Friday Five | Boeken die beginnen met de letter L

Elke week maakt Joost lijstjes van vijf, en sinds kort doe ik daar ook aan mee! Deze ‘Friday Five’ lees je ‘Boeken die beginnen met de letter L’.

De letter L is een letter die net als vorige weken niet heel erg veel in mijn boekenkast voorkomt. Ik begin me af te vragen welke letters ruim bezet zullen gaan zijn. Ik vond er gelukkig wel weer 5 die ik met jullie kan delen!

Lang leve chocola!, Joke Janssen

Wat ik heerlijk vind aan dit boek is dat elk personage in dit boek gewoon één van je buren kan zijn. Petra’s gezin is niet perfect en haar ouders ruziën flink wat af. Haar vader is een van tijd tot tijd een ‘ouwe zeur’ maar kan ook tot het explosieve gaan als het om zijn kinderen draait. Ontzettend herkenbaar!

Petra (bijna 13) heeft moeite om haar draai te vinden in de brugklas. Gelukkig heeft ze Wouter. Haar achtjarige pleegbroertje helpt haar met al haar huiswerk. Maar als Wouter Petra’s huiswerk snapt, is zijn eigen schoolwerk dan niet te simpel? Inderdaad, Wouter verveelt zich te pletter bij die slome meester Lucas. Petra besluit Wouter te helpen, met desastreuze gevolgen … En wie is die man in het park? Is dat een stalker? En waarom kan Petra’s vader nou nooit eens een keertje normaal doen? Trouwens, de rest van Petra’s familie én haar vriendinnen zouden ook best wat normaler kunnen doen …

List & Leugens (The Six of Crows Trilogy #1), Leigh Bardugo

Bekentenis: Ik heb alle Leigh Bardugo boeken met hun prachtige hardcovers in de kast staan, ongelezen!

In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in z’n eentje…
Kaz verzamelt een team om zich heen dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zooitje lijkt: een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion en een Hartenwringer.
Hun reis leidt dwars door vijandig Fjerda en de zes worden niet alleen belaagd door een andere bende die op hetzelfde doel uit is, maar ook door Grisha die dankzij een mysterieuze drug een bijna onmogelijke, explosieve kracht hebben ontwikkeld. En tussendoor moeten ze proberen om elkaar niet te vermoorden.

Library kiss, Kasie West

Kunnen gevoelens die je voor mensen hebt overleven? Kun je je eigen patroon doorbreken zonder in te storten? Of jezelf durven openstellen en settelen? Al deze dingen vind je in dit boek en ik vond het echt genieten! Totaal niet wat ik had verwacht maar wel echt genoten!

Af en toe heb je gewoon echt een verhaal als dit nodig! Een boek dat je hart verwarmt!

Ik rende de hele bibliotheek door, op zoek naar een andere uitweg. Zes deuren leidden naar buiten, maar zaten stuk voor stuk op slot. Daar zat ik dan – met de kou die onder mijn huid kroop – gevangen in een grote, lege bibliotheek.

Autumn raakt per ongeluk ingesloten in een bibliotheek. Ze verwacht dat haar vriendinnen of haar bijna-vriendje haar wel komen redden. Als dat niet gebeurt, dringt de realiteit zich op: hoe moet ze een lang weekend overleven in de bibliotheek? Dan blijkt dat ze niet alleen is: Dax, een jongen van school, heeft zich bewust laten insluiten in het gebouw…

Lost Boy, Christina Henry

Ik moet schaamtevol bekennen dat ik deze nog niet gelezen heb! En de rest van haar boeken staan ook nog op de tbr! Maar ik heb gewoon iets met retellings. Ik moet ze hebben haha!

There is one version of my story that everyone knows. And then there is the truth. This is how it happened. How I went from being Peter Pan’s first—and favorite—lost boy to his greatest enemy.

Peter brought me to his island because there were no rules and no grownups to make us mind. He brought boys from the Other Place to join in the fun, but Peter’s idea of fun is sharper than a pirate’s sword. Because it’s never been all fun and games on the island. Our neighbors are pirates and monsters. Our toys are knife and stick and rock—the kinds of playthings that bite.

Peter promised we would all be young and happy forever.

De laatste brief, Rebecca Yarros

Echt ik denk dat die vrouw haar eigen toetsenbord verdronken moet hebben met tranen tijdens het schrijven van ‘De laatste brief’! Dat gezegd hebbende… je mag dit boek toch niet missen!

Ik heb eigenlijk nooit de drang om een boek te herlezen maar deze komt denk ik binnenkort toch weer op de tbr stapel te liggen!

Rebecca Yarros is terug met ‘De laatste brief’, een aangrijpende feelgoodroman over een kick-ass single mom. Ella werd op haar negentiende moeder van een tweeling en runt nu, vijf jaar later, een bed & breakfast. Ze heeft per brief contact met Beckett, die met haar overleden broer in het leger zat. Dan komt Beckett zonder dat ze het weet terug van uitzending en gaat hij in haar B&B logeren om haar te helpen. Zij moet daar niets van hebben, ze kan het toch wel alleen? Maar haar kinderen zijn gek op hem. In ‘De laatste brief’ laat Rebecca Yarros zien dat hoe sterk je ook bent, de liefde vaak nóg sterker is.

Dat waren ze! Vijf boeken met een L!

Vertel eens, welk boek met een L schiet als eerste in jouw gedachten?

Laat het me hieronder weten ♥

De Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek bekijken doe je hier:

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 comments

  1. Libary kiss staat nog tussen mijn ongelezen boeken. “leef meer als een luiaard ‘ was een van de eerste titels die ik in mijn rijtje van vijf van de plank af pakte…

  2. Nope Rebecca heeft niet gehuild. Jason was echter wel boos. Heeft een hele dag niet tegen haar gepraat
    King had voor mij een mindfuck. Die had ik niet aan zien komen. En eergisteren las ik Lord Of London Town uit en daar zat ook een goede twist in.