Drie op Donderdag ♥ Nooit gerecenseerd!

Een nieuw wekelijks topic, een verkleinde versie van Top Ten Tuesday en dan op de donderdag 😉 ! Kijk je mee naar boeken die ik las maar nooit heb gerecenseerd?

De Top Ten artikelen ken je vast wel! Ik heb ze in het begin ook een tijdje gedaan maar vind het vaak lastig om met 10 boeken op de proppen te komen. Vandaar dat ik besloot gewoon een nieuwe Nederlandse versie te doen en die doopte ik Drie op Donderdag.

De top drie van deze week is:

Nooit gerecenseerd!

Ik las natuurlijk al langer dan de afgelopen 3,5 jaar boeken!

Stapels heb ik verslonden in de jaren en helaas heb ik niet van al die boeken recensies op mijn blog staan!

Voor de drie op donderdag van deze week ben ik dus eens door mijn kasten gaan struinen en op zoek gegaan naar drie boeken waar ik echt verzot op was en die ik graag gelezen heb!

Wellicht dat ik ze ooit ga herlezen om alsnog een recensie te hebben ♥

Een schaal van wind

Dit is het eerste boek uit de Vuurbaken serie van Cate Tiernan.

Zoals sommige van jullie weten hou ik echt van de boeken van Cate! Zo ook met deze serie, helaas voor mij werd deze serie maar 4 boekjes lang!

De 17-jarige Thais Allars verliest haar vader bij een auto-ongeluk en komt in huis bij een haar onbekende, ietwat vreemde vrouw. Op haar nieuwe school ontdekt ze dat ze een tweelingzus Clio heeft. Gaandeweg komt ze er achter dat ze bij hun geboorte bewust uit elkaar zijn gehaald, omdat ze behoren tot een familie van heksen, waar tweelingen onvermoede krachten kunnen opwekken. Al snel blijkt dat ook andere heksen veel belang in de zussen stellen en vreemde verschijnselen volgen elkaar in rap tempo op. Daarbij speelt de liefde ook een (dubbel)rol.

Evermore

Nog een auteur waar ik veel boeken van heb verslonden is Alyson Noel. De Onsterfelijken serie valt nog net niet uit elkaar zo vaak herlas ik ze!

Sinds haar ouders en zusje bij een auto-ongeluk zijn omgekomen, kan Ever aura’s zien en andermans gedachten horen. wanneer ze mensen aanraakt, ziet ze hun hele verleden.
Ze doet dan ook al het mogelijke om mensen uit de weg te gaan – tot de knappe en mysterieuze Damen in haar leven komt. Hij is de enige die de chaos in haar hoofd kan laten verdwijnen en de enige die haar echt begrijpt – het is net of hij in haar ziel kan kijken.
Ever wordt beetje bij beetje ingewijd in Damens wereld vol wonderen en geheimen, maar ze heeft nog steeds geen idee wie hij is of wat hij is. Het enige wat ze zeker weet, is dat ze hopeloos verliefd op hem is.

Bezwering

Ik zie wel een trend in boeken die ik vroeger las, jij ook?

Darkest Powers trilogie…. ik hield er zo van!

Het enige wat Chloe Saunders wil is een normaal leven met haar vrienden. De spoken die ze opeens overal ziet, gooien echter roet in het eten. Wanneer ze op school een paniekaanval krijgt, belandt ze in een instituut voor kinderen met gedragsproblemen, Lyle House. De diagnose is schizofrenie. Volkomen overweldigd gaat Chloe akkoord met behandeling. In eerste instantie lijkt er niets vreemds te zijn aan Lyle House, maar als ze de andere inwoners wat beter leert kennen – de charmante Simon en zijn duistere, zwijgzame broer Derek, de verwende Tori, en Rae, die ‘iets heeft met vuur’ – slaat bij Chloe de twijfel toe. Geen van hen heeft doorsnee gedragsproblemen. En algauw blijkt Lyle House zeker geen doorsnee instituut…

In het heden!

Ik ben zo benieuwd of ik deze boeken nog steeds zo geweldig vind als ik ze nu ga herlezen!

Ik heb een tijdmachine nodig voor al mijn juweeltjes!

Ken jij deze boeken en las je ze ook al? Wat vond je er van?

En ken je ze niet? Welke zou je willen lezen?

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.