Friday Five | Boeken die beginnen met de letter P

Elke week maakt Joost lijstjes van vijf, en sinds kort doe ik daar ook aan mee! Deze ‘Friday Five’ lees je ‘Boeken die beginnen met de letter P’.

Deze letter heeft weer heel verschillende soorten boeken! Dat is het leuke aan lijstjes op letters!

Hieronder vind je in willekeurig volgorde wat titels beginnend met een P uit mijn boekenkasten ♥


Phobos (Phobos, #1) – Dixen, Victor

Phobos van Victor Dixen is echt een origineel en boeiend verhaal! De Cliffhanger ruimtekoning heeft me weer weten betoveren! Ik zweef in de ruimte en wil meer!

Zes meisjes,
Zes jongens,
Zes minuten om elkaar te leren kennen,
De eeuwigheid om van elkaar te houden.

Ze dromen ervan geschiedenis te schrijven…
Zes jongens en zes meisjes bevinden zich in een ruimteschip op weg naar Mars. Overal aan boord hangen camera’s, elke stap die ze zetten wordt gefilmd. De reis is namelijk ook een datingshow, die wereldwijd wordt uitgezonden: project Genesis. Het is de bedoeling dat ze allemaal hun grote liefde vinden, zodat ze op Mars de eerste menselijke kolonie in de ruimte kunnen beginnen.

Zij droomt ervan verliefd te worden…
Léonor is een van de uitverkorenen. Ze is een wees en kan niet wachten haar eenzame leven achter te laten. Als haar droom een nachtmerrie wordt, is er alleen geen weg meer terug.

Pokerface – Tegenbosch, Buddy

Ontzettend geloofwaardig en helemaal van deze tijd!

De boeken van Buddy zijn ontzettende pageturners! Ik heb beide boeken in één ruk uitgelezen en kijk al vol verwachting uit naar een eventueel derde schrijven!

Sem de Wit, zestien jaar, vijf vwo, speelt al heel zijn leven ijshockey. Als hij gevraagd wordt voor het eerste team, bedenkt hij zich geen moment en grijpt zijn kans. Hij krijgt twee weken de tijd om zich te bewijzen, maar merkt al snel dat het niet meevalt. Gelukkig is er een speler die vriendschap met hem sluit. Dave helpt Sem een hoger niveau te bereiken op het ijs, en hij introduceert hem in de wereld van het pokeren. Sem lijkt aanleg te hebben en neemt steeds grotere risico’s in het spel. Totdat het op een avond gruwelijk uit de hand loopt…

A Pound of Flesh (A Pound of Flesh, #1) – Jackson, Sophie

Wat een heerlijk boek is dit, Carter is een echte badboy, ruig en mannelijk maar gaandeweg zal deze jongen je flink gaan verrassen! Kat is een personage waar je mede door haar verleden al meteen een zwak voor hebt, vergis je niet ze is een pittige tante!

In één ruk verslind je de belevenissen van hun beide en die zijn niet mis, alles en iedereen lijkt tegen hun te zijn en van alle kanten liggen problemen op de loer, en dan is er ook nog iets wat Carter aan Kat moet vertellen.

Dit boek is weer te vergelijken met een ritje in een achtbaan, je gevoelens schieten alle kanten op!

Koop hem, lees hem en geniet!

Kat Lane was negen jaar oud toen haar vader voor haar ogen werd vermoord. Nu, vijftien jaar later, komt ze haar belofte aan hem na om iets voor de maatschappij te betekenen. Dat doet ze door les te geven aan gedetineerden in een New Yorkse gevangenis. Op deze manier hoopt ze ook eindelijk haar angst voor criminelen te overwinnen.

Wesley Carter is een van haar leerlingen. Hij is gevaarlijk, grappig en geheimzinnig. Kat raakt geïntrigeerd. Ze wil weten wie de échte Carter is, voorbij zijn intimiderende voorkomen. Hoe verder ze gaan, hoe moeilijker het wordt om hun verboden gevoelens voor elkaar te negeren.

Pretty Little Liars (Pretty Little Liars, #1)

Voordat het een heerlijke serie werd las ik al de boeken! En wat heb ik daar van genoten!

Mooie meisjes hebben soms gruwelijke geheimen
Rosewood, Pennsylvania – tussen de Mercedessen, de gigantische villa’s en de perfect bijgehouden sierheggen, viert het geroddel hoogtij. En dat is niet vreemd, want iedereen heeft wel wat te verbergen, en dat geldt zeker voor het groepje middelbare-schoolvriendinnen van Aria. Zijzelf heeft een affaire met haar leraar Engels, Spencer heeft een oogje op het lekkere vriendje van haar zus en Hanna gebruikt gemene trucjes om mooi te blijven. Samen delen ze echter een geheim dat nog veel gruwelijker is, maar dat niemand anders kent. Tot ze op een dag berichtjes ontvangen van iemand die zich ‘A’ noemt. Is ‘A’ Alison, hun beste vriendin die een jaar geleden is verdwenen…?

Pupil (Talon, #1) – Kagawa, Julie

Mijn eerste kennismaking met draken, en ik was meteen verliefd! In het begin is het voornamelijk een verhaal over hoe Ember en Dante net “verhuisd” zijn en nieuwe vrienden moeten maken, nog vrij weinig spanning, maar zodra Ember een tweetal jongens leert kennen neemt het verhaal een duikvlucht naar een heel nieuw niveau vol spanning, liefde, vriendschap, onzekerheden en verraad.

Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon.

Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen…

Dat waren ze! Vijf ‘Boeken die beginnen met de letter P!’

Vertel eens, welk boek met de P komt als eerst bij je op? En las jij één of meerdere van de door mij genoemde boeken ook?

Laat het me hieronder weten ♥

De Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek bekijken doe je hier:

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Pupil heb ik hier zelf ook in de kast staan. Is zien of ik zelf ook aan vijf geraak. Pyamadagen is er alvast ook eentje. Pleasure of a dark prince, Prudence, Penryn & het einde der dagen. Applaus voor mezelf. 🙂