Friday Five | Boeken die beginnen met de letter N

Elke week maakt Joost lijstjes van vijf, en sinds kort doe ik daar ook aan mee! Deze ‘Friday Five’ lees je ‘Boeken die beginnen met de letter N’.

Deze letter was de keuze iets lastiger! Vee

Hieronder vind je willekeurig wat titels met een N uit mijn boekenkasten ♥

Nooit meer, Colleen Hoover

Het besproken onderwerp heeft nogal een groot taboe, en mensen wijzen altijd gauw met hun vingertjes en hebben hun mening snel klaar staan. Ik vind het dan ook heel mooi om te zien hoe er in dit boek getoond word dat het allemaal niet zo makkelijk is als het lijkt wanneer je zelf in zo’n situatie zit.

‘Slechte mensen bestaan niet. We zijn allemaal alleen maar mensen die soms verkeerde dingen doen.’
Ik ben zo trots op de keuze die Lily maakt! Elke vrouw in deze situatie zou ‘als ze later groot is’ een sterke versie van Lily moeten zijn. En het einde? Ik baalde zo dat ik het uit had! Ik wil veel meer, kom maar door met een deel twee ♥

Naakte waarheid? Ik heb troost geput uit dit boek en het heeft voor mij wat dingen op zijn plek gezet. Colleen heeft echt een prachtig, rauw boek geschreven met Nooit meer ♥ ‘Hier stopt het. Met mij en met jou. Tot ons en niet verder.’

‘Nooit meer’ van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden. Colleen Hoover schreef met ‘Nooit meer’ een persoonlijk emotioneel verhaal met universele zeggingskracht.

Nachtmerries zijn blauw (Blue is for Nightmares #1) van Laurie Faria Stolarz

Lang lang geleden las ik dit heerlijke boek! En ik baal zo ontzettend dat de rest nooit meer is uitgebracht!

Stacey is zestien en niet populair op school; ze is ook niet de mooiste of de slimste. Toch is zij heel bijzonder: ze is een heks. Drea en Amber, haar beste vriendinnen, weten dat en vragen haar liefdesspreuken te verzinnen, zodat ze meer succes hebben bij de jongens. Maar Drea weet niet dat Stacey smoorverliefd is op haar ex-vriend Chad.

Nachtrijder (De Laatste Wachter #3) van Alexandra Penrhyn Lowe

Het lezen van de Laatste Wachter serie is een instant recept om van een leesdipje af te komen. Je word de wereld van Eveline ingezogen en komt er pas weer uit als je het boek dichtslaat! Een absolute pageturner!

Met het openen van de Rode Poort heeft Eveline een vernietigende kracht losgelaten: een horde demonen – de Wilde Jacht – trekt over de aarde en zaait dood en verderf. Geen Wachter is meer veilig. Verteerd door schuldgevoel zoekt Eveline samen met de overgebleven Wachters en Cleo naar een oplossing. Maar de Wilde Jacht wordt elke dag sterker en moordt doelgericht de laatst overbleven Wachters uit. Al is Eveline nu ingewijd als volwaardig Wachter en beschikt ze eindelijk over de dodelijke kracht om terug te vechten, alleen een levensgroot offer lijkt de demonen te kunnen stoppen, voordat de nacht voor altijd zal neerdalen over Evelines wereld.

Nachtster (The Immortals #5) van Alyson Noel

Ik mis een beetje dit soort boeken tegenwoordig! Ik wil meer onsterfelijken, meer bovennatuurlijk en meer magie ♥

Synopsis is van deel 1, Evermore.

Sinds haar ouders en zusje bij een auto-ongeluk zijn omgekomen, kan Ever aura’s zien en andermans gedachten horen. Wanneer ze mensen aanraakt, ziet ze hun hele verleden.
Ze doet dan ook al het mogelijke om mensen uit de weg te gaan tot de knappe en mysterieuze Damen in haar leven komt. Hij is de enige die de chaos in haar hoofd kan laten verdwijnen en de enige die haar echt begrijpt het is net of hij in haar ziel kan kijken.
Ever wordt beetje bij beetje ingewijd in Damens wereld vol wonderen en geheimen, maar ze heeft nog steeds geen idee wie hij is of wat hij is. Het enige wat ze zeker weet, is dat ze hopeloos verliefd op hem is.

Nerve van Jeanne Ryan

Het verhaal begint zo onschuldig met een leuke dare en een leuke beloning maar al gauw raakt Vey te ver betrokken en of je nu een muurbloempje bent of een echte thrill seeker, Nerve kruipt onder je huid!

Dit boek is zeer intens! Hadden ze het script van de film nu maar precies als die van het boek gemaakt want het boek was veel beter!

Vey meldt zich aan om mee te spelen in NERVE, een spel dat online live wordt uitgezonden. Alles draait bij NERVE om durven en je grenzen verleggen. De spelmakers blijken Vey goed te kennen. Ze wordt verleid met prijzen die van haar ThisIsMe-pagina zijn gehaald en ze wordt gekoppeld aan dé perfecte jongen, de woest aantrekkelijke Ian.
In het begin is het spel geweldig: Vey en Ian krijgen veel fans die hen aanmoedigen om steeds riskantere uitdagingen aan te gaan, waarbij steeds meer te winnen valt. Maar dan krijgt het spel een dramatische wending, en het is alles of niets voor Vey.

Dat waren ze! Vijf boeken die beginnen met een ‘N’!

Vertel eens, welk boek met een ‘N’ schiet als eerste in jouw gedachten? En las jij één of meerdere van de door mij genoemde boeken?

Laat het me hieronder weten ♥

De Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek bekijken doe je hier:

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment