|Event Moon YA & De Gouden Zebra| Eenzaam en extreem ver weg

Wellicht het laatste artikel dat je hierover online ziet komen maar ook ik was aanwezig op dit geweldige event!

Eenzaam en extreem ver weg is het nieuwste paradepaardje van uitgeverij Moon en om dat te vieren was er 8 juli j.l. een Untitledboekpresentatie op een geweldige locatie, de Oude Sterrenwacht in Leiden.

Jullie zagen vast wel van die prachtige glitter enveloppen voorbij komen op social media, ja ook ik keek er verlangend naar maar helaas pindakaas! Geen uitnodiging voor mij!

Totdat ik opeens een mailtje kreeg met de kop

“Graag nodigen we je uit voor een bijzondere avond onder de sterren….”

Ik stuiterde meteen in het rond want ik vond het boek dat ik als blogger mocht ontvangen zo ongelofelijk gaaf!

8 juli, 20.45 uur
Oude Sterrenwacht
Sterrenwachtlaan 11, Leiden

20.45 uur: ontvangst
21.00 uur: boekpresentatie Eenzaam en extreem ver weg
21.30: Skype live from London met Kate Ling
22.00: Rondleiding Oude Sterrewacht & gazing at the stars…
23.00: The end… Make your wish & goodiebag
Dresscode: “Shine like a star”

13600113_542628545925165_1549191002796678390_n
© Moon Young Adult

Dat was de hele tekst van de uitnodiging en meteen begon ik te denken….. die dresscode…. Yep, I’m a sucker for dress up party’s!

Ik ging dus uiteindelijk van huis met een zwart t-shirtje met de tekst Pop the Champagne, een zwart rokje, een panty vol glittersteentjes en mijn inmiddels beroemde intergalactische zwevende pumps…. Zeg nou zelf, I nailed it!

Voordat ik van huis ging zat ik op Twitter waar ik Lilian’s tweet zag 🙂

@watermelilian 8 jul.
Zojuist besloten dat ik vanavond met de auto naar Leiden ga. Help me want ik ga vast verdwalen
0 retweets 0 vind-ik-leuks

Haha omdat ik dus ook met de auto ging hebben we na wat getweet besloten om samen te meeten op de parkeerplaats! Samen verdwalen is natuurlijk altijd gezelliger dan in je eentje!

De Oude Sterrenwacht te Leiden ©Moon Young Adult
De Oude Sterrenwacht te Leiden
©Moon Young Adult

We kwamen dankzij een tip van Sandra meteen goed aan! Zonder de tip van ‘het steegje’ waren we wellicht nog een rondje omgelopen!

We werden ontvangen door een student die meteen wat dingen vertelde over het prachtige gebouw waar we omheen liepen.

Aangekomen in de zaal waren er al flink wat mensen aanwezig en stond er al wat lekkers te snoepen en te drinken klaar!

Ik kletste even gezellig met wat mensen die ik nog niet kende en toen mochten we plaatsnemen in de bankjes voor de presentatie!

Marieke vertelde hoe zij werkzaam bij Moon als eerste Eenzaam en extreem ver weg naar binnen haalde, Marieke heeft dus verspreid (oa in Engeland) meerdere scouts die voor haar zeg maar de top manuscripten en boeken van de rest scheiden zodat zij daarna een keus kan maken uit wat er volgens hun Hot & Happening is! En ergens ben ik meteen verkocht want hoe geweldig lijkt het me om een scout te zijn!

Wat heel grappig was is dat ze van de scouts hoorde “Sci-fi dat is het helemaal” en zij daar zelf niet zo van overtuigd was. Precies dit gevoel had ik ook maar bij dit boek ben je gewoon instant verliefd! Goed nieuws dus dat dit een trilogie word!

Mijn recensie vind je trouwens hier!

Nadat ze dus dit boek las en hem moest en zou hebben begon de veiling en ze gaf aan dat dit ongeveer net als bij een huis gaat, zenuwslopend dus eigenlijk haha! Ze omschreef de uitgeverswereld als een soort van iedereen is elkaars ex collega en iedereen feliciteerde me met deze vangst. Zo kreeg ik echt een ‘Can I time travel now, please momentje’ want ik had gewoon in deze wereld moeten gaan werken. Wat lijkt het me ontzettend gezellig op een uitgeverij!

Maar ik spring weer van hot naar her! Terug naar het feestje!

Marieke had nog even de tijd voor we gingen Skypen en dus vertelde ze wat er allemaal aankomt bij Moon en ik ben een heel erg blij boekliefhebbertje want GOD! Wat komen er een geweldige boeken aan!

Ik zet ze even op een rijtje voor jullie:

  1. Augustus – Dumplin – Julie Murphy
  2. September – Ps Ik hou nog steeds van je – Jenny Han
  3. Oktober – Did I Mention I Need You – Estelle Maskame
  4. November – The Thousandth Floor – Katharine McGee
  5. Januari – Middernachtdame – Cassandra Clare

En daar moet ik even over boek vier uitweiden! Ik ben namelijk heel erg benieuwd naar The Thousandth Floor, ik denk dat het echt een geweldig boek gaat zijn voor mensen die heel erg van Gossip Girl en Pretty Litte Liars en 90210 houden!

Lees vooral de Engelse omschrijving en bekijk de prachtige cover en boektrailer!

New York City as you’ve never seen it before. A thousand-story tower stretching into the sky.163589
A glittering vision of the future, where anything is possible—if you want it enough.
Welcome to Manhattan, 2118.
A hundred years in the future, New York is a city of innovation and dreams. But people never change: everyone here wants something…and everyone has something to lose.
Leda Cole’s flawless exterior belies a secret addiction—to a drug she never should have tried and a boy she never should have touched.
Eris Dodd-Radson’s beautiful, carefree life falls to pieces when a heartbreaking betrayal tears her family apart.
Rylin Myers’s job on one of the highest floors sweeps her into a world—and a romance—she never imagined…but will her new life cost Rylin her old one?
Watt Bakradi is a tech genius with a secret: he knows everything about everyone. But when he’s hired to spy by an upper-floor girl, he finds himself caught up in a complicated web of lies.
And living above everyone else on the thousandth floor is Avery Fuller, the girl genetically designed to be perfect. The girl who seems to have it all—yet is tormented by the one thing she can never have.
Debut author Katharine McGee has created a breathtakingly original series filled with high-tech luxury and futuristic glamour, where the impossible feels just within reach. But in this world, the higher you go, the farther there is to fall…

Na al dat geweldige nieuws was het tijd voor een Skype interview met Kate Ling, de auteur van Eenzaam en extreem ver weg.

Kate Ling ©Moon Young Adult
Kate Ling ©Moon Young Adult

Marieke stelde eerst wat vragen en zo leerde we Kate wat beter kennen. Ze schrijft al sinds ze een jaar of vijf was maar is daarnaast ook werkzaam als bibliothecaresse op een Internationale middelbare school! Naast die fulltime baan is ze ook nog eens vrouw en mama dus deze dame heeft stiekem helemaal niet zo veel tijd om te schrijven! Ze gaf ook aan dat haar schrijftijd meestal pas na 9u in de avond is en dat het vaak tot in de late uurtjes doorgaat als ze in de flow zit!

Daarna was het aan ons de beurt om zelf vragen te stellen. Ik vond het erg leuk om te zien dat ze echt over elke vraag goed nadacht! Maar oepsie ik had dus niet verwacht dat wij dingen mochten vragen!

Hieronder kun je het Skype gesprek bekijken dankzij Moon die er een Live activiteit van had gemaakt!

En ook al heb ik een hekel aan Engels praten toch gooide ik er nog even een vraag uit…. Gelukkig hoor je hem niet goed want het is best een spoiler! (sorry aanwezige maar het boek hadden we al een tijdje in huis en als je naar een Skype event met de auteur gaat verwacht ik toch wel dat het boek al gelezen is. Gezien de weinig vragen denk ik dat er meerdere aanwezig waren die het boek nog niet hadden gelezen.) Het antwoord van Kate vond ik ook zo leuk want ze begon met zeggen dat mijn Engels toch echt wel goed is en beter dan haar Spaans. Ze is zo’n ontzettend leuk en spontaan mens!

©Moon Young Adult
Goodiebags ©Moon Young Adult

Na het Skype gesprek (waarbij Monica en ik ons tegoed deden aan de overheerlijke chocolaatjes) kregen we een goodiebag en werden we opgesplitst in twee groepjes voor de rondleiding!

Ik vond de rondleiding erg interessant en dat kwam mede door de prachtige gebouwen maar grotendeels door het immense enthousiasme van de tweedejaars student die met ons mee liep!

Buiten werd er op het eind nog even een foto van ons groepje gemaakt en toen ging ieder van ons weer zijn eigen weg!

Ik wil Sandra en Patty van de Gouden Zebra en Marieke en Jolijn van Moon nogmaals hartelijk bedanken voor het geweldig feestje!

Ohw en jullie zijn natuurlijk weer heel nieuwsgierig naar de goodiebag!

Nou bij thuiskomst besloot ik hem toch nog maar open te maken al was het al erg laat!

En dit zat er in:

 

Glow in the dark sterretjes, hele mooie kaarten, een super geweldig handlettering boek wat heerlijk vol glitters was ingepakt!!!

Een lichtbox met ledsterretjes, Arizona GreenTea en pepermuntsterretjes!

Zoals je ziet alles geweldig in thema dus!

Mijn foto’s zijn een beetje donker…. Ik was van plan om in de ochtend nieuwe foto’s te maken maar alles op het handlettering boek na is al geconfisqueerd door mijn uk die heel graag naar de Sterrenwacht wou. (Ze deed haar spreekbeurt over het universum en was dus best teleurgesteld dat ze niet meemocht 🙂 alle sterrenspulletjes stelen was een goedmakertje dus 😉 )


Heb jij Eenzaam en extreem ver weg gelezen? Zo nee, zet hem nu op je wensenlijstje!

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 comments

  1. Ja die schoenen blijven echt gaaf!!!! Heerlijke avond zo te lezen <3 *ben stiekem wel een beetje jaloers hihi* Ik heb t skype gesprek via facebook live gevolgd. Ik hoop zooooooo dat Kate een keer naar Nederland gehaald wordt, wat zou ik haar graag ontmoeten zeg! <3 Leuke Goodiebag ook!!

  2. Wat een mooie en vooral passende locatie! En je schoenen zijn echt geweldig! Ik snap je dochter wel hoor, ik zou ook de goodie bag als payback nemen omdat ik niet mee mocht 😉