Fixer – Jennifer Lynn Barnes

De zestienjarige Tess woont bij haar opa op een ranch in Montana. Als haar opa begint te dementeren, neemt haar grote zus Ivy – die ze al drie jaar niet heeft gezien – Tess mee naar Washington. Ivy begeeft zich in het hart van de politieke society en is een fixer – ze lost andermans problemen op door clever thinking, connecties en als het moet zelfs chantage. Opeens wordt Tess een wereld van politiek, macht, rijkdom, driehoeksverhoudingen en familiegeheimen in geslingerd, en woont ze bij een zus die ze amper kent en vooral niet vertrouwt.

Erger nog, wanneer Tess een wanhopig klasgenootje te hulp schiet, raakt ze zelf onbedoeld verstrikt in de fixerbusiness. Voor ze het weet vragen allerlei mensen haar om hulp. Totdat het uit de hand loopt en Tess in een complot wordt gezogen dat van haar high school tot midden in de Oval Office leidt.

9200000040710213Auteur: Jennifer Lynn Barnes

Nederlands
296 pagina’s
van Goor
september 2015

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

Macht, rijkdom en driehoeksverhoudingen zijn voor mij een trigger, als ik zoiets zie staan op een cover dan wil ik het boek eigenlijk al meteen hebben!

Het enige waar ik enigszins huiverig voor was lag bij het politieke gedeelte, waar staat Oval Office was ik heel bang dat het heel veel politiek geneuzel zou worden met een soort detective-achtige omgeving.

Gelukkig bleek al gauw dat Jennifer een sterk staaltje schrijverskunst bezit want binnen no-time zat ik in het verhaal.

Het politieke gedeelte is tegen al mijn verwachtingen in niet saai en langdradig maar komt eerder over alsof je naar een aflevering van the Godfather kijkt, de ene complottheorie na de andere vliegt om je oren.

De school waar Tess in Washington naar toe gaat voelt als de elite school uit Gossip Girl, voor mij was het spijtig dat er ontzettend veel gebeurde in dit boek maar het voornamelijk buiten school was.
Juist de interactie die op school plaatsvond was heerlijk om te lezen, Tess is een zeer aangenaam personage die graag pestkoppen “castreert….” need I say more?

Gelukkig is boek 2 onderweg en zag ik bij de beschrijving staan dat er een schoolcampagne aankomt, ik kan niet wachten!

Spanning, vriendschap, verraad… ik kan alles wel opsommen, het zit in deze young adult thriller met een compleet onverwachte twist!

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.