Dear Diary ♥ | Donkere Dagen Dipjes!

Ik weet niet hoe het met jullie zit? Maar ik ben die winter echt meer dan zat! Klaar met de donkere dagen en de dip die ik daarvan krijg!

Ik ben dol op bepaalde winterse dingetjes!

Kerst staat daar natuurlijk voorop! Maar ook dingetjes zoals het eerder donker worden waardoor ik al mijn kaarsjes kan aansteken of buiten een frisse neus halen…. Mits het niet regent want dat vind ik dan weer echt afschuwelijk!

Maar als dan die feestelijke december maand voorbij is en het nieuwe jaar is aangebroken? Dan word het zwaar voor mij!

Dan vind ik het helemaal niet meer fijn dat het donker is wanneer ik opsta en donker als ik thuiskom! En die kou vind mijn lijf helemaal niet meer fijn!

En stiekem ben ik helemaal klaar met binnen zitten met kaarsjes aan! En die fleecedekentjes kunnen me ook gestolen worden!

Dat is de periode waarin mijn winterdip echt lastig word!

Dan heb je januari overleefd….. februari trek je wel want dat is maar een korte maand… maar als je dan al geproefd heb van lenteachtig weer?En dan word het toch weer kut?!!

Dan krijg ik dus van die dagen dat ik echt helemaal niks wil! En me voel alsof ik gewoon weg wil kruipen in bed! Of gewoon stiekem heel erg hard wil schreeuwen!!! Of dikke vette krokodillentranen huilen!!!

En dat is precies hoe ik me nu voel! Alles is stom… en helemaal sinds ik mijn mooie jongen heb moeten laten inslapen voel ik me alleen nog maar verrot…

Zodra ik thuis ben wil ik niet lezen, heb ik geen zin in tv…. bloggen lukt ook maar matigjes…

Ik wil het eigenlijk wel, vooral lezen! Maar niet binnen!!!!

Ik wil in de tuin kunnen zitten! Voel me opgesloten tussen die muurtjes met de verwarming aan! Maar stiekem wil ik helemaal niet in de tuin zitten want dat betekent dat ik alleen zit zonder mijn grote vriend…

Ik voel me een hormonale, opstandige puber die echt op alles wel kan mopperen! En daar voel ik me dan weer immens schuldig over naar mijn omgeving…. en daardoor ga ik dan weer emo eten…. waardoor ik me weer slecht voel over mezelf….

Mensen! Daar word je toch echt gek van!!!

Vooral dat besef… ik weet donders goed dat dit elk jaar terug komt! Maar wat ik ook probeer het komt! En wat ik ook probeer het blijft…. Tot normaal gesproken eindelijk alle ramen en deuren open kunnen! De verwarming zijn zomerslaapje mag houden, de fleecedekentjes op zolder de kast in gaan en de permanente glimlach op mijn gezicht terugkeert!

Dit jaar zal dat anders worden…. want mijn grote vriend zal niet langer met mij in de zon liggen…. en dat gaat voor mij vanaf nu die winterdip nog zwaarder maken….

Vertel mij nu eens…..

Ben ik helemaal mijn laatste draadje verstand verloren of voel jij je ook wel eens zo aan het einde van de wintermaanden?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 comments

  1. Ieder jaar ben ik al zo als de wintermaanden beginnen, maar januari en februari zijn het zwaarst. Alle gezellige dagen van december zijn voorbij en de dagen duren zo lang en zijn zo grijs en saai

  2. Hey Kwante❤️ girlllll ik snap je helemaal! Ohw Yessss ik heb er ook last van especially als het de hele dag grauw weer blijft. Het wordt al snel donker en dan ook nog grauw somber weer. Gelukkig blijft het steeds wat langer licht. In het begin vind het winterseizoen heel gezellig lekker cozzy en Netflixen en veel spelletjes with the family but at some point krijg ik er genoeg van… Maar toch eindigt het seizoen precies op tijd …gelukkig! Laatste loodjes wegen het zwaarst zeggen ze altijd and that’s true. Gelukkig duurt het niet lang meer! Nog heel eventjes we zijn er bijna, hang on Girl! En dan kunnen we genieten van heerlijk lente en soon zomer weer! And yess elke jaar moeten we eraan geloven maar what I do is het zo leuk mogelijk te maken en het winterseizoen te accepteren en dat helpt me al zo’n 3 jaar. En ik moet je eerlijk bekennen sinds ik het heb geaccepteerd gaat de seizoen wel ietsje sneller voorbij. Maar het is een uitdaging … So yes Girl ik heb er ook last van! Ik wens je een fijne zondag toe. En veel sterkte dear! Hugz and Kisses Miss B.
    Miss B Blogz Thingz Over… onlangs geplaatst…#Real Talk with Miss B. |Music Vibe H.E.R ¨ i’m not okay” (written in dutch & english)My Profile

  3. Ik begrijp je helemaal! Normaal plannen we een weekendje weg in maart/april. Omdat ik iets heb om naar uit te kijken na kerst en oud en nieuw (want beland dan in mega dip). Helpt mij altijd erg goed!

    Nu was het gene waar ik naar uit keek dat ik weer kan werken eind maart, en nu kan dat niet vanwege lichamelijke klachten, heeft me hard onderuit gehaald toen ik dat te horen kreeg

  4. Ik zou het liefst door mijn scherm heen kruipen (misschien iets te optimistisch gezien mijn heupbreedte) om je een dikke knuffel te geven. Nee hoor, je bent je verstand helemaal niet verloren. Ik heb er zelf ook veel last van. Dat ik in februari slechts 6 boeken las en steeds vaker teruggreep naar fanfictie geeft dat eigenlijk ook wel duidelijk aan. Ik ben ontzettend aan het aftellen. Naar minder wisselvallig weer, naar meer zon, naar vaker buiten kunnen komen, naar minder pijnklachten én naar een leuk afspraakje met twee lieve blogvriendinnen.