Film Friday | Jungle Cruise

Jungle Cruise is een spannende rit over de Amazone met de komische kapitein Frank Wolff en de onverschrokken onderzoeker Dr. Lily Houghton. Lily reist van Londen naar het Amazone-oerwoud en doet een beroep op de diensten van Frank om haar op La Quila, zijn gammele maar charmante boot, te vervoeren. Lily is vastberaden om een oeroude boom met helende krachten te vinden om de toekomst van de geneeskunde te veranderen. Samen op deze spannende zoektocht stuit het verrassende duo op eindeloze gevaren en bovennatuurlijke krachten, die zich verborgen houden in de misleidende schoonheid van het weelderige regenwoud. Maar terwijl de geheimen van de verloren boom zich openbaren, worden de risico’s voor Lily en Frank nog groter want hun lot, en dat van de mensheid, staat op het spel.

Genre: Actie | Avontuur
Duur: 127 minuten
three-half-stars

In deze avonturenfilm, gebaseerd op de gelijknamige rit in Disneyworld, volgen we Lily en MacGregor, een broer en zus die zijn opgegroeid met de legende van een mystieke boom in het Amazone regenwoud wiens blaadjes ziekten en verwondingen kunnen genezen. In het bezit van een kaart en een belangrijk artefact gaan ze naar Brazilië waar ze een boot willen huren van de schipper Nilo maar in plaats daarvan een bouwvallige boot huren van Frank (The Rock).

Lily staat erop dat ze de snelste route nemen!

Wat daarop volgt is een bloedstollende rit door de Amazone. Met het gebruik van CGI is dit een toffe film die me een beetje doet denken aan een mix tussen Indiana Jones en Pirates of the Caribbean.

Jungle Cruise is een leuke, spannende film met een irritante Duitser 😜 hier ga ik niet spoilen, de reden waarom hij irritant is die moet je echt zelf even ontdekken!

Conclusie

Soms een beetje over the top, maar het is dan ook ‘The Rock’. Al met al zeker vermakelijk en ik zou dolgraag een attractie van deze cruise in Disneyland Parijs willen zien! In Amerika is er namelijk al een attractie van, zo jaloers! Maar de veeleisende persoon die ik ben zou dan wel een wilde attractie willen 😜

Jungle Cruise ook zien

Bekijk via Pathé Thuis
Bekijk via Disney+

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.