De hemel begint bij je voeten – Jandy Nelson

Lennie Walker is zeventien als haar zus Bailey plotseling overlijdt. Vanaf dat moment staat ze er alleen voor, terwijl Lennie gewend is veilig in de schaduw van haar temperamentvolle zus te blijven. Daarbij zijn er, ondanks haar niet-bestaande voorgeschiedenis met de liefde, opeens twee jongens die haar aandacht vragen. Toby was het vriendje van Bailey, en ze lijken als enigen elkaars verdriet echt te begrijpen. Joe is nieuw, komt uit Parijs en heeft een magische grijns en een ongelooflijk muzikaal talent. Lennie worstelt met haar nieuwe plaats in het middelpunt van de belangstelling én met de aandacht van Toby en Joe. Bij de een vergeet ze haar verdriet, maar alleen de ander kan haar troosten. Voor Lennie zijn de jongens als de zon en de maan. En ze weet dat als die botsen, de hele wereld explodeert.ISBN: 9789020679854
Uitgever: Blossom Books
Verschenen: 2015
Bladzijden: 304 pp.
Bindwijze: Hardcover
Genre: Young Adult Fictie

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

De cover


Deze cover spat je flink tegemoet door zijn vrolijk aanwezige kleuren op de zwarte achtergrond! Meteen een feestje voor het oog en hij matched ook meteen mooi in de kast bij Ik geef je de zon!

Het verhaal


Op bladzijde 1 haakt dit boek me vast door de eerste zin “Omie maakt zich zorgen om mij. Niet alleen omdat Bailey, mijn zus, vier weken geleden is overleden of omdat mijn moeder al zestien jaar niets van zich heeft laten horen, en zelfs niet omdat ik ineens alleen nog maar aan seks denk. Ze maakt zich zorgen over mij omdat een van haar kamerplanten onder de vlekken zit.”

Meteen word je in het diepe geworpen tussen de familieleden en hun eigenaardigheden en waarom denk ze alleen nog maar aan seks? Je wilt het allemaal uitpluizen en mede door de kleine notitites die Lennie overal achterlaat blijf je ontzettend in het verhaal leven, Jandy heeft een heel beeldende manier van schrijven en door die manier van schrijven was het dan ook niet vreemd dat ik drie uur later dit boek intens tevreden dicht sloeg!b416365a67729a4424f84c1d9426edee

Door de flap denk je misschien dat dit een heel zielig boek gaat zijn maar niks is minder waar, natuurlijk heeft het zijn verdrietige momenten maar er zit zoveel humor in dit boek dat je de tranen van verdriet snel om wisselt in tranen van het lachen.

De vriendschap tussen Lennie en Sarah is geweldig echt twee hartsvriendinnen die ook al loopt het even niet lekker en ze elkaar niet zien mekaar toch niet in de steek laten. Sarah alleen zorgt al voor genoeg hilariteit in dit boek met haar opmerkingen zoals “Jij eend! Jij vliegende gele eend!” Als Sarah opgewonden wordt duiken er altijd beesten op in haar uitspraken alsof ze een soort Old MacDonald Had a Farm-syndroom van Tourette heeft.

Toby… ja daar voelde ik toch even een flinke afkeer tegen, ik ben er zelf nog niet over uit of ik me daar overheen heb gezet of niet? Laten we even wel wezen ze is 17 en haar zus 19, hij is dus ook 19 of ouder en in mijn ogen maakt hij misbruik van haar in een tijd waar zij door verdriet niet helder na kan denken.. dat ze bijna ontmaagd werd door hem en dat hij daar achter in het boek zo lollig over kan doen… dat is niet zo maar lullig maar echt dildonisch! Nee blijkbaar heb ik me er nog niet overheen gezet en is Toby het eerste mannelijk personage waar ik de (verkeerde) kriebels van krijg! De Fontaine broers en dan natuurlijk Joe, charmanter dan charmant al denk je in het begin misschien dat het de volgende player op de lijst is! Deze jongen gaat je verbaasd doen staan en ja… weer een vinkje op je fictional crush lijstje!

Toch zorgen de twee heren en Sarah ervoor dat Lennie uiteindelijk weer overeind komt en tot de conclusie komt dat ze geen gezelschapspony is maar een renpaard!

 

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments