Een hart vol hommel(e)s – Petra Hülsmann

Een hart vol hommel(e)s – Petra Hülsmann

Je moet je de door de liefde niet gek laten maken!

Deze wijze raad krijgt Lena van taxichauffeur Knut, maar hem opvolgen valt niet mee als je verloofde opeens je ex-verloofde is, en je baan opeens je ex-baan. Voor zelfmedelijden heeft Lena gelukkig geen tijd, want haar leven is duidelijk dringend toe aan een make-over. En bovendien trekt juist zij – complete controlfreak – in bij het chaotische huishouden van haar beste vriendin.

Daar werkt vooral huisgenoot Ben op haar zenuwen. Hij is niet alleen arrogant, maar ook nog een womanizer. Irritant dus dat haar hart alleen al bij de gedachte aan hem een sprongetje maakt.

five-stars
Een hart vol hommel(e)s geschreven door: Petra Hülsmann
Bladzijden: 416
Meer van deze auteur: Een man om op te (vr)eten
Uitgeverij: Harper Collins | maart 2016
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads


De cover


Een lekkere eyecatcher die door de kleur meteen in je oog springt! Ook het hommeltje trok meteen mijn oog, op het moment bumblebee-e1384780120247is amigurumi best een trend onder de hobby mensen en de toevoeging van het haakpatroon achter in het boek vond ik dan ook een hele goede zet! Er zullen vast veel hommels rondzoemen binnenkort!

De binnenkant


Ik heb zo ontzettend genoten van dit boek! Vooral de humor en de zelfspot in dit boek waren heerlijk! Elk zinnetje wat het nieuwe hoofdstuk omschreef was weer reden voor een lach op mijn gezicht en ik kon dan ook niet stoppen met lezen! Kun je je daar geen voorstelling van maken nou dit is bijvoorbeeld wat er dan staat:

Hoofdstuk 2

…waarin ik op beestachtige wijze een tuinkabouter vermoord!

Mede door deze zinnetjes aan het begin van elk hoofdstuk werd de term ‘Ah, nog één hoofdstuk’ gewoon het boek in één keer uitlezen!

Het boek is geschreven vanuit de ik persoon Lena. Lena is een 29 jarige met een vaste baan en een gelukkig leventje. Op haar 30e verjaardag staat een huwelijk gepland wat veel toestanden lijkt te geven want eigenlijk lopen de voorbereidingen niet hoe zij precies wil.  En dan kort voor het huwelijk stort opeens Lena’s wereld in, geen huwelijk, geen huis en door een hilarisch maar tragische fout ook nog eens geen baan!

bumblebee-e1384780120247Wat volgt is een heerlijke humoristische trip door Lena’s leven. Lena is een personage waar je jezelf heel snel mee kunt identificeren. Een ontzettend leuke meid die een tikje onzeker is maar voor zichzelf een drie stappen plan opstelt. Daar staat op nummer 1 een meer sexy en zelfverzekerde vrouw worden…. Hoe dat uitwerkt is werkelijk hilarisch!

Een mooi aandachtspunt in dit boek is dat je uiteindelijk geluk vind door je hart te volgen en dat je je door de liefde niet gek moet laten maken!

Lachen, huilen, verdriet en vreugde. Gummybeertjesbuddy’s, flirten, liefde, hilarische onenightstands . Ik kan de lijst eindeloos maken. Dat het leven niet over rozen gaat maar alsnog wel zo kan geuren maak je mee in deze heerlijke feelgood roman.

Een boek vol humor maar ook zeker emotionele momenten. Mede door de duidelijke omschrijvingen van de plaatsen in het verhaal voelde het allemaal echt. Dit boek had me vast vanaf het begin tot het eind en nu ga ik een poging tot het hommeltje proberen te wagen!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.