Friday Five | Boeken die beginnen met de letter K

Elke week maakt Joost lijstjes van vijf, en sinds kort doe ik daar ook aan mee! Deze ‘Friday Five’ lees je ‘Boeken die beginnen met de letter K’.

Elke keer denk ik bij letters, och dat word een makkie!

Maar ook deze letter word niet heel ruim bezet in mijn boekenkasten 🙂

Ik vond er gelukkig weer 5 die ik met jullie kan delen!

Het Koninkrijk – Rothenberg, Jess

Het Koninkrijk is een Fantastisch maar duister Disneyland!

Ik vond het ongelooflijk fascinerend! Een waanzinnig interactief pretpark opgedeeld in meerdere landen waar ik nog meer over had willen lezen. Een plek waar dromen uitkomen maar achter het mooie plaatje iets heel duisters schuilt!

Welkom in het Koninkrijk… waar ‘Happily ever after’ niet alleen een belofte is, maar een wet.

Het Koninkrijk is een fantasy-pretpark waar gasten worden ondergedompeld in een wereld vol virtuele draken, gigantische kastelen en hightech wezens.

Ana is een van de zeven Fantasisten, wondermooie android-prinsessen die ontworpen zijn om dromen waar te maken. Dan ontmoet ze Owen, die in het park werkt, en Ana krijgt voor het eerst gevoelens die verder gaan dan haar programmering… Ze is verliefd.

Maar het sprookje verandert in een nachtmerrie als Ana beschuldigd wordt van de moord op Owen. Het is het begin van de rechtszaak van de eeuw. Door getuigenissen in de rechtbank, interviews en Ana’s herinneringen ontstaat een verhaal van liefde, leugens en wreedheid – en wat het écht betekent om mens te zijn.

Kwade Trouw – Coolwijk, Marion van de

Koud en berekenend! Ik ging op razend tempo door dit boek heen omdat je gewoon haast niet kunt geloven wat er gebeurd en wat de plannen van ieder in dit boek zijn.

De alleenstaande moeder Vera werkt al jaren tot ieders tevredenheid in een verpleeghuis. Maar dan nadert ze haar veertigste verjaardag. Het blijkt een allesomvattende datum als ze zich realiseert dat de erfenis van haar ouders definitief aan haar voorbij gaat als zij niet voor die tijd is getrouwd. Maar die kans lijkt klein. Vera is eenzaam en moet alle zeilen bijzetten om voor zichzelf en haar verslaafde zoon te zorgen. Als haar zoon voor de zoveelste keer in de problemen zit en de rekeningen zich opstapelen, knapt er iets.

Kwaad bloed – Mellink, Jennefer

Tot op het einde onvoorspelbaar, raadselachtig en spannend geschreven met een zeer verrassend einde!

25844024. sx318 Als haar beste vriend wordt vermoord, besluit Eileen zich met het politieonderzoek te bemoeien. Ze ontdekt schokkende details, en veel mensen lijken een motief te hebben. Of beeldt ze zich dat slechts in? De vragen blijven zich opstapelen, de antwoorden laten zich niet makkelijk achterhalen. Door alle heftige gebeurtenissen wordt ook Eileens eigen akelige verleden weer opgerakeld. Dan komt ze achter iets wat ze nooit had willen weten …

De meters leken kilometers. Hij ademde zwaar. Dit ging echt niet goed. Er moest een dokter komen, en snel. Waar was zijn mobiel? Hij begon te hyperventileren, wilde schreeuwen en om hulp roepen, maar er kwam geen geluid uit zijn strot. Enkel wat zacht gepiep dat voor hetzelfde geld een klein muisje zou kunnen zijn, een van de vele in dit gore studentenhuis. Hij sloot zijn ogen en hoopte dat die helse pijn gauw over zou zijn. Nooit meer wilde hij cocktails drinken. Nooit, maar dan ook echt nooit meer.

Na een wild feestje wordt Vince dood aangetroffen in zijn studentenkamer. Een ongelukkig toeval, of is er meer aan de hand? Zijn beste vriendin Eilleen vertrouwt het niet en besluit om zich met het politieonderzoek te bemoeien. Ze ontdekt details die het daglicht niet kunnen verdragen, en veel mensen lijken een motief te hebben om Vince van het leven te beroven. Of beeldt ze zich dat slechts in? De vragen blijven zich opstapelen, de antwoorden laten zich niet makkelijk achterhalen. Door alle heftige gebeurtenissen wordt ook Eilleens eigen akelige verleden weer opgerakeld…

De kraamhulp – Verhoef, Esther19162183

Dit boek vond ik echt gruwelijk goed maar ik denk wel dat je dit boek anders ervaart als je nog geen moeder bent!

Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi’s herstel gaat langzaam.

Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin…

Koningin van de Schaduw (De Glazen Troon, #4) – Maas, Sarah J

Hou echt van deze serie, zoveel dat ik niet wil dat hij eindigt! Ik heb dus het laatste deel nog steeds niet gelezen! Ik durf niet!

Ik mag natuurlijk geen spoiler synopsis van plaatsen want deze serie moet je van begin tot eind zelf ondervinden! Je leest dus de synopsis van deel 1 ‘33806245e Glazen Troon’!

Ze wordt door twee mannen bemind.

Het hele land vreest haar.

Alleen zij kan het koninkrijk redden.

Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

Dat waren ze! Vijf boeken met een K!

Vertel eens, welk boek met een K schiet als eerste in jouw gedachten?

Laat het me hieronder weten ♥

De Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek bekijken doe je hier:

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments

  1. He, we hebben 1 boek hetzelfde! Leuk, dat komt niet vaak voor bij dit soort tags (letters, kleuren enz). Het Koninkrijk zag ik bij Joost ook, volgens mij heeft die net niet de shifting gehaald bij mij (iets met mijn lezers wat variatie willen bieden 😉 ).