De jacht (The Cage #2) – Megan Shepherd

Het bloedstollende vervolg op The Cage! Deze recensie kan spoilers bevatten voor wanneer je deel 1 nog niet hebt gelezen!

Na hun mislukte ontsnappingspoging zijn Cora, Lucky en Mali gedegradeerd naar het laagste niveau van gevangenschap. Ze worden samen met wilde dieren en ander menselijk uitschot in een safari-achtige omgeving geplaatst. Daar moeten ze nieuwe Verwanten dienen en nieuwe regels volgen. Ondertussen zijn Nok en Rolf verplaatst naar een gigantisch poppenhuis, waar ze dag en nacht geobserveerd worden door Verwanten-wetenschappers die geïnteresseerd zijn in Noks zwangerschap. En Leon, de enige die daadwerkelijk ontsnapt is, heeft een team gevormd met schurkachtige zwartemarkthandelaren.
Gescheiden van elkaar proberen Cora en de anderen in leven te blijven, terwijl ze constant in de gaten worden gehouden. Als Cassian in het geheim aanbiedt om Cora’s psychische vaardigheden te ontwikkelen, moet Cora razendsnel beslissen of ze hem nog durft te vertrouwen of dat ze liever zelf haar vrijheid afdwingt.

Taal: Nederlands
Vertaald door: Ineke van Bronswijk
Oorspronkelijke titel: The Cage II – The Hunt
Verschijningsdatum: juli 2016
ISBN10: 9000321514
ISBN13: 9789000321513
Categorieën: Young Adults
Type boek: Paperback
Aantal bladzijden: 302
Uitgeverij: Unieboek Spectrum – Best of YA

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie,
hartelijk bedankt hiervoor!

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

De cover9200000057346267


Mooie duidelijke cover die perfect past bij de inhoud van het boek!

De binnenkant


In mijn recensie van deel 1 kun je lezen dat ik niet omver geblazen was door het boek. Mijn verwachtingen voor deel twee werden door een omschrijving op Bol al ietwat negatief beïnvloed. Of ik bij dat negatieve gevoel bleef? Nee, dit boek vond ik toch echt veel beter dan het vorige deel.

De jacht is dus het vervolg op The Cage. Net als in dat boek zijn de hoofdstukken verdeeld onder meerdere point of views. Soms vind ik dat niet fijn lezen vooral als het er erg veel worden. In dit boek past het echter allemaal perfect in elkaar. Na hun poging te ontsnappen komen de hoofdpersonen Cora, Lucky, Rolf, Nok, Leon en Mali terecht in nieuwe gedeeltes van het ruimtestation. Hier is het leven nog een stuk minder dan in The Cage. Er zijn geen winkeltjes meer of huizen om in te wonen. Hun beetje vrijheid is ook meteen afgepakt en dus is hun poging tot ontsnappen alleen maar geëindigd in een nog naarder gevangenschap met uitzondering van Leon.

Zo komen Cora, Lucky en Malia samen terecht in een menagerie die de Jacht heet. De Jacht is een soort Afrikaanse lodge bestaande uit een bar en een safari gedeelte. Cora’s nieuwe taak is werken als zangeres, Lucky moet de dieren verzorgen in deze menagerie en Mali werkt als gids tijdens de safari’s. Dit klinkt allemaal zo slecht nog niet zou je denken maar ik moet zeggen dat ik echt gegruweld heb van deze menagerie. Op sommige momenten werd het me bijna te veel, de gruwelijkheid waarmee de Verwanten met mensen en dieren omgaan.

Rolf en Nok hebben het al niet veel beter in hun poppenhuis waar ze non stop geobserveerd worden en Nok word steeds banger voor de Verwanten die dreigen haar baby af te nemen.

Waar ik in deel 1 niet echt een klik had met de personages kreeg ik dat wel in de Jacht. Je ziet hele andere kanten van alle jongeren en al gauw leef je echt met ze mee. Cassian blijft een lange tijd een groot vraagteken in dit boek. Wat moet Cora doen? Moet ze hem vertrouwen of niet? Er word ontzettend met je gevoel gespeeld en dan worden in dit boek ook nog wat nieuwe personages toegevoegd. Mensen waarvan sommige ontzettend irritant maar ook een sadistische Verwant met een geheim.

In dit tweede deel gebeurt heel erg veel en sommige stukken zijn ontzettend griezelig. Voor de mensen die na mijn vorige recensie hetzelfde gevoel als ik hadden, of voor de mensen die deze boeken nog niet hebben gelezen kan ik zeggen:

Koop ze maar! Lees ze! Deze boeken zijn echt ontzettend onvoorspelbaar en na het einde van deel twee kan je alleen maar uitkijken naar het derde deel!

 

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.