Een langzaam smeulend vuur, Paula Hawkins

Een langzaam smeulend vuur, Paula Hawkins

Kijk nu toch wat je hebt gedaan.
Als op een woonboot in Londen het toegetakelde lichaam van een jonge man wordt gevonden, roept dit vragen op over drie verschillende vrouwen. De labiele Laura is, na een one-night stand met het slachtoffer, als laatste gezien bij de boot. Carla, zijn ontroostbare tante, heeft nog maar net iemand anders in haar familie begraven. En Miriam is de nieuwsgierige buurvrouw, zij heeft het lichaam gevonden maar is niet helemaal eerlijk geweest tegen de politie.
Drie vrouwen die elkaar niet kennen, met elk een andere relatie tot de vermoorde jongen. Drie vrouwen die – om verschillende redenen – vol wrok zitten. Die, zich ervan bewust of niet, branden van verlangen om het onrecht dat hen is aangedaan te wreken. En waar het wraak betreft, kunnen ook goede mensen in staat zijn tot vreselijke dingen. Hoe ver zou elk van deze vrouwen gaan voor gerechtigheid? En hoe lang kunnen geheimen blijven smeulen voor ze exploderen?

three-half-stars
Een langzaam smeulend vuur geschreven door: Paula Hawkins
Bladzijden: 320
Uitgeverij: A.W. Bruna | september 2021
Genre: Thrillers & Suspense
Uitgave: Audiobook
Verteld door: Miryanna van Reeden
Duur audioboek:9u42min
Voeg toe op: Goodreads

Wat vind ik van de cover

Dit zijn covers die mij echt intrigeren. Dat zwart met die kringelende rook waarin je een gezicht schuil ziet gaan.

Wat vind ik van het verhaal

Een langzaam smeulend vuur wordt verteld door de verschillende mensen die met Daniel omgingen. In het verhaal delen ze hoe hun verbonden waren met Daniël en de verschillende aspecten van hun verleden die hun heden hebben beïnvloed. De personages die we horen zijn Carla, Laura, Irene en Theo. Ten slotte hebben we Miriam, de buurvrouw van Daniël en degene die zijn lichaam vond na zijn moord.

Juist ja, een hele hoop personages dus om uit elkaar te houden en te kunnen verdenken van de moord!

Alle personages zijn gelukkig enorm verschillend van elkaar, en ik heb genoten van het luisteren naar al hun POV’s. Ze zijn ook allemaal op verschillende manieren met elkaar verbonden en niet alleen via Daniël. Het wisselen tussen de personages, van wie sommige zeer onsympathiek en onbetrouwbaar, deed me steeds weer twijfelen aan wie degene was die Daniel vermoorde.

Ze hadden namelijk allemaal veel drama in hun leven en ze waren allemaal op de een of andere manier verbonden met de anderen.

Conclusie

Dit is geen simpel boek om naar te luisteren, met alle personages en diens verhaallijnen lijkt het soms wel nodig om een notitieboek naast je neer te leggen. Het blijft echter tot het einde mysterieus en pas op het einde word de waarheid onthult. Een duistere thriller waarbij je probeert te ontrafelen wie er achter de moord op Daniel zit.

Een langzaam smeulend vuur ook lezen

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.