de Wereld achter het Water – Jen Minkman

de Wereld achter het Water – Jen Minkman

In dit spannende vervolg op ‘Het Boek van Voorheen’ van Jen Minkman, zijn Leia en Walt op weg naar de Wereld achter het Water, waar het legendarische land Cornwall op hen wacht. Tony, hun nieuwe vriend, heeft hen verteld dat alle oorlogen uit het verleden vergeten zijn en dat de inwoners van Bodmin en Dartmoor in vrede met elkaar leven. Mensen houden zich aan de regels van een religie van weleer die vergiffenis en geweldloosheid predikt.

Helaas komen ze er al snel achter dat zelfs een vredelievende, ideale samenleving zoals in Dartmoor zijn tekortkomingen heeft. Na een verboden reis naar Exeter, de oude stad van hun voorvaderen, ontdekken de twee Eilanders meer over de nieuwe wereld dan ze lief is.

Wat als de prijs die je moet betalen voor vrede op aarde te hoog is?

three-stars
De Wereld achter het Water geschreven door: Jen Minkman
Bladzijden: 236
Meer van deze auteur: Het laatste licht: land van dromen, De Jongen Uit Het Woud, Het boek van voorheen, Wonderland
Uitgeverij: Storm Publishers | November 4th 2016
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.


De coverde-wereld-achter-het-water-jen-minkman


Past erg mooi bij de eerste cover! Ik ben niet weg van personen op de cover maar de rest van de cover maakt het goed! Ik hou van die versieringen!

De binnenkant


De wereld achter het water gaat meteen verder waar we in boek één eindigden. Ik moest weer even inkomen gezien ik het Boek van Voorheen al een tijd terug las en daarna heel veel andere verhalen las.

Nieuwe personages en erg veel worldbuilding maar toch lijkt er in dit boek iets te missen waardoor ik het met minder vaart uitlas dan het Het boek van voorheen!

waltWalt en Leia blijven personages die me vasthouden en me boeien en van hun verhaal geniet ik! Walt ben ik zelfs in dit boek steeds leuker gaan vinden. Maar misschien dat ik de delen uit de pov van Alisa minder intens vond dan de gebeurtenissen van Walt en Leia. De reis die Walt en Leia naar Dartmoor maakten bracht me veel meer spanning en dat gevoel dat je moet door lezen dan de gebeurtenissen in Tresco waardoor ik mezelf er op betrapte dat ik steeds uitkeek naar de pov van Leia en een beetje tegen de stukken van Alisa zat op te hikken.

Na het lezen van dit boek zat ik op 3,5 ster… en dan moet je een keuze maken! Omhoog naar 4 sterren of omlaag naar 3 sterren. Omdat ik alle andere boeken van Jen toch echt spannender vond koos ik ervoor om hem toch naar 3 sterren te plaatsen en ben ik benieuwd of er nog een vervolg gaat komen wat me dan misschien toch weer zal betoveren?

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.