Dear Diary | Corona ABC’tje

Ik vond het wel eens tijd voor een dagboekje met gevoelens. En dan eentje in de rare huidige tijd waarin we leven. En dus besloot ik een Corona ABC’tje te doen!

A: Alleen

Voor Corona uitbrak vond ik het wel eens eenzaam thuis. Zo zonder man en kind heb ik me echt wel eens heel erg alleen gevoeld. Nu smacht ik naar een keer echt alleen thuis zijn! Muziek hard aan en eens echt goed kunnen poetsen, of heerlijk de hele dag kijken wat ik wil! Of weer eens heerlijk kunnen lezen in alle stilte!

B: Bang

Dat was ik in het begin echt heel erg. Nu heb ik al zo’n hoofdje dat uren kan malen over alles wat je als mens kan gebeuren/krijgen en dus was de komst van Corona iets wat me de eerste dagen/weken echt ontzettend beangstigde.

c: Chaos

Wat een chaotische bedoeling is het leven toch geworden. Ik bedacht me laatst dat boodschappen doen een soort van live Pacman is geworden. En daar was ik al nooit erg goed in!

D: Dichtbevolkt

Pas tijdens deze epidemie valt het me op hoe vol ons land eigenlijk altijd is! Een soort van mierenhoop. Tijdens het rijden naar het werk waren wegen leeg… Een mooi drone filmpje van mijn stad liet zien hoe leeg alles was!

En dan nu afgelopen week een oproep van de politie om thuis te blijven met een foto van de dichtbevolkte mierenhoop die weer massaal de stad in trok…

E: Efficiency

Ik hoop zo dat het allemaal nut heeft gehad deze thuis blijf acties!

F: Fantaseren

Over een normaal leven. Dat we zo raar leven zoals nu had ik nooit kunnen bedenken!

G: Gewicht

Corona kilo’s vliegen er aan…. Eten uit verveling is een dingetje maar ja de vakantie werd geannuleerd dus die extra rolletjes ziet niemand deze zomer!

H: Hebzuchtig

Of wel hamsteren. Tot vandaag kan ik in mijn super niet mijn Dettol handzeep of desinfectans kopen. Al ver voor Corona liep ik al rond met desinfectans gezien ik last van smetvreesjes heb. Zo jammer dat mensen vanaf het begin van Corona gingen hamsteren als debielen. We hebben er wel een prachtig gifje aan overgehouden, dat dan weer wel.

I: Irritatie

Ik snap best dat mensen door alle maatregelen en toestanden een beetje sneller geïrriteerd zijn maar soms is het echt over de top!

Hoe vaak ik de laatste weken wel niet mensen heb horen ruziën met medewerkers van de supermarkt dat ze met meerdere mensen naar binnen wilden, of dat ze maar 1 dingetje hoefden en dus geen mand/kar mee wilden nemen.

J: Juf

Of je het nu wou worden vroeger of niet, elke ouder werd het deze corona tijd! En ik ben toch blij dat ik niet overstag ben gegaan en de Pabo heb laten gaan. Ik zou echt niet elke dag dit kunnen volhouden en dan x zoveel leerlingen. Ik ben officieel juf moe!

K: Kwalijk

Wat keken veel mensen me toch kwalijk aan de laatste paar weken. Wanneer de pollen weer door de lucht dwarrelden en ik snotterend met rode oogjes en een jeukende neus door de supermarkt heen draal om mijn maaltijdingrediënten te scoren terwijl ik zeker 2 meter afstand houdt van iedereen. Dit is niet de perfecte tijd voor hooikoorts patiënten dat kan ik je wel zeggen. Deze K had namelijk ook kunnen staan voor Kutwijf… dat kreeg ik de laatste tijd vaak naar mijn hoofd geslingerd als in: ‘Dat kutwijf loopt hier gewoon ziek rond, snapt ze niet dat je thuis moet blijven als je ziek bent? Straks besmet ze iedereen hier!’ en ik dan met een gekweld hoofd: het is hooikoorts…

Ik loop nu dus met het plaatje van Zorgwijzer op mijn telefoon rond. Kan ik het op gepaste afstand onder hun snufferd duwen!

L: Luxe

Wat we ons allemaal zouden moeten beseffen nu, we hadden echt een rijk leven vol luxe! En dan heb ik het niet over op dure vakanties gaan of zo.

