Down the Rabbithole naar Haarlem

Zoals jullie zondag in mijn Super Sunday post zagen was ik van het weekend in Haarlem! En eerlijk gezegd voelde het alsof ik rechtstreeks weer door het konijnenhol viel en in een andere wereld terecht kwam! Wat een leuke stad is Haarlem! Prachtige grachtenpandjes, fantastische winkeltjes en heel erg veel ouderwets uitziende steegjes ♥ in deze post lees je meer over Hapjes en Sapjes en alle andere dingen die ik deed!Zondagochtend en ver voor mijn wekker ging werd ik wakker….(lees 3 uur voor mijn wekker)

Eindelijk was het zover ik ging bepakt en bezakt met al mijn spulletjes richting Haarlem voor het Hapjes en Sapjes event! 14518664_989996867793057_2005043676_nNatuurlijk keek ik verkeerd en had ik een trein te vroeg waardoor ik eenmaal aangekomen op Utrecht CS even moest wachten op vriendin en medeblogger Melissa (Melissa’s Bookworld) die op dat moment in een vol gestampte bus als ingeblikt sardientje over de snelweg vloog terwijl ik de tijd doodde met een boek en wat lekkers bij de Starbucks…. Ik klink nu ontzettend naar maar madam zat zich te verkneukelen in de trein om het povere volk in de tweede klasse die voor een plekje zaten te worstelen (lees ik dus) terwijl zij als prinses op de erwt luxe en al in de eerste klasse bijna alleen reisde…. That’s what I call Karma my little tuna fish ♥

Toen zij ook arriveerde op Utrecht gingen we snel naar het volgende perron voor de trein richting Amsterdam CS even lekker op een bankje kletsen want de eerste trein die vertrok was zo bommetje vol dat we daar echt niet tussen paste met onze hutkoffers! Al kletsend op ons bankje waar ik de meest vriendelijke medewerkers van het perron aanschouwde kwamen we er al babbelend achter dat trein numero twee ook aan ons kletskousende snuutje voorbij reed…. Oke toen maar even onze aandacht erbij en kwam uiteindelijk ook dit drukke duo in de juiste trein…. waar wij prins heerlijk volgepakt stonden tussen fietsen, toeristen en een om geld bedelende predikant die er overigens uitzag als een stoere jonge dude….. Of hij er langs mocht want hij moest boven even om geld vragen….. Okeyyyy dan, tuurlijk klim lekker over en langs ons heen… ruimte zat….. Op mijn commentaar of als ze gul waren hij me even riep zodat ik mee kon doen keek hij vreemd op…. Nou ja, niet gegrepen is altijd mis toch 😉

14483944_989996891126388_1895798660_nNa als een stel knakworsten in een blik uit die trein te zijn gerold kwamen we aan op Amsterdam CS, doodmoe…. dikke inzinkdip van het ‘forenzen’… Ik heb echt ENORM medelijden met mensen die altijd met het OV reizen…. Maar goed vol goede moed op naar ons hotel om in te checken! Volgens de navigatie 10 minuten lopen maar maak daar maar 20 minuten lopen voor want mijn Limburgse lieverd besloot om NIEUWE sleehakjes aan te doen….. Eenmaal bij het hotel voor waren we eventjes in shock…. Wat een Chique de Friemel toestanden zeg! Ingecheckt door een piempke in een peperduur uitziend pakje omringd door antieke klokken gingen wij via een te chique lift naar onze kamer! Heerlijk op bed geploft met onze spulletjes en effen opgefrist, gebabbeld en een beetje bijgetankt zodat we klaar waren voor het event:

Hapjes & Sapje bij Staal Haarlem, georganiseerd door H. de Vries Boeken!

Na wederom een aardige wandeling van 8 minuten (x2 door de pootjes 😂😂) kwamen we aan bij Staal waar we Kelsey al buiten aantroffen, we waren een half uurtje te vroeg maar zoals we dan zeggen beter vroeg dan laat!

Toen we eenmaal binnen waren en iedereen een plekje had gevonden zag ik Ellis (CinderEllis) en voor haar had ik een dvdtje 14518264_989990331127044_2082741278_ngekopieerd van een triviant Disney spel waarvoor de lieverd mij als bedankje een leuk pakje gaf! (Nogmaals dat had echt niet gehoeven maar ik vond het heel erg leuk) Toen kwam het woord aan de organisatie en na een introductie van alle auteurs die nog een babbel deden over hun boek mochten we gewoon informeel gezellig meeten met de auteurs en tussendoor wat opdrachten doen en Hapjes en Sapjes proeven.

14509250_989996917793052_1476502336_nWe kregen een groen sapje, ik hou van gezonde dingen maar dit was zelfs mij te gezond en licht huiverend liet ik dan ook de rest van mijn sapje staan!

Ja, en daar zit je dan…. uhhhh…. durf ik deze mensen te overladen met al mijn awkwardness en mijn spraakwatervallen als ik eenmaal op dreef ben? Ik zeulde toch niet voor niks al die boeken mee? Kom op zeg, hup spreek ze aan…. Uhhhh maar wat moet ik zeggen……….Laat ik eerst een opdracht gaan doen 🙂

Samen met Melissa, Kelsey en Willemijn die zich ook bij ons voegde (super leuk om je te ontmoeten!!!) gingen we braaf naar het Bucketlist bord om daar op een velletje drie van onze punten op te schrijven! Nadat ik mijn velletje had opgeplakt ging ik natuurlijk nog even neuzen naar wat dingen van de andere aanwezige en toen kreeg ik weer een hapje aangeboden. Nadat ik Melissa had zien huiveren met haar komkommer/notenpasta wist ik niet goed wat te verwachten maar goed ik probeer het wel! Ik heb het opgegeten maar ook dit balletje van pasta met vruchten en zaden en nootjes was not my cup of tea! Toen zag ik Jennefer Mellink 14518628_989990327793711_1581194193_nplaatsnemen in een hoekje en ja als een kat in het nauw ontkwam ze dus niet aan mijn super onhandige selfie die meteen een karaf water over de tafel gooit…. lekkere binnenkomer hoor! 😁 Gelukkig kijkt ze nog steeds vriendelijk en dus opent de Niagara Waterfalls genaamd Kwante zich en na te hebben gekletst over van alles en nog wat (gestart bij haar boeken tot aan mijn favoriete topic food en zelfs angsten voor attracties)  roepen Melissa en Kelsey me weg want er is nog maar een kwartier…. Ohw ships en dubbel shoot….. Ik heb al die tijd met 1 auteur gesproken!!! (Sorry als je dit leest en dacht god wanneer gaat dat mens nu eindelijk eens weg bij 14483918_989990304460380_1645975303_nmijn tafel!) 

Snel door naar de volgende auteur die ik op nogal onconventionele wijze onderbreek…. ochtends in de trein las ik namelijk haar 14501950_989990321127045_663240538_ntweet en ik zou awkward ik niet zijn als ik daar niet op moet antwoorden! En dus onderbreek ik haar met nou dan kom ik nu even naar je decolleté gluren! Gelukkig vat ze het goed op 😉 had ik ook verwacht door de dingen die zij als auteur schrijft en ze verwerkt mijn maffe selfie dan ook in haar krabbel in de boeken!

Nog even gauw aangeschoven in de laatste 5 minuten bij Laure Eve, wat een ontzettend leuk 14513600_989990357793708_1576888628_omens! Lekker laid back en wat vond ik het jammer dat ik het interview met haar heb moeten missen en wat was ik blij dat ik nu toch even met haar kon kletsen!

