Recensie | Diabolic, S.J. Kincaid

'Denk je echt dat dit meisje gevaarlijk is?’ zei de senator. ‘Ze ziet er eerder uit als een doodsbang kind.’ Ik verkilde toen hij dat zei. Ik mócht niet bang zijn. Ik keek de senator woest aan. Hij schrok, kneep zijn ogen tot spleetjes en wendde zijn blik van me af. Misschien heb gelijk,’ mompelde hij. ‘Het zit in de ogen. Ze heeft wrede ogen. Liefje, weet je heel zeker dat we dit monster in huis moeten halen?’
Nemesis lijkt een doodgewoon meisje, maar niets is minder waar. Ze is een Diabolic, gemaakt om te doden. Op jonge leeftijd wordt ze gekocht door een adellijke familie om hun dochter Sydonia te beschermen – zo nodig met haar leven. Als Sydonia zich moet melden aan het hof van de keizer, die duidelijk kwaad in de zin heeft, neemt Nemesis haar plaats in. Niemand mag ontdekken wie en wat ze werkelijk is…

five-stars
The Diabolic geschreven door: S.J. Kincaid
Bladzijden: 409
Serie: The Diabolic #1
Meer van deze auteur: The Empress
Uitgeverij: Young & Awesome | October 19th 2016
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Diabolic | De coverdiabolic

Ik vind hem echt prachtig! De afbeelding in combinatie met de tekst is echt perfect! We zien de schoonheid van een vlinder, en de onderkant van de vleugels is levensgevaarlijk!

Ik ben door deze cover meteen geïntrigeerd en voor mij is deze afbeelding op die witte achtergrond dus ook een instant coverbuy!

Diabolic | De binnenkant

Waar moet ik beginnen? Dit boek heeft me echt compleet overrompeld! In een groep whatsapp is er een leesclub gestart en als eerste boek werd gekozen voor Diabolic.

Ga ik bekennen dat ik de cover geweldig vond maar door de flaptekst ietwat terughoudend reageerde. Door de omschrijving kreeg ik een soort dertien in een dozijn gevoel. Een meisje wat niks mag voelen maar toch verliefd word! Het voelde ietwat cheesy aan.

Toch met lage verwachtingen begonnen met lezen en HAHAHA zat ik er even dik vet naast!!! Niks niet cheesy of dertien in een dozijn! Een geheel nieuw en verfrissend verhaal met echt geweldige plottwisten en fantastische personages.

Al op de eerste bladzijden word ik vastgegrepen in dit boek door Nemesis en de wereldopbouw!

We leven in de toekomst in de ruimte, de planeten zijn er nog wel maar daar wonen de Uitwoners, mensen die de keizerlijke wet gehoorzamen.

De keizer woont met zijn familie en andere Grooteloquenten (zeg maar de elite) op sterrenschepen. Zijn keizerlijke wet houdt in dat wetenschappelijke en technologische kennis als ook onderwijs in natuur- en wiskunde verboden is, het word zelfs gezien als godslastering.

Zo kunnen Uitwoners nooit een sterrenschip voor hun zelf bouwen. De vader van Sidonia, senator von Impyrian wil de ban op wetenschappelijk onderwijs opheffen en krijgt daardoor trammelant met de keizer. Deze eist dat Sidonia naar zijn schip komt omdat haar vader in zijn ogen een ketter is!

En dat is waar alle geweldige actie begint!

Hoe heerlijk is dat? Voor elke lezer zit er iets in dit boek: middeleeuwse gebruiken, geweld, liefde, sci-fi…. en dat alles in een heerlijke dystopian! Een boek voor jong en oud, jongen en meisje! Genieten gewoon!

Nemesis is echt mijn nieuwste heldin! En mijn andere nieuwe liefde is Dodelijk! Om er achter te komen wie dat is zul je het boek moeten lezen want ik wil natuurlijk niks spoilen!

Meeleven to the MAX! Dit boek heb ik gewoon weg verslonden, het is non stop spannend en op het einde was ik niet zeker of mijn hart nog wel klopte! Ik heb de laatste hoofdstukken met ingehouden adem uitgelezen!

Nul komma nada verwachtingen, ontzettend veel leesgenot! Kon elk boek maar deze geweldige leeservaring bieden!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments