Dear Diary ♥ 3 | Waarom zou je meedoen aan swaps?

Boeken swaps! Nooit van gehoord? Of ben je nogal sceptisch? Lees dan vooral deze post!

Een boeken swap is niet meer en niet minder dan wat het al zegt!

Je ruilt zeg maar een bookish pakket met iemand via het internet!

Nu wisselen wij niet alleen boeken uit maar maken we echte pakketten!

In de Valentine en Halloween swap is het allemaal wat kleiner, daar stuur je een boek en iets wat in het thema past.

In de Summer en Secret Santa swap is het budget er naar om een heerlijk pakket samen te stellen!

Boeken van je lootjes lijstje en goodies van dingen waar hij/zij van houdt! Vergezeld van bijvoorbeeld iets lekkers te eten of drinken is een box van de swap altijd iets waar je heel vrolijk van wordt!

In vijf puntjes wil ik jou vertellen waarom je mee zou moeten doen aan een swap!

Punt 1!

Alweer 3 jaar geleden hield ik mijn eerste swap! Ik bedacht me hoe leuk het zou zijn om lootjes te trekken en eens een keer wel boeken te krijgen. Of die ene goodie die ik zo graag wou!

In mijn omgeving is namelijk de ondertiteling van een film het meeste dat gelezen word en goodies? Waarom zou je je geld aan die prulletjes uitgeven?

Dus bedacht ik de Secret Santa!

Vanaf het begin dat ik dit online plaatste kwamen er zoveel mensen op af en dat bracht zoveel gezelligheid met zich mee!

De eerste keren poste ik dus steeds een blog en dat was niet echt interactief. Dus besloot ik in 2017 om een groep te openen voor elke swap die ik organiseer en dat bracht een bom aan gezelligheid met zich mee!

De voorpret begint al zodra de groep geopend word! Mensen komen met ideetjes of vragen waar jij weer inspiratie uit kan halen.

Met sneak peeks en veel thema gerichte vragen is het altijd een beste drukke boel!

Voordeel van een groep is dat je de meldingen stil kunt zetten, mis je iets dan tag ik je namelijk wel!

Het is dus niet dat je horendol wordt van ons 😉

Lang verhaal kort: mijn eerste puntje is dus de gezelligheid!

Punt 2!

Positief feit is dat je heel veel contact hebt met mensen die je misschien niet eens kent! Zo leer je mekaar wat beter kennen en kom je er ook vaak achter dat je dezelfde interesses hebt als mensen waar je dat totaal niet van verwachte!

Als je net als mij amper mensen in je omgeving hebt die van lezen houden is een groep gelijke heerlijk om verlanglijstjes etc mee te delen!

Door de vragenlijsten leer je mensen ook steeds beter kennen!

Het sociale aspect is voor mij een groot puntje van vreugde en een grote reden waarom ik de swaps organiseer!

Punt 3!

Je krijgt minimaal iets van wat je hebben wil!

Hoe vaak ik ook boeken op mijn lijstjes thuis schrijf nog krijg ik standaard parfumerie cadeaubonnen… Want ik heb zoveel boeken al????

Mijn voorraad parfum kan bijna matchen aan een boekenkast en hoe heerlijk ik dat ook vind….. Mijn nerdy kant wil gewoon graag boeken en goodies!!!!

In mijn swaps snappen mensen tenminste dat een never ending tbr niet iets slechts is!

Punt 4!

Het is veilig! Niet dat er niks mis kan gaan maar ik sta wel paraat om te zorgen dat iedereen een pakket krijgt!

Wat is de grootste angst bij een swap: dat jij geen pakket binnen krijgt!

In mijn swaps is het tot nu toen 1x voorgekomen dat we een bedriegster in ons midden hadden! Deze persoon deed mee aan 5 swaps tegelijkertijd en heeft in al die groepen mensen gedupeerd!

Het risico is in mijn groepen door strengere regels echt heel klein geworden maar word wel altijd ontzettend goed opgepakt door de ‘vaste’ groep!

Ik heb namelijk best een vaste groep die al vanaf het begin meedoet, bij het aangeven dat iemand dus geen pakket kreeg werd er meteen aan alle kanten gedoneerd en zo hebben we de gedupeerde in onze groep nog een fantastische doos kunnen toesturen!

Punt 5!

De spanning!

Niet alleen de spanning om iets samen te stellen voor een ander die je eigenlijk helemaal niet kent! Ook de spanning van alle sneak peeks die je in de groep ziet. Het raden naar wie jou heeft! Het wachten tot jou pakket binnenkomt en de spanning als hij in je huis staat en je moet wachten tot de unboxing datum aanbreekt!

Al deze momenten zorgen voor veel hilarische reacties in de swap groepen!

Een swap is gewoon een feestje ♥

Dus wat houdt je nog tegen? Schrijf je snel in! Je hebt nog twee weekjes!

De Secret Santa vind je hier ♥

Doe je al mee? Laat dan vooral hieronder even weten waarom jij meedoet!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 comments

 1. Halloww,

  Ik denk dat ik mezelf wel 1 van de vaste kan noemen. Doe al vanaf de eerste swap mee.
  Ik vind die Facebook groep echt geweldig! Het is hilarisch sorry dames, maar stuk voor stuk zijn we ongeduldig..

  Ik ga elke swap bij Kwante, ik vind het goed georganiseerd, gezellig maar ook weten dat ze er altijd bovenop zit dat iedereen zn pakket ontvangt. En de sfeer, tis een kippenhok zonder ruzie! (Vind maar is een groep dames zonder ruzie?¿?) Het je gezellig, iedereen is actief, en iedereen doet zn best!

  Kwante is onze Tag Queen hihi!

  Ik zou mee doen met de kerstswap mensen! Maar twijfel je heel erg kan ik ook de kleinere swaps aanraden zoals de eerst volgende valentine, de smaak heb je dan maar niet het uitbundige van de kerst en summer swapp maar dat komt wel! 1x mee doen en je wilt niets anders meer

 2. We zijn helemaal niet verslaafd…. toch ? Haha

  Ik doe met plezier mee elke keer! En mijn kids vinden het ook elke keer een feestje ♡ alleen dat staren naar een dicht pakket…. vreselijk!

 3. Voor mij de eerste boekenswap, spannend! Waar kan ik foto’s van eerdere pakjes vinden? Ik zou graag zo’n beetje weten hoe een pakket eruit kan zien!

 4. Haha, je weet al dat ik die laatste vraag met een hele blogpost kan beantwoorden maar ik probeer het dit keer even wat korter te houden. Ik vind het echt super gezellig om samen met de andere deelnemers af te tellen, tips uit te wisselen en hen ondertussen ook wat beter te leren kennen. Door mijn allereerste deelname ontdekte ik een mede booknerd en blogster die vrij dicht bij me woont. Dat eerste jaar was misschien iets minder Secret vermits er maar twee Belgische deelneemsters waren maar ik vind het heerlijk dat ik daardoor Silke heb leren kennen. Het is ook heel fijn om te zien dat het aantal deelnemers blijft stijgen. En euhm … ik heb me misschien deze namiddag beziggehouden met het opzoeken van leuke spulletjes voor mijn lootje waardoor ik nu eigenlijk enkel nog alles moet bestellen en dan mag gaan aftellen. Dat er vroeg gestart wordt met jouw swaps voorkomt ook stress. We krijgen echt voldoende tijd om rustig rond te kijken al zijn sommige van ons dus zo enthousiast dat ze meteen in gang schieten zodra ze hun lootje kennen.