De Insiders, Jessica Goodman

De Insiders, Jessica Goodman

Het leven lacht Jill en haar rijke vrienden toe, maar niet alles is wat het lijkt. Drie jaar geleden werd haar beste vriendin vermoord. Kan Jill de waarheid nog achterhalen?
De insiders is een spannende jeugdthriller voor fans van Gossip Girl en de Netflix-serie Elite.
Het leven aan de Goudkust in Long Island lacht Jill en haar vrienden toe. Ze zijn de Players, een eliteclub op hun prestigieuze school. Players hebben de coolste feestjes, de hoogste cijfers en de beste toekomstperspectieven.Maar niet alles is wat het lijkt. Drie jaar geleden is Jills beste vriendin Shaila vermoord; Shaila’s vriend Graham bekende. Nu krijgt Jill plotseling berichtjes waar in staat dat Graham onschuldig is. Zet ze haar droomtoekomst op het spel om de waarheid te achterhalen?

three-half-stars
De Insiders geschreven door: Jessica Goodman
Bladzijden: 380
Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein | december 2021
Genre: Young Adult
Vertaald door: Mijke Hadewey van Leersum
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Not gonna lie….

Ik vind de Nederlandse cover van ‘De Insiders’ echt helemaal niks!

insidersDe originele titel ‘They wish they were us‘ met de originele cover vond ik erg passend. De kettinkjes waarvan 1 gebroken met bloed op een schooluniform stofje. Dat is echt een cover die je oppakt.

Deze cover zou ik niet zo snel oppakken omdat ik echte mensen op een cover niet mooi vind. Vaak kloppen de modellen niet met de omschreven persoonlijke kenmerken van de personages en het geeft ook niks van het verhaal weer.

Ook snap ik niet helemaal waarom niet gewoon de oorspronkelijke titel is gebruikt, deze titel is namelijk ook gewoon Engels met een Nederlands lidwoord ervoor…

Wat vind ik van het verhaal

Ik zag alleen maar “Voor de fans van Gossip Girl” en ik wist dat ik het boek moest hebben! Ik was zo weg van die serie, als boeken en als tv serie. Mijn verwachtingen lagen na het lezen van de synopsis dus best hoog!

As Some of you know, ya girl loves murdermysteries!

En helemaal wanneer die zich afspelen op of rondom scholen met van die speciale clubjes! Je weet namelijk dat dat een recept is voor drama, en eerlijk? Ik hou in real life helemaal niet van die drama maar in boeken en series smul ik er van!

De personages in dit boek zijn interessant en de schrijfster heeft op een prettige manier ons het verhaal ingeloodst. Ik was vooral weg van het personage van Jill en de keuzes die zij door het verhaal heen en op het einde maakt ❤️

Maar!

Dit verhaal gaf me net niet helemaal wat ik zoek? Het las heerlijk weg, absoluut! En ik had het, zelfs met mijn goudvis concentratie op het moment, snel uitgelezen. Alleen was het mysterie niet zo spectaculair als in andere soortgelijke boeken. Je hebt vrij snel door hoe de vork in de steel zit en ik hou juist zo van boeken die je op het einde echt een plottwist geven met een dikke mindfuck! Over het algemeen ben ik niet echt een Sherlock maar bij dit verhaal was ik er voor mijn gevoel veel te snel achter!

Conclusie

Als je houdt van drama rondom tieners die deel uitmaken van speciale (elitaire) clubjes dan is ‘De Insiders’ zeker iets voor jou, een beetje Cecily von Ziegesar meets Karen McManus!

Ik kan niet zeggen dat ik ‘De Insiders’ net zo goed vond als de boeken van Karen McManus maar ze komt zeker in de buurt! Het is natuurlijk een debuut dus wat nog niet is kan zeker nog komen! Een tikkeltje meer mysterie en ik lees graag meer van haar hand!

De insiders ook lezen?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.