De jongen uit het woud, een magisch liefdesverhaal – Jen Minkman

De jongen uit het woud, een magisch liefdesverhaal – Jen Minkman

Julia knielde neer bij de roerloze gestalte en zag vol afgrijzen dat de linkerkant van zijn gezicht besmeurd was met bloed. Hij was met zijn hoofd op een puntige steen terecht gekomen. De hoofdwond zag er vreselijk uit. 'Michael?' fluisterde ze zachtjes. Ze legde een trillende hand op zijn voorhoofd. 'Kun je me horen?'

Julia is al jaren verliefd op Michael, de knapste jongen van de school. Wanneer hij haar eindelijk ziet staan, zet hij haar na een paar afspraakjes op kille wijze aan de kant. Julia's zomervakantie begint met een gebroken hart. Een paar dagen later krijgt Michael een motorongeluk en is hij door de klap compleet veranderd. Vanaf dat moment staat haar leven op zijn kop. Michael wil haar terug. Maar waarom is hij zo anders? En kan ze hem nu wél vertrouwen?

'Prachtige en verfrissende YA roman van Nederlandstalig schrijftalent.' - young-adults.nl -

four-stars
De Jongen Uit Het Woud geschreven door: Jen Minkman
Bladzijden: 256
Meer van deze auteur: Het laatste licht: land van dromen, Het boek van voorheen, De Wereld achter het Water, Wonderland
Uitgeverij: Storm Publishers | september 2014
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

De cover


Wat een sereen en romantisch gevoel kreeg ik bij deze cover, hoe rustig deze cover ook is door de toevoeging van de tekst “een magisch liefdesverhaal” word het plaatje toch compleet.

Het verhaal


Doordat ik het Laatste Licht van Jen onlangs las raakte ik nieuwsgierig naar haar andere verhalen en besloot dit boek te kopen doordat de cover mij iets magisch beloofde en dat magische heb ik gekregen.

Het verhaal van Julia voelt al snel eigen, wie herkent het niet verliefd zijn op iets wat onbereikbaar lijkt? Als die ontzettend knappe jongen dan eindelijk aandacht aan haar besteed wil je schreeuwen en roepen dat ze er niet in moet trappen en wil je Julia (en het boek) hard door elkaar rammelen. Tot dusver iets wat je in menig YA boek tegenkomt! Maar dan komt Jen met haar mooie beeldende schrijfwijze en de bestaande plekken waar ze ons mee naar toe neemt in haar verhalen en op dat moment komt daar het ongeluk van Michael en beginnen er zich allerlei dingen te ontwikkelen. Knappe buurjongens, vreemde gebeurtenissen met haar zusje, verdriet, liefde, gevaar! Van cliffhanger naar extreme plot twist, je tolt met duizelingwekkende snelheid door het boek heen, een lach, een traan en een verlangen naar een deel twee… We willen allemaal toch weten hoe het nu verder gaat met Julia en Thorsten en Gay en Axel!

Het mooie aan de boeken van Jen vind ik ook dat ze er informatie in verwerkt die je nieuwsgierig maakt naar meer, zo komt in dit boek de Keltische Mythologie aan bod, in deze mythologie komen wezens zoals feeën of elfen en personen zoals heksen, druïden voor.


Boektrailer

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Hele fijne recensie! Dank je 🙂 (en ik zit een beetje te dubben of ik nog een extra verhaal zal gaan schrijven om fans van het verhaal tevreden te stellen… wie weet!)