Eenzaam en extreem ver weg – Kate Ling

Seren leeft aan boord van de Ventura, een ruimteschip van de NASA. De bemanning omvat meerdere generaties en is op weg naar de dichtstbijzijnde bewoonbare planeet. Haar generatie werd aan boord geboren, heeft de aarde nooit gekend, maar zal ook de eindbestemming niet bereiken. Haar leven speelt zich af aan boord van de Ventura, en iets anders zal ze nooit kennen. Seren worstelt met de zin van het leven en vraagt zich af wat het doel is van haar bestaan. Maar als Dom in haar leven komt verandert alles. Bij hem voelt ze zich zoals ze zich nooit eerder heeft gevoeld; hij begrijpt haar. Hun liefde is sterk, maar ook compleet onmogelijk door de strikte regels aan boord. Uiteindelijk zullen ze moeten kiezen: trouw zijn aan het enige thuis dat ze ooit hebben gekend of aan elkaar?

Oorspronkelijke titel: The Loneliness of Distant Beings
Vertaald door: Anne Marie Koper en Elsbeth Witt
Taal: Nederlands
ISBN10: 9048828821
ISBN13: 9789048828821
Categorieën: Young Adults
Type boek: Paperback
Aantal bladzijden: 272
Verschijningsjaar: 1 juli 2016
Uitgever: Moon Young Adult

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie,
hartelijk bedankt hiervoor!

Ik geef dit boek ❤❤❤❤❤

De cover


Echt heel mooi! Enige wat het mooier zou maken is een hardcover met holografisch papier in de knal. Mijn boekenhartje droomt weg 😉

De binnenkant


Begin dit jaar heb ik mijn liefde voor dystopische boeken gevonden. Een dystopisch boek met een verboden liefde staat dus meteen boven aan mijn leeslijst. Ik ben weg van verboden liefdes!

Hoe Kate Ling de maatschappij beschreven heeft op dit schip is echt waanzinnig. Vanaf de eerste bladzijde was ik verkocht en naarmate ik verder kwam in het boek kan ik alleen maar zeggen dat ze een verslavende schrijfstijl heeft. Je wilt door blijven lezen en bladzijde na bladzijde raak je meer verdiept in de leefstijl van Seren tot je opeens het gevoel hebt alsof je ook deel van de bemanning bent. 5f38b3873f702f5101f8dcb8ffa78687.jpg

Seren Hemple is de hoofdpersoon in dit verhaal en is een zestien jaar oud meisje met een heerlijk sarcastische doch pessimistische instelling. Zij is alles behalve blij met haar leven op de Ventura, een schip in de ruimte dat op een onderzoeksmissie is naar aanleiding van een gecodeerde boodschap die afkomstig is van een ster met de naam Epsilon, tot ze de negentienjarige Dom tegenkomt! Hij is een zeer welkome afleiding, en zelf ben ik ook meteen wel een beetje weg van Dom… Ik hou van koosnaampjes in andere talen 😉 maar dat veranderd niks aan het leven dat voor Seren is uitgestippeld. Luid en duidelijk maakt Seren kenbaar wat ze hiervan vind en ze is niet van plan om de kudde als een mak lammetje te volgen! Ik kan me heel goed inleven in Seren en vind dit dan ook één van de leukste personages die ik tot nu toe dit jaar las!

Geloof mij maar dat je zodra je de ‘regels van het huis’ leert kennen ook niet meer kan stoppen met lezen, de laatste hoofdstukken las ik met ingehouden adem uit… Wat verlang ik nu heftig naar deel twee!

Vanaf vandaag is dit geweldige boek, dat ik in één ruk uitlas, verkrijgbaar! Ik raad hem je van harte aan!

 

 

 

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.