Did I Mention I Need You – Estelle Meskame

Deze recensie kan spoilers bevatten wanneer je deel 1 Did I Mention I Love You nog niet las!
Het is een jaar geleden dat de achttienjarige Eden Munro haar stiefbroer, en geheime liefde, Tyler Bruce, zag. Vanwege hun familie hebben ze een time-out in hun geheime relatie genomen, maar Eden kan haar opwinding moeilijk verbergen als Tyler haar voor de zomer in New York uitnodigt. Eden is gelukkig met haar vriend Dean, maar tijdens een lange, hete zomer wordt het duidelijk dat de twee nog niet over elkaar heen zijn. Kunnen Tyler en Eden de verleiding weerstaan?

Taal: Nederlands
Vertaald door: Jasper Mutsaers
ISBN10: 9048834775
ISBN13: 9789048834778
Categorieën: Young Adult
Type boek: Paperback
Verschijningsdatum: oktober 2016
Uitgever: Moon Young Adult
Aantal bladzijden: 336

Ik geef dit boek ❤❤

De coverdiminy


Net als deel 1 alleen andere afbeeldingen. Passen mooi bij elkaar en ik vind ze ook apart. Het is een frisse cover zo met die stukjes, maar de gezichten maken het weer een negatief puntje voor mij want ik wil mijn eigen fantasie laten werken bij personages.

De binnenkant


Mijn recensie van deel 1 sloot ik af met de volgende woorden;

Het geheel voelt als een soap met meer slechte dan goede tijden en daar ben ik niet weg van. Grootste drama’s met vreemdgaan, seks, drugs…. allemaal goede ingrediënten die helaas niet zo goed gemixt zijn in dit boek! Het hele stiefbroer en zus drama moet in dit boek het epic thingy zijn maar eventjes tussen jou en mij…. Ze groeiden niet samen op, ze kennen elkaar net…. hoe zou dit het choquerende aspect moeten zijn?

En eigenlijk kan ik hier meteen op voort borduren in dit tweede deel! Meer van hetzelfde, meer zeurderig drama! Eden is echt een ontzettend onvolwassen drama queen en in dit boek heb ik echt ontzettend vaak met mijn ogen moeten rollen en moeten zuchten geheel in tienerstijl om haar pov!

Nu denk jij natuurlijk meteen waarom dan 2 hartjes en niet 1? Nou dat is geheel te wijten aan Tyler en Dean die toch beide een beetje mijn hart hebben gestolen!

Om maar te beginnen bij het begin, Eden vertrekt voor 6 weken naar New York om daar bij Tyler te gaan logeren. Om de stad te zien…. uhu…. Volgens de flaptekst is Eden gelukkig met Dean maar het boek begint met “Het is driehonderdennegenenvijftig dagen geleden dat ik hem voor het laatst heb gezien!”

Who’s counting? Wanneer je zo gelukkig bent met Dean? Al bij de douane bedenkt ze zich dat het geen goed idee is, alsof ze over hem heen kan komen als ze bij hem is! Dat duid inderdaad op een hele gelukkige relatie met Dean!

Natuurlijk is de eerste avond al klaar duidelijk dat Eden nog steeds tot over haar oren verliefd is op Tyler en zijn bicepsen en tricepsen….

Tyler lijkt de enige te zijn die nog wat fatsoen heeft in zijn lijf want zijn vriendschap met Dean lijkt hem er van te behoeden iets te beginnen met Eden. (Die Dean allang (de 1e avond) vergeten is. So much for that happy relation!)

Wat volgt is een immens drama waar Eden en Tyler weer om elkaar heen draaien met alle drama die daarbij hoort. Heel veel van hetzelfde want Eden knauwt nogal wat op haar lip terwijl ze hoopt dat niemand uitvogelt dat ze stiefbroer en zus zijn…. Zucht kind jullie hebben elkaar op 16 en 17 jarige leeftijd leren kennen, hebben toen 1 zomer doorgebracht en elkaar daarna niet meer gezien! Hou toch eens op met dat hele familiare gedoe! Jullie zijn zo goed als vreemden van elkaar en lijken niks niet op elkaar (gezien er geen bloedband is) dus hoe zouden mensen in vredesnaam moeten denken dat jullie STIEFbroer en zus zijn….

