DvD | Lovecraft Country HBO

DvD | Lovecraft Country HBO

In de surreële, absurdistische HBO® serie Lovecraft Country, reist een Korea-veteraan samen met een vriendin en zijn oom door Amerika op zoek naar zijn verdwenen vader. Het zijn de jaren ‘50 en rassenscheiding is nog verankerd in de wet. Hun reis wordt al snel een overlevingsstrijd: ze krijgen te maken met racistisch geweld en bloeddorstige monsters die gebaseerd zijn op de boeken van horrorschrijver H.P. Lovecraft.

Mijn dank gaat uit naar Warner Home Video en DayOneMPM voor het beschikbaar stellen van een gratis viewingexemplaar. Dit heeft mijn mening echter op geen enkele wijze beïnvloedt.

Wanneer je een serie gaat Bingen met afleveringen die elk een uur duren dan weet je dat het goed zit toch?

Toen ik een persbericht binnenkreeg over deze serie die uit ging komen wist ik meteen na het lezen van de omschrijving dat ik hem wou zien!

Kunnen jullie raden welke woorden er voor mij uitsprongen?

Juist ja, bloeddorstige monsters en horrorschrijver!

Ik hou zo van horror en monsters en ik kon niet wachten tot de Blu-ray op de mat zou vallen!

Medio februari was het dan zover, de dvd lag op de mat en ik kon niet wachten om te starten.

Het is een serie als geen die ik eerder zag kan ik je vertellen!

‘Lovecraft Country’ is namelijk niet alleen maar een verhaal. Het toont ons ook hoe afgrijselijk de geschiedenis is. De tijd waarin rassenscheiding normaal werd gevonden en er iets bestond als ‘sun down country’s’. Dit waren geheel witte steden waar borden hingen dat mensen van kleur weg moesten zijn voor de zon onderging.

Door de serie heen heb je door het heftige racisme momenten van absolute afschuw maar ook momenten waarop je met name Leti onwijs toejuicht!

© HBO

Een van de personages, oom George, is uitgever van een reisgids die moet aangeven welke wegen en steden veilig zijn voor mensen van kleur.

Wanneer zijn neef, Atticus Freeman, terugkomt nadat hij genoeg tijd heeft gediend in de Koreaanse oorlog wil hij op zoek naar zijn vermiste vader. De jongere maar stukken minder aardige broer van George. Hij wil meer te weten te komen over zijn moeder. Hij heeft wat aanwijzingen die hem doen zoeken naar meer en dat maakt van deze serie een heerlijke speurtocht naar de waarheid.

© HBO

Samen met George en Leti gaat hij op reis en op die eerste trip zien ze dingen die hun hele wereld op de kop zet. Atticus wil de onderste steen boven hebben liggen en in deze jaren word hen dat aan alle kanten moeilijk gemaakt!

Magie, monsters, racisten en heerlijke kick-ass dames in deze aparte en van tijd tot tijd zelfs zeer vreemde serie!

9 uur en 50 minuten kijk plezier later en ik kan niet anders zeggen dan dat ik me ontzettend vermaakt heb bij dit eerste seizoen en echt hoop dat er nog meer gaat komen!

Een ontzettend indrukwekkende serie met een belangrijk stuk geschiedenis, een heerlijk deel fantasy en absoluut ook een stuk horror!

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.