Friday Five | Boeken die beginnen met de letter M

Elke week maakt Joost lijstjes van vijf, en sinds kort doe ik daar ook aan mee! Deze ‘Friday Five’ lees je ‘Boeken die beginnen met de letter M’.

Deze letter was dan voor het eerst sinds ik meedoe aan deze blogs goed vertegenwoordigd in mijn boekenkast!

Hieronder vind je willekeurig wat titels met een M uit mijn boekenkasten ♥

Mr. Stone (Mr. Serie, #1) – Lucassen, Lis

Mr. Stone, net wanneer je denkt dat er geen plek meer is in je mannelijke, denkbeeldige harem komt Lis Lucassen met een nieuw boek! Met sexy scenes die je naar adem doen snakken, een realistische verhaallijn en heerlijke humor heeft Lis een next level boek geschreven. Ik hoop dat de rest van de serie net zo volop genieten gaat zijn!

Hoe hard kun je vallen voor een man, wiens hart toebehoort aan een ander?

Wanneer Logan Stone een stuntelige dame redt die zich letterlijk op glad ijs heeft begeven, staat hij verder niet al te lang stil bij deze exotische brunette. Maar als Pilar Bailey door inmenging van een van zijn broers, opnieuw in zijn leven opduikt, kan Logan niet langer ontkennen dat er iets broeit tussen hen. Een knetterende aantrekkingskracht waaraan hij geen weerstand kan bieden. En hoewel zijn hart nog altijd toebehoort aan zijn eerste liefde, kan hij Pilar niet vergeten. Logan doet Pilar een voorstel: Eén nacht. Meer kan en wil hij haar niet geven.

Maar is één nacht genoeg?

Niet voor Pilar, die na een teleurstellende ervaring met haar leugenachtige ex, Miami ontvluchtte om een nieuwe start te maken in Seattle. En hoewel Pilar absoluut niet van plan is om te concurreren met een geest uit zijn verleden, lukt het haar maar niet Logan uit haar hoofd te zetten. Zelfs niet als hij haar duidelijk maakt dat hij haar niet meer kan bieden dan één nacht vol passie en zeker zijn hart niet.

Moordgids voor lieve meisjes – Jackson, Holly

Kijk! Dit is waarom lezers blijven lezen! Boeken zoals deze! In enen oghenblicke verslavend van begin tot eind en niet neer te leggen! Als je houdt van who dunnit verhalen is deze moordgids voor lieve meisjes echt een pure traktatie!

Ongelofelijk dat dit een debuut was en wat ben ik blij te lezen dat dit een trilogie in wording is! Ik zeg meteen door met vertalen van het tweede deel want ik wil veel meer Pip!

ZAAK GESLOTEN

Iedereen in Little Kilton kent het verhaal: de knappe en populaire eindexamenscholiere Andie Bell werd door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna hij zelfmoord pleegde.

Zelfs vijf jaar later ziet Pippa Fitz-Amobi nog de impact die de zaak op het dorp heeft gehad. Pip heeft zich altijd afgevraagd wat er nu precies is gebeurd. Wanneer ze de zaak kiest als onderwerp voor haar profielwerkstuk, komen er al snel geheimen boven die iemand liever verborgen had willen houden. Het lijkt wel alsof diegene haar tegenwerkt – zou de echte moordenaar nog leven?

Het meisjesmanifest – Carlie van Tongeren

Eerlijk is eerlijk, zelfs vandaag de dag is het nog steeds zo dat een jongen word bejubeld als hij weer een streepje op zijn turflijst mag zetten maar een meisje zich zou moeten schamen. En daarom vind ik dat Het Meisjesmanifest wel op middelbare scholen in de mediatheek mag komen te liggen, misschien wel als verplicht leesvoer op de lijst?

Kunnen al die jongens die zo hard schreeuwen misschien een mooi boekverslag gaan schrijven over hun mening na het lezen van dit boek!

Tess heeft een fantastische zomer met Lars, maar als ze terugkomt op school is ze opeens het onderwerp van het ‘Slettenlied’, en heeft iedereen een mening over haar. Tess is boos en verontwaardigd en besluit het er niet bij te laten zitten: ze mag toch zeker zelf weten wat ze doet?

Kati houdt van zingen en gitaarspelen, maar absoluut niet van in de spotlights staan. Ze zweert bij adviesartikelen uit tijdschriften, ook al voelt ze zich daardoor niet altijd beter over zichzelf. Als haar vriendin Tess opeens in het middelpunt van de belangstelling komt te staan, probeert ze zo goed als ze kan te helpen – maar dat lukt niet door op de achtergrond te blijven.

Sara besluit dat dit Het Jaar Zonder Jongens wordt. Na een vervelende ervaring en dan ook nog eens het gedoe met Tess is ze er helemaal klaar mee. Maar sommige dingen kun je niet voor altijd wegstoppen, en Sara beseft dat zijzelf de enige is die haar problemen kan oplossen. En wat moet ze eigenlijk met die leuke jongen van de rugbyvereniging?

Mermaid – O’Neill, Louise

Deze hertelling van de Kleine Zeemeermin laat je op sommige bladzijden echt met je ogen stuiteren en je mond openvallen! Maar het is zo immens goed!!!!

Zo had ik op sommige bladzijden best moeite met de manier waarop er over vrouwen, ofwel meerminnen gesproken werd die niet de perfecte vormen hadden. Ook het geweld en de grote leeftijdsverschillen deden me af en toe huiveren. Jawel, ik heb zelfs een aantekening waarbij ik groot onderstreept ‘Pedovissen’ heb staan.

Maar toch een dikke, vette thumbs up voor Louise! In het begin zul je best een paar keer flinke wtf momenten hebben tijdens het lezen maar aan het einde doe je dit boek dicht met een grote tevredenheid over hoe ze stimuleert dat vrouwen meer zijn dan wat de mannen in dit boek willen en dat we perfect zijn in elke vorm, kleur en gerespecteerd moeten worden ongeacht onze voorkeuren en keuzes.

We zijn allemaal speciaal en uniek, net als deze feministische hertelling van één van Disney’s mooiste sprookjes!

Ik kijk omhoog. Ik kijk naar de donkere zee, de woeste golven, en doe mijn best om een glimp op te vangen van het zwakke licht in de verte. Dat is waar mijn moeder naartoe is gegaan, naar boven. En daar moet ook ik naartoe als ik de antwoorden wil vinden waarnaar ik op zoek ben.

Diep in de zee, aan de koude Ierse kust, droomt zeemeermin Gaia van een leven zonder haar tirannieke vader. Wanneer ze eindelijk voor het eerst naar de oppervlakte mag zwemmen, wordt ze verliefd op een mensenjongen. Ze verlangt naar een leven boven water. Hoe hoog is de prijs die ze daarvoor moet betalen?

Mistress of All Evil (Villains, #4) – Valentino, Serena

Deze heb ik dan niet gerecenseerd op de blog, maar zeg zelf: alleen door de covers wil je deze serie al in je kast hebben staan ♥

The tale is told as if it’s happening once upon a dream: the lovely maiden meets her handsome prince in the woods. The story has been told many times and in many ways. But always the maiden finds out that she is a princess-a princess who has been cursed by a dark fairy to prick her finger on a spindle and fall into an eternal sleep. Though her three good fairies try to protect her, the princess succumbs to the curse. But the power of good endures, as her true love defeats the fire-breathing dragon and awakens the princess with true love’s first kiss. The two live happily ever after.

And yet this is only half the story. So what of the dark fairy, Maleficent? Why does she curse the innocent princess? What led to her becoming so filled with malice, anger, and hatred? Many tales have tried to explain her motives. Here is one account, pulled down from the many passed down through the ages. It is a tale of love and betrayal, of magic and reveries. It is a tale of the Mistress of All Evil.

Dat waren ze! Vijf boeken die beginnen met een ‘M’!

Vertel eens, welk boek met een ‘M’ schiet als eerste in jouw gedachten? En las jij één of meerdere van de door mij genoemde boeken?

Laat het me hieronder weten ♥

De Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek bekijken doe je hier:

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments