| Dear Diary | Kerst is niet leuk!

Je zou denken dat nu het buiten kouder word en eerder donker is ik helemaal in mijn kerst element ben! Maar eigenlijk kwam er ik achter dat kerst helemaal niet leuk is?

Allereerst begin ik met zeggen dat oktober echt een topmaand was. Ik las 15 boeken en dat wil je natuurlijk evenaren in de volgende maanden die komen. Dikke vette pech voor mij want november had andere plannen! Slecht voor je lees flow is dus punt nummer 1!

Kerst stress maand numero uno die november!

Het plannen van de kerstdagen…. Altijd een drama want bij wie, wanneer en wat eten we dan?

Terwijl je stiekem als introvert persoon nu al begint te huilen bij het idee van bij een ander kerst vieren want je wilt gewoon op je eigen bank uitbuiken en zo…

Gewoon in je onesie op de bank met een tafel vol lekkers en een paar heerlijke kerstfilms… Dat klinkt als een goed plan, helaas voor mij is dat slechts 1 dag van de huidige 3 daagse plannen… dus tja…..

Of nog mooier wanneer je het bij jou thuis viert en je vraagt wat zullen we eten?

Wanneer je het makkelijkste voorstelt, gourmetten of fonduen, krijg je een negatief antwoord… Want dat is zo saai en zo standaard….

Je trekt je terug in de keuken waar je Kokkerella de Keukenprinses staat uit te hangen terwijl iedereen heerlijk op de bank zit en met elkaar geniet van snackjes en praatjes…

Kookt de sterren van de hemel (sshhhh dat denk ik nu eenmaal graag) en daarna heb je de geneugten van de afwas met een volgevreten buuk!

Nope, ik heb geen afwasmachine

Maar raad eens? Dit jaar ben ik twee van de drie dagen niet thuis! Ik vier het dus elders….

Geen Kokkerella de Keukenprinses! Geen afwas met een volle buuk!

Weet je wat we eten?

Gourmet!

En in november begint natuurlijk ook het maken van lijstjes voor de kerstman…

Ik weet niet hoe dat bij jullie gaat…. Ik zeur de hele maand dus al om verlanglijstjes omdat ze nogal pietje precies zijn in huize Wonderland.

En nee, die hebben ze natuurlijk nog niet af terwijl ik dit schrijf…. Ik hoor al de hele maand dat er wel iets op staat….

Yep, dat ene ding ligt dus ook al vanaf begin november op zolder verstopt! En weet je, ik wil juist in november alles al gedaan hebben… De reden waarom is mijn volgende punt…

Het shoppen….

Nu denken de meeste mensen bij de woorden vrouw en shoppen aan glunderende wangetjes, glorieuze dagen vol geld over de balk smijten en handen vol winkeltassen….

Maar dat gaat voor deze dame dus niet op!

Ik heb echt een gruwelijke hekel aan shoppen en al helemaal in de dagen voor de feestdagen waar de mensheid zich gedraagt alsof er oorlog staat uit te breken, hongersnood is of dat er een einde komt aan alles en elk artikel het laatste op aarde is!

Dingen die voor je neus weggegrist worden, winkelwagentjes/karretjes/mandjes die tegen je heup aanrijden of je enkels verwoesten omdat iedereen extreem gehaast te werk gaat alsof we niet in 2018 leven waar de winkels 7 dagen per week geopend zijn!

Extreem diep gezucht van de mensen achter je in de rij als je zegt dat een artikel een cadeautje is en de medewerkster dit op haar gemak op zijn mooist gaat inpakken! Mijn waardering voor de medewerkster in kwestie stijgt dan altijd een heel eind want ik zou gek worden!

Of wanneer je het geluk hebt en speelgoedwinkels hebt zoals bij mij. Waar je een prachtige inpakbalie hebt staan… En je dan probeert aan te sluiten in de rij van geïrriteerde ouders/tantes/ooms/opa’s en oma’s. Om daarna je pakje in te pakken terwijl dat papier steeds verkeerd van de rol scheurt en je op je beurt moet wachten om een plakkertje van de rol te bemachtigen terwijl het zweet je staat uit te breken en de volgende wachtende in je nek staat te hijgen!

Nu begin ik wel echt te klinken als de Grinch he?

Goed, ik zal afsluiten aan wat ik wel heerlijk vind aan de kerst!

Mijn kerstboom! Natuurlijk alle andere deco in huis…. De pakjes die uiteindelijk allemaal mooi onder de boom liggen… Het lekkere eten en snoepgoed… En bovenal de gezelligheid van kerstavond als ik in Wonderland kerst vier in een onesie met mijn eigen gezinnetje en de vrolijke snuitjes zie als ze hun pakjes openmaken! En dan daarna heerlijk met zijn alle op de bank om cheesy kerstfilms te kijken!

Met het vooruitzicht daarop kan ik alle kerst ellende wel weer voor een jaar trotseren!

Hoe ervaar jij de kerst?

Loop je tegen dezelfde dingen aan als ik? Of ben jij wel een glorieuze, glunderende shopper die graag de deur uitgaat om bij andere kerst te vieren of met een glimlach haar keukenschort omdoet?

Ik ben heel benieuwd ♥

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 comments

 1. Ik hou er eigenlijk helemaal niet van….net als jij ben ik een enorme introvert dus ja ik ben liever thuis. Maar goed wij zijn 1 dag bij mijn ouders en dat is dus mijn gezin plus twee en 1 avond meestal bij mijn schoonfamilie. Daar is het dan wel druk met 8 volwassenen en 8 kids….en dan 1 avond thuis en dan komen mijn ouders. Maar we eten standaard met zijn allen dus dat maakt niet uit haha. Ik vind shoppen in deze tijd verschrikkelijk, veel te druk haha. Mensen shoppen alsof de wereld vergaat.

 2. Herkenbaar! Ik heb een bloedhekel aan shoppen, maar ook een bloed hekel aan postnl in de maand nov/dec!

  Gelukkig zijn de meeste bij mijn nog vrij jong, en weten ze het hele jaar te benoemen dat was ze voor hun verjaardag niet krijgen, de sint of kerst gegeven moet worden!! Dus deze mama is helemaal klaar!

  En manlief die kreeg een ps4 die we gisteren (stomme stomme post nl) gewoon boos bij sorteercentrum zijn gaan ophalen!!! Dus ook die is gelukkig binnen!!

  We gaan het niet over het vervangende kadootje hebben want de ps4 staat namelijk al bij de tv en niet onder de boom!

  Ik ben gek van koken!! En volgens iedereen er nog erg goed in ook! En ik wil op alle dagen voor iedereen koken behalve met kerst! Dan is het me te druk! Te hectisch!! Enz enz.. haha..

  Nee nee met 6 kleine kids is de 1.5maand nov,dec al stress vol genoeg!!

  Liefs kim!!

 3. Ik houd van kerst. Maar het helpt denk ik dat ik de meeste cadeautjes al lang gekocht heb en wij elk jaar lekker gourmetten. Het mag dan misschien ‘saai’ zijn, het is lekker en wij houden er van. De tweede dag of eerste dag, hangt altijd van van wanneer mij oom komt, eten we kalkoen ofzo.

 4. Oooh heel herkenbaar. Ik snap je.
  Ik ben er ook al jaren helemaal klaar mee. Ik doe het een keer vieren met familie(vader, stiefmoeder, broer en stiefzus) maar elk jaar wordt dat lastiger, vooral de discussie over bij wie, want blijkbaar wil iedereen het elders vieren. Nu vieren we het de laatste paar jaar niet meer op kerst zelf en dat helpt. (Ondanks dat ik daar eerst boos over was). Het helpt ook niet dat ik de 24ste jarig ben)

  Nu al jaren geef ik er mijn eigen draai aan en dat helpt, want omdanks alles vind ik het een hele mooie maand, vanwege de sfeer, de lichtjes en de gezelligheid. Daarom ga ik altijd eten met een vriend (ergens eten wat we normaal te duur zouden vinden of een speciale locatie). En doe ik ook een stukje vrijwilligerswerk ergens.

  Voor de rest trakteer ik mezelf altijd op iets (plus een swap, rara, welke ) en is het dusnop de bank kerstfilms kijken of lekker lezen

 5. Ik ben eigenlijk ook liever thuis maar ja hier wordt elke dag op een ander gevierd. Allemaal wel gezellig maar na een uurtje zou ik graag weer weggaan. Haha :p Ik ga opperen bij mijn vriend om volgend jaar minstens één dag met onze pyjama en pizza door te brengen. En cadeautjes geven is bij ons met Kerst dus ook elke om de beurt die zijn pakje afgeeft waarna iedereen je zit aan te staren terwijl je het papier open prutst. Brrr. No thanks. Doe mij dan maar zo’n Secret Santa Swap 😉
  irene | tussenmarsenjupiter onlangs geplaatst…Deze weekMy Profile

 6. Ik koop kerstpakjes soms al in augustus. Indien mogelijk ga ik daar immers zo snel mogelijk naar op zoek vermits ik net als jij geen zin heb om in een stad rond te wandelen tijdens de kerstdrukte en chaos. De eerste kerstkaarten die toekomen en de versieringen die voor extra sfeer zorgen vind ik heel fijn maar de drukte en chaos minder. Gelukkig valt het bij ons goed mee. Al hebben we dit jaar wel weer een extra feest terwijl het vorig jaar net heel heel rustig was. We hebben een kerstfeest met de familie van mijn man, vieren kerstavond rustig met ons tweetjes en zijn vervolgens op kerstdag bij mijn schoonouders terwijl we tweede kerstdag met mijn ouders, broers en schoonzusjes vieren. Oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag zijn we gewoon thuis. De tweede dagen dat we het met ons beide vieren maak ik het mezelf heel makkelijk door de ene keer iets te bestellen en de andere keer een kaasschotel samen te stellen. Met nadien uiteraard een dessertbordje terwijl we een gezelschapsspel spelen of films kijken.