voornamelijk omdat je bij sommige wisselingen tussen de povs echt het gevoel had precies hetzelfde opnieuw te lezen. Ik vind dat een pov wel een echt eigen kant moet laten zien met andere inzichten en niet hetzelfde verhaal enkel van een andere stem. Zo voelt het anders meer als opvulling dan dan het echt een toegevoegde waarde heeft.

Veel verder ga ik over dit boek niet uitweiden want ik denk dat je veel meer plezier aan de plot beleeft als je het zelf moet uitzoeken!

Dit boek ook lezen?

[bol_product_links block_id=”bol_5eaad4a195608_selected-products” products=”9200000126131459,9200000123911345,9200000133143745″ name=”de familie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”799″ cols=”3″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Het totaalplaatje:

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.