Duizend kilometer tussen jou en mij – Jennifer Smith

Wanneer de stroom uitvalt in New York zit Lucy vast in de lift met de zoon van de conciërge. Lucy kent Owen nauwelijks, maar al snel blijkt dat ze een klik hebben. Eenmaal bevrijd neemt Owen haar mee naar het dak van hun wolkenkrabber, waar ze een magnifiek uitzicht hebben over donker New York. Het wordt een magische nacht.

Met het licht keert ook de realiteit terug: Owen verhuist naar de westkust en Lucy vertrekt naar Schotland. Betekent dit het einde? Of kan liefde elke afstand overbruggen?

Originele titel: The Geography of You and Me
Vertaald door: Sandra van de Ven
ISBN: 9789026136580
Uitgever: De Fontein
Verschenen: 2014
Taal: Nederlands
Bladzijden: 352 pp.
Bindwijze: Paperback
Genre: Young Adult

Ik geef dit boek ❤❤

De cover


I like it! Ik heb al gauw iets met donkere covers en de sterrenhemel en speelse tekst maakten me erg nieuwsgierig!

De binnenkant


Het verhaal gaat dus over Lucy en Owen. Lucy is eigenlijk best een zielig meisje. Haar ouders zijn bijna nooit thuis want ze reizen samen steeds naar andere plekken. Vrienden heeft ze ook niet.

Dat is waar het verhaal me een beetje tegen begint te staan, een meisje van 16 dat vrijwel altijd alleen thuis is? Maar goed ik lees een boek altijd uit dus ook dit boek lees ik verder.

Het gedeelte waarin Owen en Lucy elkaar ontmoeten in de lift en het stukje erna was leuk geschreven maar dit was het dan eigenlijk ook…. Verder was het boek erg voorspelbaar. De reizen werden enigszins leuk omschreven maar ook hier had het meer kunnen zijn. Er word niet echt inhoudelijk ingegaan op alle dingen die je passeert. Waarom vinden Owen en Lucy elkaar bijvoorbeeld zo leuk? De relaties tussen hen en de andere personages werd uitgebreider besproken dan de reden waarom hun elkaar zo leuk vinden??

Helaas weet het boek me niet echt te grijpen. Het was leuk maar het voelde alsof er te veel aan verhaal ontbrak. Er was geen grote wending of een spannend verhaal. Nergens leuke verassingen…

De ansichtkaarten vond ik wel een leuke romantische twist maar daar bleef het dan ook wel bij. Een leuk tussendoortje maar meer eigenlijk niet.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments