Duizend stukjes van jou – Claudia Gray

De ouders van Marguerite Caine zijn beroemde baanbrekende wetenschappers. Hun laatste uitvinding? De Vuurvogel, een apparaatje waarmee je tussen verschillende dimensies kunt reizen en het lichaam kunt overnemen van je andere ik in een parallel universum. Het klinkt als sciencefiction, maar voor Marguerite is het realiteit. Helemaal wanneer haar vader wordt vermoord en de moordenaar – de briljante onderzoeksassistent Paul – naar een andere dimensie vlucht. Ze twijfelt geen moment en gaat achter hem aan…

In de dimensies waarin ze terechtkomt – futuristisch Londen, keizerlijk Rusland, een wereld die grotendeels onder water staat – komt ze verschillende versies tegen van Paul en gaat ze steeds sterker in zijn onschuld geloven. Stukje bij beetje ontdekt ze dat de waarheid over haar vaders dood beangstigender is dan ze ooit had kunnen denken…

ISBN: 9789402750331
Uitgever: HarperCollins Young Adult
Verschenen: Januari 2016
Bladzijden: 333 pp.
Genre: Young Adult/Fictie

Ik geef dit boek ❤❤❤❤❤

De cover


Pure liefde, wat een geweldig mooie cover futuristisch Londen en romantisch Rusland afgebeeld in wat een grote gekleurde inktspat lijkt! Voor mij liefde op het eerste gezicht! Op de achterflap staat de afbeelding van boek twee ook al afgebeeld en die vind ik zelfs nog mooier maar dat komt door mijn liefde voor één van die plaatsen!

Het verhaal


In het begin van het verhaal word er wat uitgelegd over het reizen tussen de verschillende dimensies en kreeg ik een beetje een Fringe gevoel (serie uit 2008 waarbij er sprake is van meerdere universums met van alles een tweede versie) bij dit boek. Al gauw word je meegezogen door de verschillende dimensies en zo beland je het ene moment in futuristisch Londen om achter de moordenaar van je vader aan te gaan en zit je het volgende moment in een zeer ouderwets Rusland. Van beeldbellen met je ring naar grote jurken en de wals dansen.

3aa45b299eea421a9d8599daa05b4e1a

Vroeger was ik niet echt fan van “sciencefiction” verhalen maar dit verhaal heeft me compleet ingepakt, het bevat eigenlijk alles waar ik van hou een queeste met een hele hoop avontuur en spanning maar ook een flinke dosis romantiek in de vorm van een driehoeksverhouding (of is het een vierhoeksverhouding) en dat alles met verschillende plotwendingen in één prachtige cover!

Wat ik erg leuk vond in dit boek is dat je eenmaal in een nieuwe dimensie zelf (als Marguerite) ontdekt hoe anders deze dimensie is, zo word je niet opeens neergegooid in een andere dimensie maar ontdek je rustig allerlei verschillen tussen de dimensies en de verschillende versies van Marguerite en de mensen om haar heen.

Mijn nieuwe bookcrush is de Russische luitenant Paul Markov, als jullie het boek gelezen hebben zullen jullie het ongetwijfeld eens zijn met me! 

Voor wie ik dit boek geschikt vind? Iedereen! Maar als je fan was van Hermione Granger* en haar Time Turner of van Gwendolyn** en haar chronograaf dan ga je dit boek over Marguerite en haar vuurvogel ook zeker waarderen!

Nu vol verwachting aftellen tot augustus 2016, dan verschijnt deel twee Tienduizend hemels boven jou!


 

*Hermione Granger, personage uit Harry Potter van J.K. Rowling
** Gwendolyn, personage uit de Edelsteentrilogie van Kerstin Gier

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 comments