De Remedie – Suzanne Young

Wat vooraf ging aan het Programma:

Quinlan McKee is een zogenaamde sluiter. Sinds haar zevende helpt ze nabestaanden een periode van verdriet af te sluiten . Quinn wordt op aanraden van rouwbegeleiders ingehuurd door families om voor een korte periode de rol van hun overleden dochter aan te nemen. Ze is uiteraard geen exacte kopie, maar als ze hun kleding gaat dragen, haar kapsel aanpast, gekleurde contactlenzen draagt en foto’s en video’s bestudeert, kan ze binnen de kortste keren iedereen zijn. Maar om haar taak zo goed mogelijk te vervullen, moet ze haar gevoelens uitschakelen en zich niet te erg hechten aan de mensen die ze helpt. Op haar zeventiende blinkt Quinn uit in dit therapeutische rollenspel; ze is er zo goed in dat ze haar eigen verleden en dat van degene die ze speelt door elkaar begint te halen. Als ze haar langstdurende opdracht krijgt, als Catalina Barnes, begint ze een band op te bouwen met de vriend van het overleden meisje. En dat is nog maar het begin van de problemen, zeker wanneer Quinn de waarheid achter Catalina’s dood ontdekt. En de epidemie die het zou kunnen veroorzaken…

9200000045983468

Auteur: Suzanne Young

ISBN: 9789045209920
Uitgever: Karakter Uitgevers BV
Verschenen: oktober 2015
Bladzijden: 400 pp.

Ik geef dit boek 

In het begin is het even omschakelen, je verwacht immers in deel 3 verder te lezen over Sloane.

Dit verhaal speelt zich echter af voor het Programma en gaat over Quin en haar 2 collega sluiters Aaron en Deacon.

Samen doen zij werk wat ik me niet eens voor kan stellen, een plaatsvervanger zijn voor de overledene.
Je bent niet altijd even welkom, de meeste mensen uit de omgeving waar je terecht komt vinden je een freak of zijn bang voor je, dit lijkt me emotioneel heel zwaar je zet jezelf en je eigen leven aan de kant om een (overleden) ander te spelen en moet daarnaast omgaan met de emoties van de rouwende en hun proberen te troosten door middel van sluiter therapie.who-am-i-today

In Quinns nieuwste opdracht moet zij echter niet alleen van de ouders de pijn verzachten maar ook het hart van het vriendje lijmen, hoezo awkward om iemands overleden vriendinnetje te spelen?

Tijdens deze opdracht lopen de emoties zo hoog op en is haar omgeving zo anders dan haar eigen leventje dat ze begint kwijt te raken wie ze is.

Een boek gevuld met elke menselijke emotie die er is, dat je tijdens het lezen binnenste buiten keert en je op het eind flink op zijn kop zet!

Of het haar lukt om dit gezin te helen, het gebroken hart te lijmen en misschien wel het belangrijkste zichzelf te blijven?

Het antwoord op deze vragen lees je in het spannende derde deel van het Programma, de Remedie!
Je koopt hem hier!


 

Op de blog van Suzanne staat dat we na deze drie, nog twee boeken kunnen lezen in deze reeks:
  • een vervolg op de Remedy (boek 0.5) genaamd de Epidemic (boek 0.6)  die naar verwachting uitkomt op 19 april 2016
  • de Recovery (boek 2.5) die reeds verscheen in 2015
Hopelijk worden deze delen ook nog vertaald door Karakter Uitgevers BV.

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.