Daarna werd er nog snel een groepsfoto geschoten 14502125_989992387793505_304208576_nen was het event al weer voorbij! Super leuk georganiseerd en ontzettend gezellig dat het zo informeel en in kleine cirkel was gedaan! Volgende keer is koffie, fris en thee met wat knabbels en een bittergarnituurtje ook prima oké hoor! En dacht je dat het alles was? Nee, kregen we ook nog eens een KEI GEWELDIGE goodiebag!14483742_989990307793713_341500549_n 14501956_989990337793710_1835981938_n

 

 

 

 

 

 

 

Afscheid nemen van elkaar, Sandra ook nog bedanken voor het leuke event en dan moeten Melissa en ik opschieten en ons 14518283_989996941126383_576186727_nhaasten met al onze gesigneerde boeken en goodiebags naar het restaurant waar we gereserveerd hadden! La Cubanita!

Heerlijk tapas eten en natuurlijk heel braaf naar Jennefer geluisterd en de eerste ronde 14518725_989996921126385_1220990708_ncarpaccio en chorizo kroketjes gekozen en een heerlijke cocktail….14509278_989996904459720_319525790_n De cocktails zijn MIERZOET maar het eten is echt goddelijk en Melissa en ik eten ons dan ook tonnetje rond aan alle lekkere hapjes!

14463780_989997081126369_715364761_nOp het eind moeten we er 14518418_989996897793054_1028640731_nmet vaart nog een toetje inproppen (we hebben echt 2½ uur zitten proppen) want de film gaat zo al beginnen!!! De bioscoop is weer maar 8 minuutjes maar met overvolle buukjes en Melissa dr voetjes plus de zware bepakking is het toch best even zwaar! 14509124_989996967793047_1126730015_nWe lopen door de eerder charmant genoemde maar nu in het donker immens enge steegjes, wat is het hier stil op straat en vervloeken de eerder prachtig genoemde kerk om zijn enge gedingdong wat blijft aanhouden!

In de bioscoop trapt Melissa nog even bij iemand op de voetjes waarna mij de hand word gereikt zodat ik er niet ook nog eens overheen bulldozer! De stem, het accent klinkt bekend en dat gezicht komt me dat ook niet bekend voor? Maar ik als grote ramp van gezichten onthouden besluit dat ik het niet durf te vragen… Op een gegeven moment tijdens de voorfilmpjes zeggen haar vriendinnen dat The Girl in the Train met al die onderzoeken wel echt iets voor haar is en slaat de twijfel weer bij me toe! Het vermoeden is dat ik naast Helen Vreeswijk zit…. Melissa en ik houden het er maar op dat zij misschien wel op haar teen is gaan staan en dat ze mijn waterfles heeft open gemaakt omdat dat mij weer niet lukte…. How hard can it be denk jij nu!!! Maar geloof mij maar dit was echt een rotfles!

Goed de film gaat beginnen en al gauw zitten we er helemaal in! Zaterdag komt mijn recensie online maar ik kan je wel vertellen dat Bridget Jones Baby echt een tranentrekker is! Neen, geen zielige film!!!! Maar ik was bijna doorweekt van tranen en lag bijna dr mc dreamydood op de vloer omdat ik geen lucht meer kreeg van de intense lachstuipen waar niet alleen ik en Melissa maar zelfs de hele zaal plat om ging! Kwijlend naar Dr. Mc Dreamy aka Patrick Dempsey in een Joert met de hilarische Bridget kijken is echt de perfecte afsluiter van deze avond!

14509413_989996857793058_1856612413_nNa afloop bevinden wij ons buiten in een doodstil Haarlem… als twee bange konijntjes waarvan één met pijnlijke pootjes en de ander met een halve rughernia van de 10 kilo aan hardcovers op haar schouder vertrekken we richting hotel…. Glurend en turend naar donkere steegjes en van links naar rechts overstekend wanneer er enge mannetjes liepen vonden deze twee internethelden hun weg naar het hotel! Nog even griezelen onder de toch eng uitziende kerk in de nacht en we lopen klokslag 12 onze kamer binnen! Compleet afgepeigerd duikt Melissa rechtstreeks op bed al wenend over haar pootjes 😉 wie doet er dan ook nieuwe hakjes aan hè! Ik heug me onze eerste meeting…. ik op hakjes door Utrecht (zonder geklaag want goed ingelopen hakjes) waar Melissa mij voor gek verklaarde! Ik denk dat ze me evenkes wou overtreffen 😉 #houtochwelvanjehoor

Ik kruip onder de douche waar ik letterlijk bijna verdrink hahaha een regendouche is 14518623_989997027793041_909035095_nniet aan mij besteed! En kruip daarna in het naastliggende bed naast een zeer vermoeide Melissa die me potjandorie d’r snoepskes toewerpt! Fout! Mij moet je geen lekkers voor de snufferd leggen! Al gauw vallen haar oogjes bijna dicht (01.20) en dus lees ik al snoepend verder op mijn telefoon terwijl Melissa naar dromenland vertrekt! Tegen 02.30 krijg ik ook eindelijk slaap en vallen mijn luikjes dicht waarna ik toch bijna 2½ slaap krijg tot Melissa en ik beide rechtop in bed zitten door een groep losgeslagen kippen zonder koppen die blijkbaar vanuit een of andere discotheek rechtstreeks bij ons op de gang zijn gedumpt en onder hels kabaal bij hun deur staan te schreeuwen dat ze hun sleutel kwijt zijn… Wij danken jullie vriendelijk voor deze onverwachte wake-up call! Toch maar weer even de oogjes dicht en om iets voor 7 uur ben ik dan toch echt wakker wakker! Ik laat me uit bed glijden als een slang en kronkel mijn weg stilletjes naar de badkamer waar ik het thuisfront bericht of het thuis allemaal wel lukt…. Dit is de eerste keer dat manlief het thuisfront moet regelen (lees: kind uit bed zien te sleuren terwijl je dreigementen uit over emmers koud water, aankleden gaat op tragisch tempo en lijkt zelfs soms op pauze te staan, vervolgens heeft ze dan als je roept haar haren gekamd tot in een soort van tropisch vogelnest waarna je weer even bezig bent met het de-touperen van dat 50cm lange dikke haar en dan heb je dr nog niets eens bij het ontbijt gehad! Na 100x neem nog een hap en kauw eens gaat ze dan naar boven terug om haar tanden te poetsen. Lees: een mummie op de vensterbank van je badkamer zien zitten met een tandenborstel in haar mond terwijl ze niks doet en dan konden ze ook nog eens de gymspullen niet vinden die mama natuurlijk allang had klaargezet.) Na al dat gekreun en gesteun dochterlief op de app krijgen met het commentaar dat papa alles verkeerd doet besluit ik dat ik misschien wat vaker weg moet gaan 😜 Om 8 uur word Melissa ook “wakker” en ik geloof 14483538_989997051126372_1298024229_ndat ik een gelijkenis zie tussen haar en eerder genoemde mummie dochter hahahhaa dus Melissa ook rustig haar tijd gegeven om te ontwaken zodat ze niet meteen met mij Teigetje persoonlijkheid hoefde te dealen. Toen ik naar de receptie belde om te vragen tot hoe laat we konden ontbijten besloot ze om dan toch maar even op te schieten en te douchen…. de eerste stapjes die ze nam waren voor mij best grappig want het was auw auw auw auw auw…. maar ik ken de pijn dus vond het ook wel zielig! Gekleed en 14445807_989997071126370_1153483009_ngeplamuurd bevinden we ons om 10 uur naar de eetzaal waar de ruimte voor ons alleen is en we weer staan te kijken van de immens chique bedoeling hier in het oude Egypte 😉

Een lekker ontbijtje later hangen we nog even met onze boekjes op bed en checken we om 12 uur uit om nog even door Haarlem te gaan shoppen! Als eerste op ons lijstje staat The Art of Tea and Spices…. met onze zware rolkoffers vertrekken we naar de andere kant van het centrum om daar een ge-wel-dige winkel te vinden! De eigenaar, gecharmeerd 14483886_989997031126374_271775489_ndoor onze thee interesse, laat ons eerst heerlijk neuzen vertelt dan vol trots dat hij de grootste is in Nederland en klanten van over de hele wereld heeft en dat hij meer dan 500 soorten thee heeft! Ook is zijn winkel echt een plaatje! Hij pakt mijn zware rolkoffer aan en laat ons de koffers achter de balie plaatsen waarna hij ons weer met rust laat en ons heerlijk laat snuffen aan alle theesoorten die 14469344_989997074459703_1016333670_n 14483377_989997054459705_341851704_nhij heeft! Ontzettend strak maar toch heerlijk gezellig door alle prachtige mokken, thee potten en andere leuke dingetjes! We zoeken wat heerlijke dingen uit en rekenen af! Deze winkel gaan we zeker nog een keer bezoeken! Door naar stop nummer twee H. de Vries boeken om even 16938810922_12da3d14c2_olangs te wippen bij Sandra! Na een tijdje heerlijk geneusd te hebben beginnen de voetjes van Melissa (die als Assepoesjes stiefzus d’r voeten moeten voelen inmiddels in die hakjes) weer erg zeer te doen en dus besluiten we snel door te gaan, helaas heb ik Sandra dus niet meer gezien want die las het berichtje te laat! Maar een volgende keer beter! Laatste winkel op mijn lijstje is de Lush waar ik voor dochterlief en haar vriendinnetje wat beloofd heb te scoren! lush%2bbath%2bbombsAllereerst wil ik zeggen dat ik weg ben van hun dierproefvrije vegan producten die heerlijk ruiken! Maar het personeel in deze winkel slikt echt wel enorme happy pillen die echt onze energie absorbeerden haha! Nadat mij voor het vriendinnetje een pakket van € 44,- werd opgedrongen heb ik maar wat andere dingetjes gekocht en zijn we snel naar het station gelopen! Dolblij met een zit plaats in de sprinter vertrekken we naar Amsterdam CS waar helaas onze wegen scheiden! Melissa kruipt weer als Prinses op de Erwt in haar luxe 1e klas koets en ik zwaai haar uit waarna ik ga wachten op mijn paard en wagen in de 2e klasse! Druk druk druk maar ik vind een plekje en dolblij  hiermee zak ik toch ook enigszins uitgeput onderuit! Ik pak mijn boekje er bij, en op een geld bedelaar die me even een ongemakkelijk gevoel geeft na, geniet ik van een heerlijke rustige reis terug naar Wonderland.

4164Eenmaal daar aangekomen is alle magie van dit heerlijk weekendje weg al snel verdwenen en kan Assepoetsertje haar schortje ombinden en zich afvragen hoe het huis er in godsnaam uit zou zien als ik een week weg zou zijn!

Aan alle gezellige en lieve mensen die dit weekend zo super hebben gemaakt, bedankt voor al jullie gezelligheid en hopelijk tot een volgende keer!

Veel liefs,

Kwante

Bewaren

Bewaren

Bewaren

7 reacties

 1. Annabel schreef:

  Wat een ontzettend leuk verslag, volgens mij hebben jullie twee hele leuke dagen gehad!

 2. Ellis schreef:

  Wauw, wat een avontuur

 3. Marjolein schreef:

  Wat een leuk verslag! Ik vond de hapjes ook niet echt geweldig idd. Liever wat ongezonder de volgende keer.
  The art of tea, herbs and spices is een van mijn favoriete winkels ze hebben zulke geweldige theetjes. Heb je ook de mooie theebloemen gezien?

 4. zwartraafje schreef:

  Wauw, dat waren echt wel twee geweldige dagen. Die thee-winkel klinkt echt heel erg leuk. Hopelijk zijn Melissa haar voeten al wat hersteld. Bij een volgende afspraakje komt ze waarschijnlijk met platte comfortabele schoenen af. 🙂
  zwartraafje onlangs geplaatst…54 minuten – Marieke NijkampMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: