Recensie|Duizend Hoog – Katherine McGee

In 2118 is New York de stad van innovatie en dromen. Iedereen wil iets, en iedereen heeft iets te verliezen. Maar dan springt een meisje van een duizend-verdiepingen-tellende toren in Manhattans Upper East Side. Haar dood brengt een schandaal aan het licht dat zowel de elite op de bovenste verdieping als de gewone bewoners van de laagste verdiepingen aangaat. In deze wereld wordt 'wie hoog klimt kan laag vallen' wel heel letterlijk...

four-stars
Duizend hoog geschreven door: Katharine McGee
Bladzijden: 432
Uitgeverij: Overamstel Uitgevers | November 16th 2016
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Duizend Hoog- de coverDuizend hoog

Wat een beauty van een cover heeft Duizend Hoog! Een matzwarte cover waar de toren vanaf springt en een paar mooie sterren in combinatie met de titel in een prachtig font is al een eyecatcher, maar de tekst “Hoe hoger je bent, hoe dieper je valt” maakt het onmogelijk om dit boek niet op te pakken!

Duizend Hoog – de binnenkant

Toen ik op een event van Moon hoorde over dit boek was ik meteen heel erg nieuwsgierig! Roddels en romantiek, Gossip Girl in een futuristische setting en dat alles van de hand van een auteur die als redacteur meewerkte aan Pretty Little Liars. Mij werd een nieuwe YA Hype voor de neus gehouden, een waarschuwing kwam daar ook nog bij; Extreem verslavend!

Je snapt dat ik dus een gat in de lucht sprong toen mijn verwachtingen waar werden gemaakt in de Celebrate Books box van november! Dit boek moest ik wel zo snel mogelijk lezen!

Ik maakte jullie al een beetje nieuwsgierig in de First Chapter, First Paragraph van dit boek!

Maar werd dit boek teveel gehypet? Of is het echt een verslavende YA die je niet mag missen?

Beide eigenlijk! Ja, dit boek is echt mega gehypet! Toch is het dat zeker waard al gaf ik het geen 5 sterren!
Is het dan geen verslavende YA? Absoluut wel! Ik heb me echt niet door dit boek heen hoven worstelen. In het begin is het even wennen omdat je vanuit alle personages leest. Je moet ze even leren kennen, er zijn zo veel verschillende karakters en ervaringen.

Zodra je echter ‘kennis’ hebt gemaakt zit je vast aan dit boek! Er gebeurt zo ontzettend veel. En eerlijk is eerlijk met een start zoals in dit boek wil je er gewoon zo snel mogelijk achter komen hoe en wat er precies gebeurt is!

Ik hou van de zogenoemde ‘who dunnit’ boeken ♥ en hoewel het op sommige momenten ietwat voorspelbaar was door kleine dingetjes die weg werden gegeven was het einde toch nog choquerend! Heel veel verschillende problemen bij de verschillende personages die dan op verschillende manieren met elkaar verweven raken. I love it!

De opbouw van deze futuristische wereld is echt super! Ik kon de Toren gewoon visualiseren en ik denk dat alle moderne snufjes niet eens zo ver gezocht zijn! Ik ben diep gevallen voor dit boek en jullie moeten het hoog op jullie wishlist zetten!

Maar ik hoor jullie hersentjes alweer kraken, waarom geen vijf sterren na al deze lovende woorden?

Op sommige momentjes de voorspelbaarheid en die cliffhangers….. dat verslaafde gevoel dat je door moet lezen en dan poefff het einde…. Natuurlijk pakt de auteur dit supergoed aan maar ik persoonlijk word een heel klein beetje gek als een boek eindigt met een cliffhanger…. Begrijp me niet verkeerd hoor! Ik koop natuurlijk gewoon alles wat los en vast zit 😉 En ik hou nog steeds van alle series die in mijn boekenkast staan te wachten op de vervolgen. Maar…. ik verwacht nu ook een knaller van een tweede boek van deze auteur en daar moet ik weer op gaan zitten wachten!

Om af te sluiten met een leuk nieuwtje 😉 bij ABC is een TV-serie, gebaseerd op het eerste deel van Duizend hoog, in de maak! Ik kan niet wachten!

 

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.