Eerlijk duurt het langst (One of us is lying, #2), Karen M. McManus

Eerlijk duurt het langst (One of us is lying, #2), Karen M. McManus

Terug naar Bayview High met succesauteur Karen McManus
Mis jij About That ook zo? Ik wel. Laten we een nieuw spel spelen. Stuur mij je keuze: Truth or Dare.
Eerlijk duurt het langst neemt de lezer mee terug naar Bayview High, een jaar na de dood van Simon Kelleher, de oprichter van de roddelapp About That. Tot nu toe heeft niemand de honger naar roddels zo goed kunnen stillen als hij dat kon, maar dat verandert wanneer iemand op school begint met een spelletje Truth or Dare. De leerlingen ontvangen een bericht van een anonieme afzender, en ze moéten kiezen. Als je kiest voor de waarheid wordt je diepste geheim onthuld; een opdracht kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn. Simon mag dan gestorven zijn, iemand houdt zijn naam in ere – en gaat daarvoor over lijken.
In Eerlijk duurt het langst komen fans van Een van ons liegt erachter hoe het nu met de Vier van Bayview gaat en ontmoeten ze nieuwe personages die ervoor zullen zorgen dat ze het boek niet meer kunnen wegleggen.

three-half-stars
Eerlijk duurt het langst geschreven door: Karen M. McManus
Bladzijden: 320
Serie: One of us is lying #2
Meer van deze auteur: Een van ons liegt, Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is, Familie liegt nooit, Jij wordt nog eens mijn dood
Uitgeverij: Van Goor | 7 February 2020
Genre: Young Adult
Vertaald door: Willeke Lempens
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover?

De covers van Karen haar boeken passen allemaal goed bij elkaar en ook ‘Eerlijk duurt het langst’ staat weer mooi te wezen in mijn boekenkast. Ik hou van simpele covers zonder ‘echte mensen’.

Wat vind ik van het verhaal?

Toch wel één van mijn meest geanticipeerde boeken van dit jaar!

Hoewel ik het weer een goed boek vond was ik er helaas minder van onderste boven als bij het eerste deel. Dit deel was minder mysterieus, maar zal wel vol geheimen! Ook voelde het meer als een spin-off dan echt als een sequel. Je zou dit boek ook prima als standalone kunnen lezen.

Na Simon’s dood in Bayview begint iemand opeens een nieuw en dodelijk spel van Truth and Dare. Als je de uitdaging weigert, wordt een van je donkerste geheimen aan de hele school onthuld. Maeve, Knox en Phoebe hebben allemaal wel iets te verbergen en hun leven word hierdoor flink op zijn kop gezet. Wie is er nog te vertrouwen, wat heeft iedereen te verbergen en wie zit er deze keer achter?

Wederom een heerlijke who dunnit ya thriller, ik kan er geen genoeg van krijgen!

Ik heb zeker genoten van het verhaal, waar deze keer alles vandaan komt is interessant en zodra je begint met lezen blijft het verhaal ook boeien waardoor je het moeilijk neer kunt leggen. Het is ontzettend knap hoe Karen een boek kan schrijven met zoveel hoofd en bij personages en het nog steeds een duidelijke verhaallijn met perfect tempo kan meegeven. De plotwendingen, hoewel sommige redelijk voorspelbaar, waren nog steeds goed doordacht. Tot het einde althans daar had ik wel een klein puntje maar dat is helaas een spoiler!

Spoiler

Omdat veel mensen, ja jij waarschijnlijk ook ;-), het niet kunnen laten om op spoilers te klikken houdt ik hem mysterieus. Ik heb alles echt perfect uitgedacht gevonden, tot op het laatste moment met het ‘kleine’ broertje. Ik vond dit stuk een beetje out of the blue. Een jong jochie dat geacht word die bepaalde dingen te hebben gedaan? Dat kocht ik dan weer even niet.

Ga jij dit boek lezen? Laat het me weten in de reacties!

Dit boek ook lezen?

Conclusie:

Eerlijk duurt het langst bevat vrijwel alle ingrediënten die nodig zijn om een spannend verhaal te maken. Als je, net als ik, gek bent van high school drama, roddels en achterklap dan is dit verhaal toch zeker iets wat je niet mag missen.- Kwante in Wonderland

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.