De Selectie (The Selection #1) – Kiera Cass

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

ISBN: 9789000338344
Uitgever: van Goor
Verschenen: 2014
Taal: Nederlands
Bladzijden: 272 pp.
Bindwijze: Paperback
Genre: Young Adult/Fictie

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

De cover


Na het zien van meerdere slechte recensies begon ik te twijfelen aan de koop van deze serie, door de prachtige covers werd ik overgehaald om ze toch te kopen! Ik ben en blijf een meisje met een zwak voor prinsessenjurken!

Mijn mening


Ik had nog niet eerder een boek van Kiera Cass gelezen en vind haar schrijfstijl erg prettig, het leest snel en gemakkelijk weg. Mijn eerste indruk van dit boek was dat het dystopische kastenstelsel me erg doet denken aan The Hunger Games en Divergent, net als in deze boeken is de mensheid verdeelt in groepen. Waar ik eerst altijd dacht dat dit niks voor mij zou zijn blijkt met elke serie die ik zo lees ik er steeds meer van ga houden.

Waar komen al die slechte recensies vandaan? Ben ik dan stiekem echt een ontzettend meisje meisje? Ik vond het geweldig, ik ging meteen op in het verhaal vanaf het begin en had meteen een fijn gevoel over me heen dat de hele reeks als op de plank staat want erg dik zijn de boekjes niet en ik kan gewoon niet stoppen met lezen. In dit eerste deel eindig je met een heerlijke cliffhanger waardoor je meteen door wilt lezen in deel twee.

Waar ik vaak tegen aan struikel bij het lezen van de recensies is dat veel mensen de hoofdpersonages afschuwelijk vinden zo las ik ergens dat America zelfzuchtig en naief is terwijl ik haar toch echt een sterk personage vond met een eigen mening en het hart op de juiste plek, Maxon is gewoon geweldig en mijn nieuwste bookcrush en Aspen… tja laten we het er op houden dat hij tot nu toe niet echt mijn favoriet is!

Ik ben blij dat deel twee klaarligt en ga daar nu heerlijk in verder!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments