De legende van de vuurvogel – Femke Dekker

Op een barre winterdag vindt Ravian een prachtig gekleurde veer. Het kan niet anders, of dit is de magische veer van de Vuurvogel, uit de legende. Volgens die legende moet de vinder van de veer hem naar de Gele Steen brengen, ver weg in de bergen. Alleen dan zal zijn dorp voorspoed en geluk krijgen. Ravian komt uit een arm dorp en zijn zusje is doodziek. Er zit niets anders op dan de tocht vol beproevingen te ondernemen. In het geheim verlaat hij zijn dorp. Al gauw komt hij erachter hoe zwaar en moeilijk de tocht is. Magische wezens en kwaadwillende mensen; gevaar ligt overal op de loer. Maar er komen ook bijzondere en wonderlijke dingen op zijn pad. Zal het Ravian lukken alle beproevingen te doorstaan en de magische veer naar de Gele Steen te brengen? Lees het in dit fantasierijke verhaal over vriendschap, bedrog, moed en doorzettingsvermogen. Vanaf 10 jaar.

Taal: Nederlands
Illustraties: Els van Egeraat
Verschijningsdatum: oktober 2016
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN10: 9000348110
ISBN13: 9789000348114
Categorieën: Jeugd 10+
Type boek: Paperback
Aantal bladzijden: 140

Ik mocht dit e-boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie,
hartelijk bedankt hiervoor!

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

De cover31700477


Ik vind dit een ontzettend mooie cover omdat hij me doet denken aan de ouderwetse sprookjes van vroeger! Ik krijg meteen een magisch, nostalgisch gevoel!

De binnenkant


Dit boek is voor de jeugdige lezertjes onder ons en met die instelling verdiep ik me in het verhaal met mooie illustraties. Dit boekje heeft een ontzettend spannend verhaal want

Ravian vind de veer! De magische veer! En moet hij de legende nou echt geloven? Met zijn zieke zusje in zijn achterhoofd besluit hij de tocht toch af te leggen al zal die ontzettend zwaar zijn!

Ik vond het hele verhaal erg mooi, echter is misschien het hoofd personage net te jong voor al deze belevenissen. Met zijn elf jaar is het vrij moeilijk om jezelf de dingen voor te kunnen stellen die hij deed. Wel denk ik dat dit vanuit de belevenis van een 10 jarige overkomt als een geweldige dappere jongen waar tegen op valt te kijken. Als hij nu een jaar of 17 was geweest was het verhaal, voor mij als volwassene, geloofwaardiger overgekomen. Toen ik uiteindelijk Ravian ouder inschatte voor mezelf kon ik me wel rustig weg laten zinken in de magie van dit verhaal!

Foto van Dutch Venture Publishing

Er zijn prachtige boekenleggers gedrukt bij dit verhaal die de magische kleuren van de veer vertalen. Dit zou eigenlijk ook in de legenda van yhet boek gedrukt moeten worden (mocht dat niet al het geval zijn) want ik heb me dikwijls tijdens het lezen samen met Ravian afgevraagd wat de veer ons nou toch duidelijk wou maken!

De uitkomst van de veer was echt een mooie boodschap en omdat ik geen spoilers wil geven is dit stukje geblurd. Hoe mooi is het dat er geen bergen goud aan te pas komen maar er juist door hard werken met nieuw verworven materiaal een beter leven volgt! Heel mooi einde!

Al met al een heerlijk kinderboek dat garant staat voor een leesavontuur vol spanning en fantasie!

 

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.