Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) – Astrid Harrewijn

Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) – Astrid Harrewijn

Sommige dingen doe je gewoon niet als je halverwege de dertig bent. Zoals je veilige vaste baan, je huis in Limburg en het vooruitzicht van een bruiloft inruilen voor een tijdelijke baan bij het Van Gogh Museum in Amsterdam. Noor doet het wél, tot verdriet van haar ouders en haar vriend. Ze betrekt samen met haar jongere zusje Kiki en studievriend Joost een verwaarloosd pandje aan de Herengracht. Kiki is bewust single, het zwarte schaap van de familie en ziet de wereld als haar speeltuin. Ze werkt voor Jeff Koons en brengt zijn spraakmakende tentoonstelling naar het Stedelijk. Joost, een vriendelijke maar ietwat stoffige vrijgezel, werkt als adviseur bij het Rijksmuseum.Noor, Kiki en Joost delen lief, leed en de voordeur met elkaar en kennen maar één harde regel: thuis wordt er niet gesproken over het werk op het Museumplein. Terwijl het huis een verbouwing ondergaat ontdekt Noor zichzelf, de waarde van vriendschap, en een groot schandaal in de kunstwereld. Kortom: ze ontdekt het leven.

four-stars
Drie vrienden, een huis [en een klusjesman] geschreven door: Astrid Harrewijn
Bladzijden: 304
Meer van deze auteur: Daar heb je vrienden voor, Vrienden voor het leven
Uitgeverij: Boekerij | February 23rd 2016
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

De cover


De cover geeft het Museumplein in Amsterdam weer met daarop de welbekende trams en het silhouet van een dame. De laatste tijd valt mijn oog sneller op opvallend rode boeken, zeg zelf mooi rood is niet lelijk! De tekst (en een klusjesman) verleid je om het boek open te slaan en te beginnen met lezen want wat is er met die klusjesman?

Mijn mening


Na het lezen van de flaptekst kun je misschien denken dat dit een saaie roman is vol kunst feitjes, het tegendeel is waar en juist nu wil ik dolgraag een keer naar deze Amsterdamse musea waar ik tot mijn schaamte toe moet geven dat ik er niet eerder ben geweest. Door de manier waarop Astrid Noors liefde voor sommige schilderijen beschreef ben ik er nieuwsgierig naar geraakt.

Voor diegene dit dit boek misschien als saai bestempelen laat me je met een quote uit het boek duidelijk maken dat Noor allesbehalve saai is, ik heb zelfs genoten van haar personage dat zo nu en dan onzeker lijkt maar diep van binnen heerlijk sarcastisch is en en zich niet zomaar op de kop laat zitten!

‘Geen enkele moeite, schat. Echt niet. Ik heb nu een biologische komkommer van vier euro in mijn handen. Het geval heeft de lengte van een lilliputterlul en is zo krom als een hoepel, maar ik heb het allemaal voor je zus over.’

Het grote kunstschandaal maakt van dit boek meer dan zomaar een roman, het krijgt de plottwisten van een thriller compleet met raadsels en leugens. Spanning en romantiek komen ook aan bod in dit boek met heerlijke personages, de ouders van Noor en Kiki en Ewald (Noors vriend) daar ver buiten gelaten, hun waren soms flink frustrerend maar toch nodige karakters voor dit boek waar je met sneltreinvaart door heen vliegt!

De hieronder geschreven tekst bevat spoilers en is daardoor pas leesbaar nadat er op geklikt word.

De enige vraag die mij rest is wat nu echt de toegevoegde waarde van de klusjesman was, ik had verwacht dat er een hot and steamy affaire met hem zou plaatsvinden of misschien zelfs een relatie tussen hem en Kiki…. Wellicht ooit een deel twee waarin we verder gaan met Noor in Parijs en Kiki en een klusjesman?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments