Friday Five | Boeken die beginnen met de letter J

Elke week maakt Joost lijstjes van vijf, en vanaf vandaag doe ik daar ook aan mee! Deze ‘Friday Five’ lees je 5 boeken die beginnen met de letter J.

Klinkt simpel zou je denken?

Althans, dat dacht ik!

Maar ik wou Jinxed niet mee laten doen omdat ik die vorige week al had genoemd en dan blijven er opeens weinig opties over!

Normaal gesproken is het bij dit soort opdrachten kiezen welk boek je gaat nemen. Easy peasy! Maar nu heb ik echt een stijve nek van al mijn boeken op letters nakijken met een scheef hoofd voor de boekenkasten haha!

Maar de aanhouder wint, ik vond er precies vijf!

De allereerste die ik ga noemen is de enige van het stel die ik nog niet las!

En stiekem baal ik daar flink van want ik kan me nog heugen hoe geweldig ik het eerste deel  Pupil vond!

We gaan hier natuurlijk geen spoilers gooien dus deel ik de synopsis van het eerste deel met jullie!

Jager, Julie Kagawa

Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon.

Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen…

Het volgende boek is een tweede deel. Het eerste deel The Cage wist me niet helemaal te overtuigen maar van het tweede deel heb ik wel ontzettend genoten. Ik heb deel 3 De vuurproef nog niet gelezen maar heb er wel goede hoop voor 🙂

Wederom geen spoiler dus plak ik er de synopsis van deel 1 bij.

Jacht, Megan Shepard

Wat doe je als je wakker wordt en de wereld zoals je die kent is verdwenen?

Vijf tieners, drie jongens en twee meisjes, worden wakker in een omgeving die ze niet kennen. Niemand weet waar ze zich bevinden en hoe ze er zijn gekomen. Samen proberen ze erachter te komen waar ze zijn en vooral hoe ze er weg kunnen komen. Maar wegkomen blijkt onmogelijk. Vanachter de zwarte ramen die zich overal in het landschap bevinden worden ze geobserveerd door de Verwanten; buitenaardse wezens die hen vertellen dat de aarde niet meer bestaat. De vijf jongeren zijn de laatste overlevenden en hun belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de mensheid niet uitsterft. Maar is dat wel de echte reden van hun verblijf in de Cage? Moeten ze ontsnappen uit deze buitenaardse gevangenis of berusten in hun lot en hier een nieuw leven opbouwen? En wat als ze ontsnappen? Welke wereld ligt er buiten de muren? Langzaam maar zeker ontdekken ze meer over de Kindred en hun bedoelingen en ondertussen lopen de spanningen tussen de bewoners van de Cage steeds hoger op…

Heel origineel maar weer een boek met dezelfde titel 😉 maar wel een heel ander genre! Ik ben echt weg van de boeken van Elle Kennedy en deze was ook ontzettend leuk weer!

Jacht, Elle Kennedy

Er wordt altijd gezegd dat tegenpolen elkaar aantrekken. Dat lijkt te kloppen, want ik snap echt niet waarom ik me anders zo aangetrokken voel tot Colin Fitzgerald. Hij is niet mijn type: hij zit onder de tattoos, en hij is gek op gamen en ijshockey. En hij denkt dat ik oppervlakkig ben. Maar dat is niet het enige wat tegen hem spreekt:- Hij is heel goed bevriend met mijn broer.- Zijn beste vriend is verliefd op me.- En ik woon met hem in één huis.
Dat maakt op zich niet uit – ik heb genoeg aan mijn hoofd. En hij heeft heel duidelijk gemaakt dat hij me niet ziet zitten, ook al knettert het altijd tussen ons.Mocht mijn sexy huisgenoot ooit van gedachten veranderen, dan weet hij me te vinden…

De serie van Kristen Proby is echt genieten ♥ ik heb nu drie boeken uit haar serie gelezen en ben zeker enthousiast om de rest te gaan lezen!

Je laat me blozen, Kristen Proby

Katrina is een no-nonsense type en regelt de wijnen in Seduction, het hipste restaurant in de omgeving van Portland. Zowel op haar werk als thuis schrikt ze nergens voor terug, alhoewel… ze is doodsbang om te vliegen. Op een dag moet ze noodgedwongen met het vliegtuig mee voor haar werk: het wordt een horrorvlucht vol turbulentie. Katrina snakt naar een veilige landing, al blijft de opvallende man naast haar niet onopgemerkt.
Ryan ”Mac” MacKenzie is eigenaar van een succesvol bedrijf in wijnreizen. Hij kan de ontmoeting met Katrina in het vliegtuig maar niet vergeten. Als hij tijdens een wijntour restaurant Seduction binnenstapt, staat ze plotseling voor zijn neus.
Mac is vastbesloten om uit te zoeken wat Katrina en hij nog meer delen, behalve hun passie voor wijn en elkaar. Ligt echte liefde in het verschiet?

En als laatste boek met een J in mijn kast, een derde deel uit een heerlijke serie!

Jamaica Lane is een Friends to Lovers recept met wat snufjes ‘Hot and Steamy’ die zorgen voor een heerlijke read!

Jamaica Lane, Lessen in verleiding (On Dublin Street #3), Samantha Young

De pijnlijk verlegen Olivia Holloway weet gewoon niet hoe ze een man moet benaderen. Haar verhuizing naar Edinburgh geeft haar de kans op een nieuwe start en ze besluit dat het tijd is om haar angsten opzij te zetten. Nate Sawyer is een meester in de kunst van het verleiden, maar zal zich niet snel binden aan een vrouw. Hij is de aangewezen persoon om Olivia met haar probleem te helpen. Maar wat eenvoudige lessen in verleiding hadden moeten zijn, wordt al snel een intense romance. Nate heeft echter een verleden dat hem achtervolgt en juist wanneer Olivia hopeloos verliefd begint te worden, laat Nate haar vallen.Kan Nate zijn angsten overwinnen? En wil Olivia zich opnieuw laten verleiden?

Heb jij veel boeken waarvan de titel met een j begint?

Laat het me hieronder weten ♥

De Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek bekijken doe je hier:

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments

  1. Het leuke aan die Friday Fives vind ik dat we allemaal zulke andere boeken kiezen! Met name bij de lettertag of bij de kleurentag van een jaar geleden zie je echt dat iedereen andere boeken noemt. Joost heeft vijf totaal andere boeken, en ik heb weer vijf andere boeken. Tof dat jij nu ook meedoet!