De Onschuldige – Taylor Stevens

Vanessa Michael Munroe wordt ingeschakeld om een 5-jarig meisje uit handen van een sekte te redden

Acht jaar geleden werd de vijfjarige Hannah ontvoerd en opgenomen in The Chosen, een gevaarlijke sekte met communes over de hele wereld. Telkens als de groep die haar zocht te dichtbij kwam, werd ze naar een ander land verhuisd. Een aantal mensen die ooit aan de sekte ontsnapten, heeft Hannah nu gelokaliseerd in Buenos Aires. Maar ze hebben een professional nodig om Hannah terug te stelen en veilig het land uit te krijgen. Vanessa Michael Munroe neemt de klus aan, maar is deze groep mensen wel te vertrouwen?

24841_55fad0112576b_24841ISBN: 9789022575833
Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
Verschenen: 2015
Bladzijden: 347
Genre: Thrillers

Ik geef dit boek 

Ik werd benaderd door uitgeverij Meulenhoff/Boekerij met de vraag of ik op hun perslijst zou willen staan.

Natuurlijk voel ik mij dan zeer vereerd en ik mocht meteen een boek uitzoeken om te recenseren.

Hoewel ik normaal gesproken niet snel voor dit soort boeken kies werd ik door de flaptekst toch nieuwsgierig, religieuze sektes, wat weten we daar nu over?

In dit boek volgen we  Vanessa, die door Logan word gevraagd om Hannah te redden uit de handen van een religieuze sekte, Vanessa duikt in een wereld vol ongelofelijke gebeurtenissen die gebaseerd zijn op ervaringen van Taylor zelf.
Spannend, angstaanjagend, ongelofelijk, walgelijk, pijnlijk… al deze woorden komen bij je op na het lezen van deze gruwel thriller over sektes.

De Onschuldige is deel 2 in de zogenoemde Vanessa Michael Munroe serie die in totaal 6 boeken telt, reeds vertaald zijn:

De informationist #1
De onschuldige #2
De pop #3

En de overige 3 boeken zijn:

The Vessel (Vanessa Michael Munroe #3.5)
The Catch (Vanessa Michael Munroe #4)
The Mask (Vanessa Michael Munroe, #5)

Hoewel ik deel 1 niet gelezen heb ben ik bang dat ik dit ook niet zal gaan doen, niet omdat de Onschuldige niet goed geschreven is of omdat het niet spannend is, integendeel het boek zuigt je vast in alle gruwelijkheden en je blijft bladzijden omslaan al wil je eigenlijk de afgrijselijke dingen die binnen de sekte gebeuren niet lezen, ook de verhalen van Vanessa over wat er met haar gebeurde vroeger in Afrika zijn zo heftig en intens.

Maar het is mij te intens om over mishandelingen en misbruik te lezen vooral wanneer dit ook bij jongeren gebeurd, hier blijkt mijn persoontje (ook als moederzijnde) toch te gevoelig voor te zijn, kun je hier echter wel tegen dan kan ik je dit boek wel aanraden wat het is op zeker een spannend verhaal.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments