Dear Diary ♥ 6 | Waarom de boekenwereld slecht is!

In deze nieuwe Dear Diary ga ik je eens haarfijn uitleggen wat er allemaal zo slecht is aan het boekenwereldje! Kijk je mee?

Laat ik bij het begin beginnen!

De boekenwereld is gewoon evil! De problemen waar ik tegen aan loop in deze wereld zijn als volgt:

 • Geldproblemen
 • Lichamelijke gezondheid
 • Mentale gezondheid
 • Introverte en extroverte problemen
Laat ik beginnen bij het eerste probleem!

Geld is natuurlijk een immens issue in de boekenwereld! Want eerlijk is eerlijk ik ga half failliet aan al die prachtige boeken die uitgeverijen op de markt brengen. Sommige boeken worden in nieuwe edities of formaten uitgebracht en dus koop je die ook weer….. als het maar klopt in de boekenkast! Of je bovenkamer?!?!

Ga je nog niet failliet aan de boeken dan heb je wel op elke straatsteen van het web een artistiek of creatief boekmens die goodies maakt die jij moet hebben! Althans… volgens je bovenkamer!

Nog steeds geld over? Misschien ben je dan wel net als ik een blogger en pomp je centjes in je blog… Je maakt dan vooral je bovenkamer wijs dat elke hobby geld kost en schaft links en rechts dingen aan als een eigen domein, leuke plug-ins, andere thema’s, bookstagram props etc. en je weet ook wel weer dingen te verzinnen zoals jubileums, verjaardagen of swaps die je handen vol geld kosten!

En als je dan nog geld over hebt? Dan hou je maandelijkse meetings met andere bookbabes waarmee je dan naar boekhandels gaat waar je nieuwe juweeltjes ziet liggen en koopt…. Froyo eten met je bookbabes moet natuurlijk ook en afsluiten met een hapje en drankje is natuurlijk ook gezellig! Had ik die treinkaartjes al vermeld? Ja, die waren ook al niet gratis!

Eindstand….. een portemonnee van uienleer*….
(*Als je die opent springen je de tranen in je ogen!)

Vind je de boekenwereld nog steeds leuk? Over op probleem 2!

Lichamelijke gezondheid! Ik weet niet hoe het bij jou zit maar dat eten in eerder genoemd probleem plakt natuurlijk al aan de dijtjes en het buikje en de derrière mogen we ook niet vergeten…. Kipfiletjes zitten niet meer alleen in je pan maar inmiddels ook aan je armen! Gelukkig is #BoPo trending dit jaar en ben ik er groot voorstander van!

En dat is dan nog maar het begin! Want wat is er nu lekkerder dan met een goed boek wegkruipen met iets lekkers?

En eerder genoemde swaps geven je veel lekkers maar ook boekbloggers en bookstagrammers zorgen er voor dat je gewoon eigenlijk stiekem altijd zin hebt in eten!!!!

Het is nog erger dan kijken naar de tv en reclames van eten zien!

Elke insta storie die je opent kan er één zijn van een booklover die een fotootje toont van hun zittende/liggende positie met een drankje en een hapje!

Terwijl ik dit kijk ben ik dan al onderweg naar de koelkast om ‘gezellig’ mee te doen!!!

Of ze zijn een keer in het wild en dan zie je allerlei eten voorbij komen! Of je volgt een blogger met een liefde voor appeltaart, een booktuber die lijkt te leven voor eten of een dame bij een uitgeverij die elke dag van haar leven de meest heerlijke hapjes lijkt te verorberen!

Zeg maar dag tegen je slanke lijntje en hallo tegen het gevoel dat er een roedel tamme lintwormen in je lijf huist!

En dan je mentale gezondheid!

Ik denk dat iedereen in de boekenwereld het kent! Het in spanning afwachten van dat boek waar je al zo lang naar smacht! Of even geen geld hebben voor een boek waar je naar smacht!!!

De irritatie wanneer een pre-order niet op tijd geleverd word! De woede wanneer die winkel met bolle blauwe meneer op je Twitter reageert met: ‘Wat is je ordernummer dan kijken we even mee!’

Alsof ze niet lang en breed weten dat ze WEER te laat zijn!

En dan het verdriet als een boek niet langer vertaald word! Of opeens in een andere editie uitkomt… en je in je hoofd een soort kortsluiting krijgt bij het zien van de verschillen in je boekenkast!!!!

Of wat dacht je van de tranen bij zielige stukjes of de woede bij rotstukjes…. De momenten met ugly cry face in het openbaar of de keren dat je het liefst je boek wegsmijt omdat de personages iets zo k#ts mee maken!!!!

Nee de boekenwereld is niet gezond voor je mentale gezondheid…. Ik zit op een emotionele rollercoaster dwars door Wonderland!

En dan het laatste probleem!

Zowel introvert als extrovert zijn!

Want als je net als ik graag leest wil je eigenlijk helemaal niet sociaal zijn! Je rolt jezelf het liefst op in de perfecte leeshouding met alleen de basis dingen die je nodig hebt. Lees: boek, drinken en voedsel!

Verjaardagen, etentjes, dagjes uit? Kletsen met mensen? Zonder dat het over boeken gaat? Nee sorry, doe mij maar de kluizenaars optie!

Of teveel op je mobiel zitten omdat je niks wil missen in je boekwereld maar dan niet erg sociaal zijn voor de mensen in je ‘echte’ leventje!

En de extroverte kant is dan weer afspreken met je bookbabes en daar zo uitbundig en ronduit over boeken kunnen praten dat andere mensen je in een restaurant wel eens gevraagd hebben om wat rustiger te doen! Geanimeerd praten… de grootste lol hebben en gewoon te weinig tijd hebben in een dag om alles er uit te kunnen gooien als je elkaar weer eens ziet!

Zoals je ziet kun je dit ook onder ‘mentale problemen’ gooien want ik voel me zo nu en dan best meerdere persoonlijkheden in één lijf!

Eindoordeel?

Jullie begrijpen dat ik sarcastisch ben! Want hoewel bovenstaande problemen toch echt soms wel probleempjes zijn is de wonderlijke boekenwereld me ontzettend dierbaar! Het is net zo slecht als een verrukkelijke reep chocola of een avondje heerlijk junkfood proppen! Je weet dat je het soms allemaal moet laten maar je kunt het gewoon niet weerstaan!

Herkenbaar?

Deel vooral hieronder de problemen die jij tegen het lijf loopt, vind ik leuk ♥

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 comments

 1. Heel herkenbaar hoor, zeker het introvert en extrovert zijn bij je bookbuddies.

  Gelukkig kunnen dikke boeken ideaal werken als gewichten.. wat nou sportschool?

 2. Je maakt mij altijd weer vrolijk ookal is mijn stemmetje alles erger aan het maken haha

  Zoveel dingen die zo waar zijn, boos worden omdat je uit je concentratie word gehaald of je pauze al om is of je moet slapen herkenbaar

 3. Zo’n leuke blogpost én echt ontzettend herkenbaar. Zeker nu ze weer volop foto’s beginnen posten van grote bekers warme chocolademelk met een hoop slagroom er op. Echt, ik krijg er gewoon al zin in wanneer ik dit schrijf. Die wisselende formaten van boeken maken me lichtjes gek. Er zijn gewoon teveel boeken die ik nog niet heb om degene die niet matchen in het juiste formaat aan te schaffen maar ik wordt wel lichtjes gek van hoe ze in mijn boekenkasten staan. Afspraakjes met boekvriendinnen zijn de leukste maar je hebt gelijk hoor. Dat bijpraten gebeurd meestal terwijl je van iets lekkers smult en dat vindt de weegschaal dan weer wat minder fijn. Nu met de Boekenbeurs merk ik vooral het laatste weer heel erg. Langs de ene kant vind ik het heel fijn om mensen terug te zien maar anderzijds is dat evenement zo druk dat ik doodop weer naar huis keer. Ik ben nu nog steeds aan het bekomen van mijn bezoekje van vrijdag en ik vrees dat komende zaterdag nog een pak drukker zal zijn.

  1. Als eten toch is niet zo zalig zou zijn! En ik geloof dat zo’n evenement echt slopend is! Helemaal mocht je meerdere dagen gaan!

   Gelukkig heb je dan wel weer zat mooie herinneringen en boekjes om weer mee weg te kruipen!