Finding It (3) – Cora Carmack

Kelsey Summers is nogal verwend en eenzaam. Ze weet niet wat ze wil met haar leven, dus gaat ze door Europa reizen, op zoek naar avontuur en zichzelf. Daar ontmoet ze de knappe, mysterieuze Jackson Hunt. Ze blijven elkaar maar tegenkomen en spreken af om een tijdje samen te reizen.
Ze voelt zich enorm aangetrokken tot Jackson. Elke dag die ze samen doorbrengen in romantische Italiaanse dorpjes valt ze harder voor hem. Maar hoeveel weet ze eigenlijk van Jackson? Het lijkt erop dat hij heel wat te verbergen heeft…

ISBN: 9789021401966
Uitgever: Querido
Verschenen: 2016
Taal: Nederlands
Bladzijden: 288 pp.
Bindwijze: Paperback
Genre: New Adult|Romans

Ik geef dit boek ❤❤❤❤❤

De cover


Past mooi bij de eerste twee delen!

De binnenkant


Meteen de eerste bladzijde pakt dit boek me door de volgende tekst:

Iedereen verdient één groots avontuur, één periode in ons leven waar we later altijd naar terug kunnen verwijzen en over kunnen zeggen: ‘Toen… tóén leefde ik echt voluit.’

Hoe ontzettend waar is dat? En zo werd meteen de juiste toon voor dit boek gezet, het werd meteen een avontuur!
De humor in dit boek ligt precies in mijn straatje zo staat er in het begin van het boek een gedachte van Kelsey waar ik al smakelijk om moest lachen:

“Allemachtig, als zijn lichaam er ook maar half zo volmaakt uitzag als het aanvoelde, wilde ik hem als eettafel.”

Hoewel ik de eerste twee delen ook heerlijk vond had ik bij Kelsey meer een klik, ik kon me goed vinden in haar persoon en leefde echt ontzettend met haar mee, ook Hunt was een heerlijk mysterieus personage. Maar die mening over deze twee kreeg ik pas wat later in het boek. In het begin van het boek lijkt Kelsey meer een verwend nest dat op pappiewanderlusts zak lekker rondtoert…. Oh boy wat zat ik fout met mijn gedachten! Vanaf het begin van de gezamenlijke roadtrip ga ik op in hun persoonlijkheden en raak ik in de ban van de mysterieuze achterliggende oorzaken van hun trektocht door Europa.

Zoals de reizen en plaatsen beschreven worden is het net alsof je zelf op een rondreis door Europa gaat en als er één ding is dat dit boek voor elkaar krijgt is het wel dat het je echt een gevoel van wanderlust geeft, ik wil in die trein springen en ik wil ook naar de plaatsen in Italië die worden beschreven…. Ik moet nu ook mijn slotje op die plek gaan hangen!

Dit boek bevat zoveel herkenbare gevoelens zo omschrijft Kelsey op een gegeven moment het gevoel van ongelukkig zijn met de volgende woorden:

“Ik haatte mezelf om mijn zwakte, om mijn onvermogen om het gewoon maar van me af te zetten, maar er komt een punt waarop je zo diep in de put zit dat er gewoon geen licht meer straalt aan het einde van de tunnel, geen speldenprikje, geen zachte gloed. Alleen maar zwart en nog meer zwart, dat je neerdrukt en je hele wereld verstikt. En vragen hoe je daar terechtgekomen bent en waarom je er niet uit kunt klimmen is zinloos, want je zit veel te diep om nog iets te kunnen veranderen.”

En toen ik dit stuk las brak er van binnen echt een stukje! Denk niet dat het één groot verdrietig verhaal is want wanneer je verder in het boek komt lijkt het tij weer te keren, alles lijkt minder zwaar en kom ik weer een ontzettend positief stuk tekst tegen waar ik me weer helemaal door voel opleven.

‘De beste dingen in het leven zijn de dingen die we niet kunnen plannen. En het is veel moeilijker om geluk te vinden als je steeds op dezelfde plek zoekt. Soms moet je de plattegrond gewoon weggooien. Toegeven dat je niet weet waar je heen gaat en ophouden met dat altijd maar te willen weten. Bovendien… een plattegrond is een leven dat al geleefd is. Het is veel leuker om je eigen leven te maken.’

Zo kan ik nog wel meer uit dit boek gaan opnoemen maar je moet het zelf maar gaan lezen!

Om met de woorden van Kelsey af te sluiten zeg ik jullie dat dit een boek is vol met woorden die rechtstreeks uit je eigen hart lijken te komen. Een perfecte balans tussen serieuze gebeurtenissen en heel erg veel plezier!!!

Ik had het niet verwacht, na het lezen van de eerste twee delen die vrij onschuldig en voornamelijk vol humor zaten, maar dit boek had echt alles! Dit boek gaat over het vinden van jezelf en leren dat je van jezelf moet houden om ook van een ander te kunnen houden, en dat raakte me heel diep.

Een boek gevuld met pieken en dalen en alle gevoelens die wij als mens kunnen ervaren! Als je wel van een New adult houdt met een paar flinke plotwendingen en een geweldige roadtrip dan raad ik je dit derde deel van harte aan.

Hoewel het een derde deel is kan dit boek ook prima als stand alone gelezen worden.


Recensie Faking it (2)
Recensie Losing it (1)

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.