De Raven (The Ravens #1), Kass Morgan

De Raven (The Ravens #1), Kass Morgan

Magie zit in hun bloed
Wanneer Vivi Devereaux en Scarlett Winter gaan studeren aan de universiteit van Westerly, sluiten ze zich aan bij de ultra-exclusieve studentensociëteit Kappa Rho Nu. Kappa Rho Nu lijkt een sociëteit als alle andere, maar niets is minder waar. De ambitieuze, invloedrijke leden zijn heksen en ze noemen zichzelf de Raven.
Scarlett weet al haar hele leven dat ze een heks is. Ze moet en zal de nieuwe voorzitter van de sociëteit worden, net als haar moeder vroeger – maar Scarlett heeft een geheim dat haar ondergang kan betekenen.
Als een vijand uit het verleden van de Raven terugkeert, moeten Scarlett en Vivi ondanks een groeiende rivaliteit met elkaar samenwerken om te voorkomen dat de Raven ten onder gaan.

four-stars
De Raven geschreven door: Kass Morgan
Bladzijden: 358
Serie: De Raven #1
Uitgeverij: Blossom Books | 19 February 2021
Genre: Young Adult
Vertaald door: Mariella Manfré
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Wat vind ik van de cover

De cover was een van de eerste dingen die mijn aandacht trok en dan niet vanwege de raven maar vanwege dat ene woordje: heksen!

Verder is de cover natuurlijk gewoon prachtig en past hij perfect bij het verhaal!

Wat vind ik van het verhaal

De Raven van Kass Morgan is het spannende eerste deel in deze serie over een van mijn lievelingsonderwerpen: Heksen! Daarnaast hou ik ook echt van boeken die zich op scholen afspelen.

Vivi heeft tot nu toe een niet zo geweldig leven gehad. Het was niet geheel dramatisch maar haar moeder verhuisde hun steeds van huis naar huis wanneer ze een vervelend onderbuikgevoel had of wanneer de kaarten niet gunstig waren.

Vivi vind het allemaal maar een beetje mambojambo… een beetje zweverig gedoe en vooral niks voor haar.

Ze is dan ook zo blij dat ze eindelijk naar de universiteit gaat waar ze eindelijk haar leven kan gaan beginnen, precies hoe zij dat wil zonder bemoeienis van haar moeder.

Eenmaal op de universiteit komt ze in aanmerking voor een plek in de meest exclusieve studentensociëteit die Westerly te bieden heeft: Kappa Rho Nu.

Kappa Rho Nu heeft leden die er uit zien als om door een ringetje te halen. Allemaal power vrouwen zijn ooit begonnen op deze sociëteit en Vivi vraagt zich dan ook af of ze hier wel tussen past. Om toegelaten te worden moet ze echter eerst voldoen aan de nogal aparte eisen van de sociëteit, en die zijn wel heel anders dan wat Vivi verwacht had.

Kappa Rho Nu is namelijk niet zomaar een studentenvereniging, het is een heksen coven en enkel meisjes met magie worden toegelaten.

We lezen De Raven vanuit twee hoofdpersonages, Vivi en Scarlett

Vivi is in eerste instantie natuurlijk geschokt dat ze in aanmerking komt voor een plek in deze sociëteit, ze had er geen idee van dat zij wellicht ook een heks is maar langzaamaan word haar duidelijk dat haar moeder dus niet zomaar een zweverig individu met tarotkaarten is.

Scarlett Winter daarentegen is een van de meisjes die al bij deze coven zit en in de families voetstappen moet gaan treden. Ze wil voorzitter worden van de vereniging en lijkt daar alles voor over te hebben. Scarlett is absoluut geen sympathiek personage. Ze is soms ronduit gemeen maar naarmate je verder komt in het boek begrijp je toch meer van haar gedrag en de keuzes die ze maakt.

Onder leiding van haar coven zuster Scarlett moet Vivi gaan leren hoe ze magie kan gebruiken. Helaas voor Vivi, Scarlett heeft namelijk een bepaald appeltje met haar te schillen. Dit ‘appeltje’ was voor mij echter een beetje een ✔️op de auteurs ingrediëntenlijst en niet echt van toegevoegde waarde. Zonder dit ‘appeltje’ was het verhaal net zo goed, wellicht nog beter geweest want het heeft me nu wat irritatie bezorgd.

Wanneer er duistere dingen op de campus gebeuren en blijkt dat Kappa Rho Nu en Scarlett geheimen hebben die niet alleen hun bestaan kunnen blootleggen maar ook de levens van alle coven leden in gevaar brengen zullen alle meiden moeten samenwerken om het gevaar de kop in te drukken. Al gaande ontdekt Vivi dat er meer achter haar verleden schuilgaat dan ze ooit verwacht had.

Conclusie

De Raven was voor mij weer volop genieten. Het deed me met de vormen van magie heel erg denken aan misschien wel één van mijn favoriete films als tiener: The Craft.

Tarot en de elementen van de aarde, gewoon heerlijke hekserij waar ik geen genoeg van kan krijgen! De Raven heeft me de hele nacht door laten lezen en ik ben ontzettend benieuwd naar het vervolg!

Dit boek is voor jou als…

… je geniet van alles wat met heksen en magie te maken heeft! Fantasie rijk en met een heerlijk vleugje gevaar en mysterie!

De Raven ook lezen

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.