Film Friday | Free Guy

“Life’s too short to be a background character.”

Guy is een bankmedewerker die elke dag dezelfde routine volgt. Hij wordt wakker, gaat naar zijn werk, overleeft een bankoverval, speelt en verliest altijd een potje softbal en gaat nadien wat met zijn teamgenoten drinken voordat hij naar bed gaat. Morgen zal Guy precies hetzelfde doen. Al verandert er één dingetje: hij vindt een bijzondere bril. Eenmaal opgezet toont deze aan Guy de kaart van de stad waarin hij woont, het geld dat hij op zak heeft en een levensbalk. Jazeker, Guy ontdekt dat hij in een brute, open-world videospel zit.

Genre: Sciencefiction | Actie
Duur: 115 minuten
three-half-stars

Ryan Reynolds als Guy, een NPC ofwel non-player character, achtergrond opvulling van een videogame dus!

Maar Guy blijkt meer te zijn dan alleen een achtergrondpersonage. Zijn hele leven was tot vandaag een mix tussen The Truman Show en Groundhog Day. Zijn dagelijkse routine van ‘s ochtends vroeg wakker worden en zijn goudvis begroeten tot het elke dag dragen van hetzelfde blauwe shirt met een kaki broek voor op zijn werk.

Guy is werkzaam als bankbediende en besteedt zijn tijd aan het begroeten van elke klant met een glimlach. Hij heeft een beste vriend genaamd Buddy, een bewaker bij dezelfde bank als waar hij werkt.

Elke dag word deze bank overvallen door criminelen, de avatars van echte spelers van de game.

En zo ontmoet hij op een dag een meisje dat hij nog nooit eerder zag en waar hij op slag verliefd op word!

Nee, geen glitch in het systeem!

In de echte wereld zit er namelijk een verhaal bij deze video game! Vanaf het moment dat hij haar zag verandert Guy zijn hele leven en is alles waarvan hij dacht dat het waarheid was opeens anders.

Conclusie

Lekker achterover leunen en genieten van deze simpele komedie met een paar grappige en een paar ahhh momenten!

Free Guy ook zien


Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.