Film | Artemis Fowl

De film vertelt het verhaal van Mr. Artemis Fowl.

Artemis is een 12-jarig genie en de afstammeling van een lange reeks van ‘criminele meesterbreinen’.

Artemis gebruikt zijn intelligentie tegen een verborgen groep feeën, die al dan niet in verband staan met de verdwijning van zijn vader. Hierbij komt hij oog in oog te staan met Holly Short, een elf en de eerste vrouwelijke kapitein van LEPrecon – de verkenningsafdeling van LEP (Lower Elements Police) – en Commander Root, de geharde commandant van LEPrecon.

Verenigde Staten | Actie / Avontuur | 95 minuten

Ik kan wel een lijstje bij gaan houden met hoeveel tijd van mijn leven ik verspilt heb aan dingen die het absoluut niet waard waren.

Spoiler | Artemis Fowl prijkt op dat lijstje!

Ik moet zeggen dat deze film me nog het meest deed denken aan een Ritchie Rich speelt Bond versie.

Ik kan echt vol verbazing kijken naar Collin Farrel en denken, how low did you go? Dat The Rock soms in dit soort films speelt die te cheesy voor woorden zijn, tja hij is zelf ook een beetje cheesy!

Maar hoe kun je meedraaien in Fantastic Beast als Graves en daar het duidelijke plot zien met goed acteerwerk en dan meedoen aan deze teleurstelling. Dat gezegd hebbende was hij natuurlijk ook maar heel even in beeld.

Meest irritante stukje

Butler: Ik heb niet gehuild, toch? Ugh ik kon mijn afstandsbediening wel door het scherm gooien!

Enige leuke stukje

Mulch Diggems die zijn scheur opentrekt om het huis binnen te gaan! Dat is letterlijk het enige stukje dat me verraste en waarbij ik in de lach schoot.

Artemis Fowl, crimineel meesterbrein?

Eerder verwend, bijdehand snotjong. Artemis Fowl is volkomen saai en onbegrijpelijk. Ze proberen een plot uit te leggen dat je al meteen hebt uitgevogeld en doen niet eens moeite om er nog een interessant verhaal van te maken. Vreemde humor en slecht acteerwerk maken deze film voor mij een complete puinhoop, een verbijsterende eigenaardigheid die je tijd niet waard is.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment

  1. Ik heb ooit de eerste twee boeken gelezen toen ze net uit waren en die vond ik wel aardig. Ik zag de film vorige week voorbij komen en dacht zal ik een poging wagen? Ik heb het na tien minuten uitgezet. Gelukkig niet doorgekeken want dan had ik ook tijd verspild…