Nee, de luxe om gewoon met vrienden, ongeacht het aantal, te mogen afspreken. Of zo maar op een avond te kunnen zeggen: ‘Zullen we uit eten gaan, of een dansje gaan doen?’ Of gewoon lekker naar het strand te kunnen gaan. Lekker hutje mutje op elkaar waar we toen allemaal zo over klaagden, wat lijkt die luxe me weer ontzettend fijn om te mogen hebben.

M: Media

Iets waar ik vanaf de dag dat ik dit typ mee gestopt ben met het zo te volgen. En dan heb ik het over kranten en het nieuws. Gestrest werd ik er van en dus besloot ik gewoon van dag tot dag te zien wat elke dag me brengt in plaats van om de paar uur mijn nieuwsfeed te verversen om alles bij te lezen.

N: Nachtbraker:

Nu had ik al een waardeloos nachtritme. Slaap is iets wat bij mij altijd al slecht loopt. Nou ja, ik heb het gewoon weinig nodig. Erg Teigetje achtig ben ik 😉 maar nu we zo weinig doen heb ik nog slechtere nachten dan normaal!

O: Ophokplicht

Tja sorry, maar zo voelden de maanden dat we echt niks mochten! Als vee dat verplicht in hun hok moet blijven om besmetting tegen te gaan. En ik kan je zeggen, een plofkip zijn is geen leven voor mij! Ik ben toch echt wel een scharrelkipje!

P: Pyjama

Of moet ik zeggen alledaags kloffie? Ik kan serieus op sommige dagen geen reden bedenken om me om te kleden. Dan is het echt pyjama uit, douchen en weer een schone pyjama aan!

Q: Quarantaine

Eigenlijk hoef je pas in quarantaine te gaan als je ziek bent. Maar voor het overgrote deel van de tijd leven zowel ik als mijn smurf eigenlijk al vanaf eind februari in quarantaine. Smurf komt en gaat nergens en ik enkel in het hoogste geval naar de supermarkt/bouwmarkt gezien we verhuisden op de Corona piek en niet alles aan huis word geleverd.

R: Risico

Coming out of Corona like…

Hoeveel risico neem je? Dat is nu weer een grote vraag voor mij. Ik ging bijvoorbeeld voor het eerst sinds november weer naar de kapper omdat een ombre kapsel nou eenmaal afgrijselijk lelijk is na al die maanden. Maar terwijl ik daar zo zat kreeg ik toch weer het Btje van dit alfabet. Bang, want was als die kuchende dame 1,5 meter verder onder de droogkap nou mij besmet?

Uit eten gaan, oeh wat heb ik het gemist! Maar loop ik niet te veel risico als ik nu naar een restaurant ga? Onzeker word je er ook van, al die gekkigheid!

S: Sceptisch

Veel mensen om mij heen zijn heel sceptisch. Denken dat Corona helemaal niet bestaat. Dat het een hoax is en dat ik een debiel ben om te geloven wat me wordt opgedrongen door de overheid. Hun zeggen dat er geen epidemie is en dat we zo allemaal onderdrukt gaan worden om te leven volgens de regels van de overheid. Het nieuwe 1.5 meter ‘normaal’.

Aan de ene kant denk ik dat hun debiel zijn. Kijk om je heen eens hoeveel doden er zijn gevallen. Maar aan de andere kant krijg ik ook een rebels gevoel bij al die regels die worden opgelegd.

T: Tegendraads

Dat is wel iets waarmee je mij kunt omschrijven. Want ergens zit er vanbinnen bij mij een stukje Kwante dat heel erg rebelleert op het moment. Dat zegt: ‘Je leeft maar 1 x, wil je echt in je glorie jaren nu al achter de geraniums geplakt zitten?’

Dat stukje van mij ziet hoe ik niks meer heb om naar uit te kijken doordat alle festivals en vakanties etc die gepland stonden zijn geannuleerd en dat stukje denkt f#ck die regels! Ik leef nu en ik wil een volwaardig leven!

U: Utopisch

Op het moment voelt de wereld als een dystopie. En ik hoop toch echt dat het gauw weer de vormen aan neemt van een utopie!

V: Voornemens

Dat is iets wat ik normaal met oud en nieuw nooit doe! Maar nu heb ik echt een voornemen! Meer genieten! Echt ik hoop dat die vaccinatie heel snel komt en dat alles dan weer kan want vanaf nu wil ik echt maximaal gaan genieten van het leven! Het is zo kort! En hoe ik het nu zie heb ik liever een korter maar fantastisch leven als een lang en doodsaai leven!

