Film Recensie | Old

Een gezin ontdekt tijdens hun tropische vakantie dat het afgelegen strand waar ze zich bevinden ervoor zorgt dat ze op mysterieuze wijze snel verouderen… ineens duurt hun hele leven nog maar één enkele dag.

In 1999 kwam de psychologische thriller The Sixth Sense ten tonele en boy oh boy wat was ik verzot op die film! Later kwamen de films Split en Glass en ook deze vond ik beide goed. The Visit vond ik gewoonweg fantastisch!

Dus je snapt dat mijn verwachtingen voor Old heel erg hoog waren!

I just don’t get it!

Hoe kan deze film van M. Night Shyamalan zijn?

Old is eveneens een thriller maar gebaseerd op een stripboek genaamd Sandcastle dat Shyamalan kreeg om er vervolgens meteen de filmrechten van te kopen.

Het boek gaat over een familie die tijdens een zonnige dag naar het strand trekt om te genieten van het weer, maar vervolgens met een aantal willekeurige andere mensen vast komt te zitten in een klif. Wanneer er even later het levenloze lichaam van een vrouw in het water wordt aangetroffen en de aanwezige kinderen razendsnel oud lijken te worden, komen de betrokkenen erachter dat er iets goed mis is.

So far so good en dat is dan ook wat ik uit de omschrijving van de film haalde. Wat was ik enthousiast!

Maar wat is het reteslecht!

Te cringe voor woorden, voorspelbaar… soms zelfs ronduit belachelijk.

Camerawerk bij de ronddwalende mensen op het strand is gewoon misselijkmakend, letterlijk! Zelfde gevoel als een rondje in de breakdance! Er zitten hele, maar dan ook hele slechte stukjes green screen in.

En voor de mensen die hem wel zagen 4 woorden om te beschrijven wat me het meest ergerde: tumor, zwangerschap en gebroken botten. Gewoon echt dramatisch slecht.

Of die rapper die er al een stuk langer zit maar blijkbaar niet zo vlot verouderd. Mensen die doof worden en  niks meer horen maar waar later tegen gepraat word en ze verstaan het. En hoe the Hell zit het nu met dat koraal. Hoe dan, waarom dan?

Ik wil hier geen grote spoiler recensie van maken maar bespaar jezelf alsjeblieft het kijkgeld!

Waardeloze acteurs, waardeloos camera werk en een waardeloos plot!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.