Recensie | Een van ons liegt, Karen M. McManus

De zeventienjarige Simon Kelleher heeft Bayview Highs beruchte roddel-app ontwikkeld.
Hij kondigt groots aan dat hij sappige nieuwe verhalen over vier populaire medescholieren gaat onthullen. Maar dan sterft hij onverwacht voor hun neus.Bronwyn, Cooper, Addy en Nate - het brein, de atleet, de prinses en de crimineel van de school - zijn het onderwerp van Simons roddels en veranderen in verdachten zodra bekend wordt dat zijn dood geen ongeluk was.Wie is er te vertrouwen? Wie van hen is schuldig? Ieder van hen heeft iets te verberen. Ieder van hen zou het gedaan kunnen hebben, om te voorkomen dat de roddels op de app onthuld zouden worden. En een van hen liegt.

four-half-stars
Een van ons liegt geschreven door: Karen M. McManus
Bladzijden: 303
Meer van deze auteur: Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is, Eerlijk duurt het langst , Familie liegt nooit, Jij wordt nog eens mijn dood
Uitgeverij: Best of Ya | mei 2017
Genre: Young Adult, Contemporary
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Een van ons liegt | De covereen van ons liegt

Hoewel ik niet hou van ‘echte’ mensen op de cover stoort het me bij deze cover niet!

Op de één of andere manier komt het over als soort filmposter, zoiets als I know what you did last summer en Scream!

Meteen toen ik dit boek in de catalogus zag was ik getriggerd en in combinatie met de flaptekst wist ik het zeker! Ik moest dit boek lezen!!!!

Happy me dat ik de arc op Yalfest kon kopen ♥

Ik vind de Nederlandse cover wel echt mooier dan de originele! Deze komt veel mysterieuzer over dan het origineel!

Een van ons liegt | De binnenkant

Ik ben weg van de zogehete who dunnit boeken! Ik vind het heerlijk om door een boek heen te vliegen en er achter proberen te komen wat er precies gebeurd is en wie het heeft gedaan! En dan is dit boek natuurlijk precies alles wat ik wou!

Simon heeft een app waarop hij je meest donkere geheimen onthult! Ja zeker, Gossip Boy it is… Alleen heet het hier About That!

Hij is de meest gehate student van Bayview High. Op een dag moet hij samen met Bronwyn, Cooper, Nate en Addy nablijven omdat ze betrapt zijn op mobiele telefoons in de klas!  Wanneer ze in de nablijf klas even worden alleen gelaten door de leerkracht gebeurt er iets verschrikkelijks! Simon gaat dood en de overige vier zijn hoofdverdachten!

Samen proberen ze hun geheimen verborgen te houden en er achter te komen wie er verantwoordelijk is voor de dood van Simon! Maar wanneer hun geheimen bekend raken weet niemand meer wie ze moeten vertrouwen!

Elk van de personages komt aan het woord in dit boek en dus krijg je steeds meer hints of ideetjes over wat er nu precies gebeurd is! De personages in dit boek zijn perfect! Ik had met elk van de personages een klik, ze stalen echt mijn hart en dus werd het steeds maar moeilijker toen ik heen en weer werd gegooid met de vermoedens die ik over elk van hen had! Tot op het einde blijft alles een raadsel! Heerlijk!

Als je zin hebt in een stand alone?
Een contemporary die je in één ruk uitleest?
Als je op zoek bent naar geweldige personages?
Als je houdt van Gossip Girl, Pretty Little Liars en Duizend Hoog?
En als je meer diversiteit wenst in boeken?

LEES DAN DIT BOEK!

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments