De Vijfde Golf – Rick Yancey

Soms denk ik dat ik de laatste mens op aarde ben. Dat betekent dat ik de enige mens in het universum ben. Dat is onzin, ik weet het. Ze kunnen niet iedereen gedood hebben nog niet. De eerste golf: de wereld wordt gehuld in duisternis De tweede golf: als je geluk hebt weet je te ontsnappen De derde golf: als je pech hebt overleef je De vierde golf: er geldt nog maar één regel vertrouw niemand Nu de vijfde golf eraan komt, is Cassie op de vlucht voor Hen, de wezens die er menselijk uitzien maar het niet zijn. Zij die het land doorkruisen om eenieder te vermoorden die ze tegenkomen. Cassie gelooft dat er maar één manier is om te overleven: door alleen te blijven. Maar dan ontmoet ze Evan Walker, de verleidelijke en mysterieuze vreemdeling die haar enige hoop is om haar vijfjarige broertje te helpen bevrijden. En haar enige hoop om zelf te overleven. Maar Cassie moet kiezen tussen vertrouwen en wanhoop, tussen verzet of overgave. Tussen leven… en dood.


ISBN: 9789400502970
Uitgever: Bruna Uitgevers, A.W.
Verschenen: 2013
Bladzijden: 336 pp.
Genre: Fictie

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

De reden dat ik dit boek ben gaan lezen is omdat ik in een Goodreads leesclub zit en hun dit boek als optie hadden staan, gezien de film die er bijna aan komt ben ik blij dat de Vijfde Golf als winnaar werd gekozen.

De cover


Ja die deed mij wel wat, ik kreeg er een beetje een Katniss (Hunger Games) gevoel bij. De tekst die onderaan de cover pronkt “Haar ouders zijn dood, haar broertje is vermist en Cassie zelf is op de vlucht. Is zij de laatste mens op aarde?” maakt je ook erg nieuwsgierig naar het verhaal, vroeger was ik al een mega X-Files fan dus een boek met aliens? Kom maar door! Toen ik ook nog de flaptekst las wist ik het zeker, ik moest weten wat al die golven precies waren en hoe het verhaal van Cassie eindigt.

Het verhaal


Ik moet eerlijk toegeven dat ik behoorlijk moeite had met het begin van dit boek, het is een beetje wazig en er gebeurd zoveel tegelijkertijd dat ik niet echt gefocust was en het boek zelfs een aantal keer opzij heb gelegd. Uiteindelijk toch besloten om door te lezen want opgeven is geen optie 😁 en anders mocht ik van mezelf ook niet naar de film. Ik ben heel blij dat ik door gezet heb want wat werd het verhaal opeens spannend! 0ee158dbc7355d328a654c42db3adb36

Wat ik ook fijn vond aan dit boek is dat het uit de verschillende personages word verteld, zo lees je vanuit Cassie, Zombie en Sam.

Met Cassie leef je al heel gauw ontzettend mee en ik kan ook niet anders zeggen dan dat zij toch wel een van mijn favoriete personages is van afgelopen boekenjaar! Als je het boek gelezen hebt zul je aan de hand van de foto wel raden waarom ik haar zo leuk vind!

Wat ik dan weer minder vond aan het boek was de vreemde gang van zaken met betrekking tot de romantiek die er blijkbaar nog even ingepropt moest worden? Het ene moment is er dood, slachting en een strijd om te overleven, word Cassie neergeschoten en ligt ze half dood te gaan onder een auto en het volgende moment zit ze op een boerderij met een mysterieuze jongen die ruikt naar chocolade en die haar verzorgt? Uhhhh.. come on Cassie we hebben allemaal in ons achterhoofd dat hij je neerschoot... zou je dan niet op zijn minst wat meer wantrouwend zijn?

Al met al werd het al snel toch een page turner van een boek met een vijfde golf die ik nooit had zien aankomen en ik ben dan ook heel benieuwd naar deel twee!

….Okey en stiekem kan ik ook niet wachten om te zien hoe de film gaat zijn, verpesten ze weer een goed boek of word hij misschien zelfs beter dan het boek… je gaat het antwoord hierop lezen in Wonderland!

Bewaren

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.