Everest

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk, Avontuur / Thriller
121 minutenEverest_poster
Acteurs oa Jake Gyllenhaal, Jason Clarke en Michael Kelly

1996 Ondanks waarschuwingen over een grote storm die voorspeld is, gaan twee teams op klimexpeditie naar de top van de Mount Everest. Een team staat onder leiding van gids Rob Hall (Jason Clarke), het andere team wordt geleid door Scott Fischer (Jake Gyllenhaal). Journalist Jon Krakauer (Michael Kelly) gaat mee om verslag te doen van het ‘commercieel’ uitbuiten van Mount Everest. De beklimming heeft desastreuze gevolgen; binnen twee dagen vinden maar liefst acht bergbeklimmers de dood tijdens de barre tocht naar de top. Gebaseerd op waargebeurde feiten.

Ik geef deze film 

Een verfilming van het boek Into Thin Air: A Personal Account of the Mt. Everest Disaster van Jon Krakauer.

Een ontzettend indrukwekkende film met prachtige beelden van een immense Mount Everest in 3D, wees gewaarschuwd, deze film gaat je niet in de koude kleren zitten!

De hele film was voor mij één grote rollercoaster vol emoties. Ik heb vanaf de storm lopen sniffen en snotteren en ik had een al even emo dochter en zelfs mijn altijd zo kille man had een brok in zijn keel….drie emotionele hoopjes mens verlieten de bioscoop. De film weet de emoties zo goed over te brengen.

Een volle zaal en doodse stilte van start tot buiten de deuren van de bioscoop, dat zegt genoeg toch?


Trailer

 

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.