Ook word in dit boek weer even het gewichtsprobleempje aangetrokken…. waar natuurlijk compleet de plank misgeslagen word want eerst lezen we wanneer Eden zich aan het omkleden is de volgende tekst;

“Ik hou van de manier waarop hij mijn lijf beter uit lijkt te laten komen en ik bewonder mezelf even in de spiegel.”

Maar tegen het einde van het boek vraagt de altijd vriendelijke Tiffani in een sneer of Eden is aangekomen en dan opeens is er drama want ze is verslaafd aan hardlopen (niet één keer gedaan in al die weken) ze heeft helemaal niet meer op haar eten gelet en steeds koffie besteld met een extra karamel shot. Sorry, iemand met een eetstoornis die volgens Eden altijd oplet en sport gaat echt geen koffie bestellen met extra karamel shots of een week leven op pizza en bier.

Mijn laatste punt van ergenis is een spoiler dus even in blur!

Wanneer ze eindelijk aan elkaar toegeven en elkaar uitkleden word ik even intens gefrustreerd! Eerst klungelt Tyler wat aan met het bh haakje. Zij slingert hem heel professioneel uit maar heeft vervolgens de grootste moeite met de knoopjes van zijn overhemd…. en tot overmaat van ramp volgt dan de tekst: “Nu zijn we echter twee jaar verder (maar het was driehonderdennegenenvijftig dagen geleden dat je hem voor het laatst zag in een zomer waar je door hem ontmaagd werd), en een mens kan in die tijd veel ervaring opdoen. Dus ga ik aan het werk en laat Tyler zien wat ik de afgelopen tijd allemaal geleerd heb. Hij staat te kijken van de grote variëteit aan technieken.” ARE YOU FREAKING KIDDING ME??? Op één goh wat was je snel over Tyler heen dat je meteen met Dean ging werken aan je technieken. En twee Tyler staat te kijken van je techniek? Als ik me even verplaatst in een man die dat jaar baalde dat je niet van hem was en al die tijd aan jou heeft gedacht dan zou ik niet zo blij worden van alles wat je hebt geleerd van mijn beste vriend nadat ik jou ontmaagd had! Maar hey…. that’s just me! Hij vond het namelijk wel vervelend dat ze leerde spinnen van Deans pa, maar ja pijptechnieken leren van je beste maat, thats a whole new world!

Nee, ik lieg… nog meer puntjes van ergernis!

Wanneer Eden eindelijk in de Audi R8 van Tyler mag rijden gaat ze hem eens even alles laten zien! Ze zet de auto op stuurslot en laat de toeren flink oplopen. Als de toeren hoog genoeg zijn geeft ze plankgas! Sorry, als iemand die vaak zat een auto heeft laten spinnen en achtjes heeft laten draaien mag ze mij even uitleggen hoe je een auto vastzet in stuurslot? Dit gebeurd namelijk pas als je de sleutel uit het contact haalt. En daarnaast hoe laat je toeren oplopen zonder gas te geven? Want zij maakt de toeren eerst heel hoog en daarna geeft ze plankgas….. Ik denk dat ze bedoelt dat ze plankgas geeft en de toeren flink laat oplopen voordat ze de koppeling laat opkomen! Misschien eerst even een lesje autorijden voor je een hele stoere chick speelt in een auto? De tatoeage die ze zet is vrijwel meteen ontstoken…. maar dit lijkt volgens haar normaal te zijn?

Mijn rant ga ik maar even afsluiten met waarom dan 2 sterren! Als ik dit boek puur op Eden een rating zou moeten geven werd het 1 ster maar alle mensen om Eden heen en het verhaal van Tyler blijven me op een vreemde manier boeien. Ik wil dan ook deel drie lezen omdat ik MOET weten hoe verder met Tyler en Dean. Maar Eden, daar kijk ik niet naar uit!omslag-diminy

Dus aan de ene kant vind ik het boek afschuwelijk, aan de andere kant dus een chapeau voor Estelle want ik koop dus wel alle drie de boeken zonder dat ik ze geweldig vind!

Tylers uitspraak “No Te Rindas” gaat dus ook op voor mij en deze boeken…. Ik geef ze nog niet op!

Boek 3 Did I Mention I Miss You zal de einduitslag gaan geven voor de hele serie!

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.