Drie op Donderdag ♥ Winterboekjes

Een nieuw wekelijks topic, een verkleinde versie van Top Ten Tuesday en dan op de donderdag 😉 ! Kijk je mee naar mijn top drie Winterboekjes?

De Top Ten artikelen ken je vast wel! Ik heb ze in het begin ook een tijdje gedaan maar vind het vaak lastig om met 10 boeken op de proppen te komen. Vandaar dat ik besloot gewoon een nieuwe Nederlandse versie te doen en die doopte ik Drie op Donderdag.

De top drie van deze week is:

♥ Winterboekjes

Nu zie je deze maand ook veel verlanglijstjes bij mij langskomen dus die zouden ook als winterse wensen kunnen tellen! Maar ik koos voor de volgende drie omdat ze perfect bij deze maand passen en  ze heel leuk zijn als cadeautje voor onder de boom!

Het eerste boek is geschikt voor jong en oud en heeft echt een prachtige winterse cover!

Betoverend en meeslepend verhaal over een meisje en een weelderig hotel, een familiegeheim en een verboden boek vol raadsels.

Wij zijn drie weken met vakantie. Het huis is afgesloten. In deze envelop zit een treinkaartje. Neem de trein naar het Winterhuis Hotel.

Bij de achterdeur vindt Elizabeth dit briefje, met in een plastic tas één set schone kleren en wat kleingeld. Noodgedwongen vertrekt ze, in haar eentje. En dan vindt ze een weelderig hotel, een familiegeheim, een verboden boek vol raadsels, alles onder een sluier van magie. Even lijkt het een paradijs, maar een paradijs met een vloek, die misschien alleen Elizabeth kan opheffen. Áls ze op tijd dat ene boek vindt en de raadsels


Het tweede boek is een roman maar dan wel in een heerlijke luchtige setting!

Charlies plannen voor een rustige plattelandskerst vallen in duigen als ze twee wel heel aantrekkelijke mannen ontmoet

Charlie houdt niet van Kerstmis, en dit zou wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar vijfde man in Australië door te brengen.

Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos, stemt Charlie er schoorvoetend mee in de feestdagen door te brengen in Devon, om mee te helpen in de hondenopvang van haar nichtje. Maar haar plannen voor een rustige plattelandskerst met enkel harige viervoeters als gezelschap vallen in duigen als ze de Duitse dog Malcolm en zijn onweerstaanbare (maar helaas verloofde) baasje Hugo ontmoet. En als klap op de vuurpijl is er ook nog Cal, de aantrekkelijke maar vreselijk arrogante lokale dierenarts. Deze kerst zou wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht.

Een explosie, een zwangere hond, alpaca’s, misdaad en mooie blauwe ogen maken dit een heerlijk luchtig boek dat je oppakt en niet meer neer kunt leggen.


Als derde een prachtig maar zielig verhaal in een nieuw jasje met prachtige illustraties!

het meisje met de zwavelstokjesHet klassieke sprookje van het meisje, dat in de bittere winterkou zwavelstokjes moet verkopen omdat er thuis niets te eten is, blijft mensen wereldwijd raken.

Komt het door de eenvoud van het verhaal? Door de combinatie van vreugde en verdriet? Door de kracht van verbeelding? De dood, die het meisje herenigt met haar grootmoeder, is voor haar een bevrijding.

Deze uitgave van het beroemde verhaal van Hans Christian Andersen is een Koreaanse bewerking. De bijzondere illustraties in waterverf roepen een sfeer op als van een droomwereld, die goed bij het sprookje past. Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Dit prachtige verhaal hoort bij iedereen in zijn kast te staan, of je nu moeder, tante of oma bent geef dit prachtige verhaal door aan de volgende generatie! Het is een verhaal om nooit te vergeten.

Heb jij ook winterse tips?

Laat het me vooral hieronder weten, reacties maken me heel blij ♥

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments

  1. Het meisje met de zwavelstokjes is zo’n mooi en verdrietig verhaal! Dit boekje wil ik zeker hebben. En Winterhuis hotel stond ook al op mijn lijstje.

  2. Ik houd van Let it Snow van o.a. John Green.
    Verder houd ik vreselijk veel van de Notenkraker. Films, het verhaal, hertellingen (zoals Clara’s soldier) en het ballet.
    Oh en heb net een hertelling van A Christmas Carol (welke ik dus ook leuk vind): The Afterlife of Holly Chase van Cynthia Hand

  3. Ik hoopte Het meisje in de toren te lezen vermits de voorganger van dit boek echt aanvoelde als een winters, Russisch sprookje. Alleen kon ik er echt niet aankomen dus nu ben ik gewoon iets helemaal anders aan het lezen dat totaal niet winters is.