Dit is het boek voor ouders met een leven – Barbara van Erp & Femke Sterken

In 2013 startten Barbara van Erp en Femke Sterken het inmiddels razend succesvolle me-to-we.nl, een online magazine voor ouders met een leven. En nu is er het boek: voor alle jonge en misschien iets oudere ouders die snakken naar een realistische kijk op het ouderschap. Soms is dat immers een roze wolk, soms een enorm grijze donderwolk. Soms gaat het gepaard met vertedering en geluk, soms met gekrijs, gevloek en doorwaakte nachten. En als je dan ook nog op het honderdste stukje lego staat van die week, kan de emmer wel heel erg vol lijken. Journalisten en bloggers Van Erp en Sterken schreven dit boek voor al die ouders-die-het-soms-ook-even-niet-weten-maar heel-graag-AF-en-TOE-tja-het-is-misschien-egoïstisch-een-eigen-leven-willen-leiden. Met hun herkenbare, geestige en licht cynische columns, lijstjes, foto’s, brieven en tegelwijsheden steken ze medeploeteraars een hart onder de riem. Maar vooral laten ze moeders (en vaders) lachen om hun nieuwe leven, waarin opeens niet meer zijzelf maar de kinderen centraal staan. (Plus: uitjes die leuk zijn voor ouder én kind!)

three-stars
Dit is het boek voor ouders met een leven geschreven door: Barbara van Erp, Femke Sterken
Bladzijden: 364
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar Genre: General
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads


De cover26819393


Het voelt net als zo’n Loesje poster en dat trekt mensen aan!
Ikzelf wil altijd heel graag al die quoteposters bekijken dus ik denk dat deze cover goed in het oog springt!

De binnenkant


Je ziet ze misschien wel eens voorbij komen op Facebook. De columns van de Facebook pagina Me-to-We. Leuke vaak sarcastische stukjes over het ouderschap! Of je nu een puber thuis hebt zitten, zwanger bent of graag een kindje zou willen, deze artikelen staan zeker 7 van de 10 keer garant voor een flinke lachbui! Daarom besloot ik het boek te gaan kopen wat gepromoot werd op hun website!

Je moet wel een gezonde dosis humor in je donder hebben voor dit boek maar als jij deze volgende links ook zo leuk vind dan is het boek zeker een aanrader voor jou!

http://www.me-to-we.nl/31-waarheden-moederschap-niemand-nog-verteld/

http://www.me-to-we.nl/waarom-kinderen-nooit-alleen-moet-laten-never-nooit-nooit/

http://www.me-to-we.nl/31-manieren-peuters-om-moeder-gek-maken/

http://www.me-to-we.nl/werkende-moeder-versus-thuisblijfmoeder-zoek-de-verschillen/

Dus veel herkenbare en hilarische dingen in dit boek, dat begint al op de binnenkant van de cover met een stappenplan om te kijken of jij geschikt bent als ouder!

Ik deel de meest herkenbare voor mij als moeder 😉 :

Naar buiten met een luiertas.
Pak een weekendtas in alsof je twaalf weken gaat backpacken door Latijns-Amerika en verlaat het huis voor een uurtje. Doe dit drie keer per dag.

Of deze:

Functioneren met een kind op één heup.
Bind één hand met een tie-wrap aan je broek, zodat je nog maar ”en hand over hebt om… boterhammen mee te smeren, te stofzuigen, een tafel af te nemen of je aan te kleden.

maar ook zeker verhalen waar ik met een hoofd vol verbazing naar keek!

Ik zie er nu al tegenop dat hij straks geen luiers meer hoeft. Niet meer die rollende lach als ik op zijn piemeltje blaas.”

Hier sloeg ik even stijl van achterover! Ik ben heel benieuwd wat jij hier als lezer van vind!

Al met al een vermakelijk boek dat je binnen no time uit hebt! Zelfs als ouder met weinig tijd 😉

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. “Ik zie er nu al tegenop dat hij straks geen luiers meer hoeft. Niet meer die rollende lach als ik op zijn piemeltje blaas.”

    AHAHAHAHA O.M.G.
    Nouuu, ik als mama van een jongetje zijnde kan vertellen dat ik toch wel ECHT blij ben dat ik al nu op z’n minst overdag niet meer aan de luiers hoef. En nee, ik blies en blaas dus niet op zijn piemeltje hahahaha..

    Verder dan die idiote zin .. lijkt het me wel een grappig boek haha. Ik lees regelmatig posts van me-to-we, welke soms herkenbaar zijn. Soms plaatsen ze artikelen waarbij ik denk; dit kan echt niet gewoon en ‘t slaat nergens op.. Maar ze weten wel heel veel herkenbare momenten en dingen van het ouderschap met leuke humor neer te zetten.
    melissasbookworld onlangs geplaatst…| PERSONAL | 1000 vragen aan jezelf #32My Profile