W: Welzijn

Ik hoop dat jullie, mijn lieve wondervolgers allemaal in goede gezondheid verkeren! Zowel jullie geestelijke als lichamelijke welzijn ♥

X: Xenofilie

Ja nu leerde ik dus een nieuw woord en ik denk dat ik dit wel heb 😉

Xenofilie is een vorm van menselijk gedrag waarbij de voorkeur van iemand uitgaat naar alles wat vreemd is!

Y: Ying Yang

Na het lezen van dit abc’tje zie je vast hoe tegenstrijdig sommige dingen zijn bij mij, aan de ene kant ben ik bang en wil ik geen risico lopen maar aan de andere kant wil ik de regels aan de kant gooien en genieten van elke dag! Maar is dat niet gewoon het leven? Zonder het één geen ander? Tegenstellingen en aanvullingen.

Z: Zelfhulp/Selfcare

Niks is belangrijker dan nu goed voor jezelf zorgen!

Dus doe waar jij blij van word! Denk erom je hebt maar 1 leven dus haal er uit wat er in zit ♥

Weet je waar ik blij van zou worden 😉 een reactie onder deze post!

Kies een letter uit het alfabet, plak er een woord mee vast en vertel me jouw gevoel! Gedeelde smart is halve smart ♥

Als je een blogger bent en je denkt zo’n Corona ABC’tje spreekt me ook wel aan, tag me dan door het linkje van deze blog in je post op te nemen! Ik krijg dan een melding en dan kan ik bij jou komen gluren!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 comments

 1. Hey Kwante,
  Leuk stukje weer!! Ik zou toch bij W werk neer zetten. Want helaas gaat voor vele het werk gewoon door. Voor mij voelde het raar aan dat ik toch af en toe moest werken omdat door mijn werk andere weer konden werken. En nog steeds vind ik mijn werk een risico factor (werk in de kinderopvang) want tja alles lijkt daar gewoon weer normaal. Maar al die kids op een kluitje met personeel erbij. Ik blijf het spannend vinden. Houd vol!!

  1. Hi Linni, dank je wel ! Ook hier werd gewerkt want wij hebben een eigen bedrijf. Maar gelukkig kon ik thuis blijven. Volgens de overheid besmetten kinderen tot 12 niet blijkbaar kijkt Corona naar leeftijden volgens hun? Ik denk dat we ook allemaal maar zo ‘normaal’ als mogelijk weer door moeten gaan. Tot er een vaccin is binnen zitten hebben we ook niks aan, wat als het nooit gevonden word? Zit je je hele leven weg te gooien, is hartstikke zonde!

   Jij ook veel succes op je werk!!

 2. Zo grappig, ik heb een Aye Corona – blogpost klaarstaan met allerlei lijstjes maar eigenlijk vind ik deze lijst ook super tof. Wel super stom dat mensen je vies aankijken en zelfs aanspreken in de supermarkt terwijl je hooikoort hebt. Alsof ze nog nooit eerder van hooikoorts hebben gehoord en niet weten dat dat telkens in deze periode hard opspeelt. Zo stom. Manlief heeft ook al een paar keer gezegd dat hij amper zijn zakdoen durft boven te halen in een supermarkt. Ik vind het heel jammer om te zien hoe sommige mensen reageren in deze situatie. Natuurlijk zijn we allemaal anders en reageert iedereen op zijn eigen manier. Daar is op zich niets mis mee, mits je wel nog steeds respectvol met elkaar omgaat en dat doet jammer genoeg niet iedereen. Maar gelukkig lijkt de meerderheid wel echt zijn best te doen. Ik heb het idee dat ik nu nog meer waardeer wat we hebben dan voordien. Dus zelf zou ik voor de letter D kiezen en het woord dankbaar. Natuurlijk zou ik liefst hebben dat dit alles snel achter de rug zou zijn, dat we weer onbekommerd met elkaar kunnen afspreken en knuffelen en dat we opnieuw fijne uitstapjes en vakanties kunnen inplannen. Maar anderzijds ben ik zo dankbaar dat dit vieze virus ons gelukkig geen vrienden of familieleden heeft gekost. Dat we zonder probleem onze rekeningen kunnen betalen, een tuintje hebben om in te lezen, …

 3. Je alfabet is echt heel herkenbaar.
  Vanaf 1/7 gaan 19 zones van Lissabon opnieuw in quaraintaine…
  Het is nog niet helemaal duidelijk of mijn zone daar ook bij hoort (ik zit op de grens)…
  Even afwachten en hopen dat alles snel weer beter wordt.
  Sam Donoghue onlangs geplaatst…Mexico, wat een feest.My Profile