De Graces – Laure Eve

De Graces – Laure Eve

Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace.

Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert.Beklemmend en mysterieus: De Graces laat je niet meer los!

De Graces geschreven door: Laure Eve
Bladzijden: 272
Serie: The Graces, #1, #1
Meer van deze auteur: Vervloekingen
Uitgeverij: Best of Ya | 5 September 2016
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.
De cover25365584

Wat een juweeltjes zijn zowel de Nederlandse als 30309025Engelse covers! Toch is voor mij de Nederlandse cover meer aantrekkelijk omdat ik al tijden weer verlang naar een goed boek met heksen! Deze cover heeft me dan ook al meteen bij het zien betoverd!

Op de achterkant van dit boek wekt de tekst “Voor fans van Wij leugenaars, Twilight en Beautifal Creatures” nog meer mijn interesse! Magie, magische wezens… ik krijg er geen genoeg van!

De binnenkant


Eerst wil ik jullie op het hart drukken om niet naar alle recensies op Goodreads te kijken! Ga open dit boek in zonder misschien bevooroordeeld te raken! Ik ben heel erg blij dat ik dit boek las voordat ik de vele recensies zag.

De Graces, een familie van vader Gwydion, moeder Esther, de tweeling Fenrin en Thalia en het jongste zusje Summer, zijn een familie die flink besproken word in de stad waar ze wonen. Er word sinds een gebeurtenis op de verjaardag van een van de Grace kinderen al jaren over hun gepraat. Men zegt dat ze heksen zijn en denken dat de Graces een vloek over de stad hebben uitgesproken.

River is een rustig meisje dat zich liever afzondert. Ze is verhuisd naar deze stad door iets wat er gebeurd is in haar vorige woonplaats… maar wat?

Een recensie over dit boek schrijven is lastig zonder dingen te verklappen. Ik kan je wel zeggen dat dit boek naarmate hij vordert steeds spannender word. Je leert de familie Grace steeds beter kennen en ontdekt steeds meer van hun en Rivers geheimen. Veel van de recensies die ik nadien heb gelezen plaatsen er DNF 50% (did not finish) bij en dat is denk ik de nummer 1 reden voor alle ‘slechte’ recensies…. THE END YOU GUYS!!!!! Dat mag je niet missen!!!

Ik snap ook niet waarom mensen een boek beoordelen dat ze niet uitlezen? Je beoordeelt een gerecht toch ook niet op alle rauwe ingrediënten? Alle voorbereidingen, alle ingrediënten en smaakmakers samen, de uiteindelijke bewerking tot op de eerste hap en dat is wanneer je een oordeel kunt geven!

Waarom gaf ik 4 hartjes in plaats van 5? Hoewel ik dit boek in 1 ruk uitlas en het echt een heerlijk boek vind wekt de cover het idee van veel magie! Ik denk dan meteen aan boeken als de Wicca serie en films als The Craft… Hier werd ik dus een tikkeltje teleurgesteld, wat ik hoop en verwacht is dat het tweede deel veel meer magie zal bevatten en daar kijk ik dan ook halsreikend naar uit!

De Graces is een combinatie van een tikkeltje magie, een snufje griezeligheid en veel mysterie. De gebeurtenissen op het einde doen je smachten naar het vervolg!


Hieronder ga ik even in op de recensies op Goodreads en dit stuk bevat dus spoilers! Enkel lezen als je het boek al uit hebt!

Ik ben ontzettend blij dat ik ‘open’ dit boek ben in gegaan zonder al die recensies daar te lezen! Het lijkt of mensen enkel lazen ‘voor fans van Twilight’ en besloten dat dat al genoeg was om het boek af te kraken. De verwijzing naar Twilight snap ik enigszins wel in het begin van het boek voelt het inderdaad als de scene op Forks High School waar iedereen naar de aparte Cullens kijkt en Bella zich ontzettend tot hun aangetrokken voelt maar daar houd het dan ook op! Geen glitterende vampiers of needy hoofdpersonages in dit boek! Oke River wil ontzettend graag deel uit maken van hun groepje maar dit is toch om compleet andere redenen. Niet alleen maar omdat ze verliefd is op één van de Graces maar ook door haar eigen verleden, ze zoekt soortgelijke…. mensen die zullen begrijpen wat zij meemaakt…. mensen die geen angst voor haar hebben maar haar vriendschap bieden. Ik kan alleen maar zeggen dat het zeker naar het einde toe steeds beter werd!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Ik heb dit boek vandaag gekocht maar heb nog geen enkele recensie gelezen ervan. De jouwe half :). Om niet teleurgesteld te worden. Dat heb ik nu voor met Hof van mist en woede. Je moet echt een boek in gaan zonder een recensie te lezen. Ik toch :). Ik ben benieuwd naar dit boek.

  2. Ik heb het boek ook gelezen. Moet wel toegeven dat ik het begin wat minder vond. Maar hoe verder je komt, hoe beter het boek. Het is echt de moeite waard om het te lezen.