Dumplin’ – Julie Murphy

Willowdean Dickson heeft een maatje meer en vindt dat geen probleem, terwijl iedereen om haar heen geobsedeerd is door de aankomende missverkiezing. Pas als Will een relatie krijgt met haar oogverblindend knappe collega Bo, begint ze te twijfelen over haar figuur. Om haar zelfvertrouwen terug te krijgen, besluit Will het meest afschuwelijke te doen dat ze zich kan voorstellen: ze geeft zichzelf op voor de Clover City’s Missverkiezing. Gaandeweg laat Will niet alleen Clover City versteld staan, maar vooral zichzelf.

Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: augustus 2016
Uitgever: Moon Young Adult
ISBN10: 904883144X
ISBN13: 9789048831449
Categorieën: Young Adults
Type boek: Paperback
Aantal bladzijden: 336

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

De cover9200000057701398


Die rode jurk! Dat deed het hem voor mij! Die rode jurk springt in je oog door het contrast met al dat zwart! Toen ik deze cover voor het eerst zag bij een brainstorm bij Moon trok hij meteen mijn aandacht en ik heb hem dan ook meteen aangeschaft toen hij uitkwam!

De binnenkant


Waar was dit boek in mijn jeugd? Toen ik zo’n onzeker muisje was? Nu ben ik wel het tegenovergestelde van Willowdean…. In mijn tienerjaren was ik echt een wandelend spijkertje met haar geheel eigen stijl waar ik zeer mee gepest werd en nu ben ik wat meer de Willowdean uit het boek. Een tikkeltje aan de te volslanke kant en net als haar toch ook wel onzeker. Niet omdat ik me niet lekker voel in mijn lijf maar meer om wat andere mensen er van vinden!

Will, Willowdean of Dumplin zoals haar moeder haar noemt heeft een rustig leventje. Haar moeder was ooit een schoonheidskoningin in hun stadje en organiseert nu nog steeds de schoonheidswedstrijd. Willowdean woont bij haar moeder thuis en werkt bij een restaurant. Niet echt een super spannend leven zou je denken! Tot Willowdean een beetje tot over haar oren verliefd raakt en merkt dat ze daardoor steeds onzekerder raakt!

Dat is wanneer het boek vorm begint te krijgen en wanneer ik tumblr_nrgnqphgmK1r6vtr5o1_500echt val voor Willowdean ♥ zij laat mensen zien dat ook al ben je niet precies zoals mensen verwachten dat 0het schoonheidsbeeld is, je er toch zeker toe doet! Willowdean en haar vrienden laten zich niet in een hokje stoppen en dat is echt iets waar we allemaal wat van kunnen leren! Er zijn zoveel hokjes en iedereen lijkt wel een stempel op je te willen plaatsen. Maar even tussen jou en mij: Who gives a shit…. We zijn allemaal mensen of we nou dik, dun, knap, lelijk etc etc zijn en dat maakt Julie Murphy heel duidelijk met dit heerlijke boekje!

De hele setting van het boek is voor mij van begin tot eind echt genieten, ik kan zo genieten van dit soort Amerikaanse steden waar ze nog helemaal opgaan in de Miss van hun stad en alle beauty pageants ♥ en Dolly Parton… Yes, I confess…. I have always been in love with those hilbilly country’s en countrysingers…. Biggest dream? Moving to Texas or Alabama or something like that!

Dumplin is echt een heerlijke mustread die je binnen no time uit hebt!

Wees wel gewaarschuwd want de eerste weken na het lezen van Dumplin zul je dit liedje blijven neuriën 😉 wat een heerlijk mens die Dolly ♥

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.