Drie op Donderdag ♥ Boeken voor onder de Boom

Een nieuw wekelijks topic, een verkleinde versie van Top Ten Tuesday en dan op de donderdag 😉 ! Kijk je mee naar mijn top drie Boeken voor onder de Boom?

De Top Ten artikelen ken je vast wel! Ik heb ze in het begin ook een tijdje gedaan maar vind het vaak lastig om met 10 boeken op de proppen te komen. Vandaar dat ik besloot gewoon een nieuwe Nederlandse versie te doen en die doopte ik Drie op Donderdag.

De top drie van deze week is:

Boeken voor onder de Boom

Nu heb je al aardig wat lijstjes gezien met kerst wensen! Zo zag je mijn lijstje voor SinterKerst met de SquidSquad, mijn lijstje voor de Secret Santa en natuurlijk mijn andere wensen voor onder de boom gisteren in Wishing on Wednesday!

Maar ik zou geen echte booklion zijn als ik niet ook gewoon wat boekjes onder de boom in Wonderland zou vragen!

Dit zijn er drie van ♥

‘Ik heb een hoop mensen ontmoet in mijn leven, Merit. Maar jij bent misschien wel de raarste van allemaal.’ Merit, de hoofdpersoon in ‘Uitzonderlijk’ van Colleen Hoover, is inderdaad een opmerkelijk type. Ze woont met haar familie in het souterrain van een kerk en verzamelt trofeeën die zij nooit heeft gewonnen. Maar als ze een jongen ontmoet die haar anders naar zichzelf en haar familie laat kijken, beseft ze dat ze niet meer zo kan doorgaan. ‘Uitzonderlijk’ gaat over de leugens die een familie bijeenhouden en de kracht van liefde en waarheid. Een thema dat door topauteur Colleen Hoover overtuigend is uitgewerkt.

Eindexamenreis naar Spanje. Het lijkt een droom die uitkomt voor een groep van zeven jongeren. Samen besluiten ze om een nachtje te gaan kamperen in een onherbergzaam natuurgebied. Al snel verandert de droom in een nachtmerrie. Om te overleven, zijn ze op elkaar aangewezen. Naarmate de dagen verstrijken, maken frustratie en angst zich meester van de groep…

‘Alleen maar jij’ van Mia Sheridan is geen zoetsappig liefdesverhaaltje. Het is het verhaal van een jonge vrouw die weliswaar beschadigd is, maar niet geknakt. Wanneer hoofdpersoon Ellie de mooie Gabriel ontmoet, wordt ze verliefd op hem. Maar ze vindt dat ze eerst zichzelf moet vinden, voor ze een liefdesrelatie met hem kan aangaan. ‘Alleen maar jij’, ja, maar dat kan niet zonder ‘ik’. Mia Sheridan weet op een prachtige manier te beschrijven dat de liefde pas kan bloeien als degene die liefheeft dat doet.

Welke drie boeken zou jij onder de boom willen vinden?

Laat het me vooral hieronder weten, reacties maken me heel blij ♥

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments

  1. Oops, met die achterstand is het nu een beetje laat om te zeggen wat ik onder de kerstboom hoop te vinden dus vertel ik je gewoon welke boeken ik kreeg. Van mijn Secret Santa waren dat Air Awakens van Elise Kova en Coraline van Neil Gaiman en van een lieve vriendin kreeg ik Heroine Complex van Sarah Kuhn. Exact drie boeken dus. 🙂